reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Mój też dziś w nocy żarcia nie przepuścił, a zdarza mu sie to bardzo rzadko, przed 12 się budził bo się zlał i wyciekło (chyba trzeba będzie pomyśleć o większych pieluchach bo coś ostatnio często przecieka). Myślałamże przewinę i dalej śpimy a tu bunt i trzeba było cycka dac ale szybko odleciał.

reklama
ewula- wielki respekt za cycanie :-)

moja zuzia chyba zaczyna mieć większy żołądek, bo dzisiaj obudziła się o 24 na jedzenie, kiedy zazwyczaj budzi się między 5 a 7, jestem ciekawa jak dzisiaj będzie:eek:

szerlock- super avatarkowe zdjątko ( moja zuzia też przechodzi już fazę uwielbienia nóg:-D)

melduję,że moje dziecię wczoraj jak zobaczyło mnie ze słoiczkiem,to aż jej sie oczy zaswieciły i buźkę otwierała do łyżeczki :-D Marianka jest zarąbista,bo po zupce sobie....śpiewa :-D dziś dostała zupkę-tatus karmił-i tez sobie podśpiewywała w trakcie jedzenia,a po nim była aria :-D mam wrażenie,że jej smakuje.porcje małe zjada,ale cóż-mleko jest płynne,a zupka gęsta,więc pewnie dlatego.cala gębula jest upaćkana,a nawet nos jadł,dlatego zakładam jej aż dwa śliniaczki :tak:

A mój Piotrek mówi butli stanowcze NIE!!! Próbowałam go przed snem nakarmić butlą i dopełnić cycem, żeby dłużej pospał ale wziął łyczka i zaczął pluć, krzywić się i płakać, więc dałam cyca i mało mnie żywcem nie zjadł ;-) Potem pobudka przed 0:00 i koło 4:00. Nie jest mi widać dane wyspać się :-( Trochę się obawiam jak to będzie z wprowadzaniem pokarmów skoro on nic poza cycem nie chce

a ja wczoraj wieczorem malo nie zaglodzilam dzieciaka - do pozna ogladalam sopot (z malym przy cycu), potem kapanie, potem obustronne cycanie a tu maly nie chce zasnac, mimo ze oczka sie kleja, zostawilam go - moze zasnie, poszlam do kuchni i tam uslyszalam jak ssie paluchy, rozmrozilam mu dodatkowa porcje pokarmu - po obu cycach wypil 80ml i to nie wszystko - jak go odkladalam przebudzil sie, dalam mu pozostale w butelce 30ml i jak to sie skonczylo to jeszcze sobie possal cyca, ktory w miedyzczasie sie napelnil, szok!!! za malo pilam wczoraj - wiec dzisiaj od rana lece na herbatce laktacyjnej hippa

witam !!! Jestem mamą 3 i pół miesięcznych bliżniąt. Jessicy i Jakuba,mam już 7 letniego synka Dawidka. Mineło juz troszke jak był tez taki malutki :-) i nie pamiętam czy dawałam juz mu w tym wieku soczki lub deserki.:sick: Jak ktos jest w takiej sytuacji jak ja i wie czy można już dzieciom podawać te produkty prosze o odpowiedz.:tak:
D:%5CNowy%20folder%5B4%5D

Nie martw się Gosiu - to jest często tak że dzieci nie chcą

a. pić mleka mamy z butelki a nie z cycka
b. pić mleka innego niż mamy z butelki

a nie mają problemów z innym jedzieniem - po prostu mleczko to mleczko a pokarmy podawane na łyżeczce to co innego, nie kojarzy im się to chyba.

Może u Ciebie też tak będzie. Zresztą chyba nawet njawiększe niejadki coś tam jednak lubią :)) więc jest już punkt zaczepienia

Agnieszka

reklama
Mój niejadek tylko na cycu, ale oglądałam juz takie fajne deserki w sklepie od 4 miesiąca, narazie jeszcze poczekamy bo pani doktor krzyczy że do 6 miesiąca nic, ale na Swięta Bożego Narodzenia, to ja małemu zaserwuje taki deser że szok.:-D

Do góry