reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Dzieki za zainteresowanie :-) No narazie karmie piersia tylko, ale chyba to dobre sie skonczy :no:rozmawialismy juz z facetem no i doszlismy do wniosku ze trzeba bedzie dokarmiac, od poczatku mamy problemy z przybieraniem na moim mleczku, na dodatek zdarza sie ze mi placze po jedzonku, tak bardzo, ale dam smoka to sie uspakaja i potrafi 3 godz na cycu utrzymac... oby tylko sie udalo karmic wiekszosci moim mlekiem jak najdluzej,.. szkoda ze mi laktator siadl to zaraz bym siadla i sie doila przynajmniej pila by moje mleczko ciagle moze sobie nie moze uciagnac :confused:...
w kazdym badz razie bedzie miala oferowana butelke po cycu jak bedzie mi marudzic/plakac jeszcze i jak bedzie chciala niech zje a jak nie tzn ze osbie pojadla z cyca i juz chyba nie moga sie przejesc takie Dzieci ?

reklama
Jakie to wszystko popiep....:wściekła/y: moje dziecko jeszcze nigdy nie jadło z dwóch piersi, bo mu nie trzeba, ja mam tyle mleka, że chyba spokojnie troje wykarmiłabym, a on nie chce jeść, myślałam że może mu moje mleko nie smakuje ale z butelki jest jeszcze gorzej. A na złośliwość losu pewnie jakby był głodomorem to ja bym wtedy mleka nie miała.

Jakie to wszystko popiep....:wściekła/y: moje dziecko jeszcze nigdy nie jadło z dwóch piersi, bo mu nie trzeba, ja mam tyle mleka, że chyba spokojnie troje wykarmiłabym, a on nie chce jeść, myślałam że może mu moje mleko nie smakuje ale z butelki jest jeszcze gorzej. A na złośliwość losu pewnie jakby był głodomorem to ja bym wtedy mleka nie miała.

karmienie spędza sen z powiek mamom, które bardzo kochają swoje dzieci i czy cycem czy butlą zawsze może pojawić się jakaś trudność. Najważniejsze, to zachować dystans, bo ja na początku to od karmienia schizowałam, a kiedy doszłam do formy moje dziecko się wypieło i tyle:-p

a ja zuzi dałam przedwczoraj 2 łyżki marchewki ze słoiczka, zjadła ze smaczkiem, ale na drugi dzień zrobiła taką cuchnącą kupę, że wymaślałam, że padnę, taką już " dorosłą" tą kupę mi walnęła ...grrrrr:szok::szok::szok:
myślę o kleiku, ale może w następnym tygodniu powolutku ...
zuzia w ogóle robi kupki 1-2 dziennie, widać że ma chyba przemianę materii po mnie:happy2::rofl2:

Betko a może Mariance nie odpowiada smak marchewki? Może spróbuj z czymś słodszym, np. banan?

może i jej nie smakuje,ale zaraz-a skąd ona wie,czy jej smakuje,czy nie,jak zna tylko smak mleka i herbaty koperkowej? :-D
dziś kupilismy słoiczki bobovity,m.in. zupę jarzynową.no i tę zupę podałam małej.nawet się cieszyła i gębulę szeroko otwierała,ale i tak wszystko wypluła-tak dla zasady.jutro znów spróbuje,bo ja mam czas,ja jestem cierpliwa :-D

Dostala Julenka wczoraj butelke po piersiach bo jeszcze plakala, zjadla troche ponad 60 ml i spokoj, noi spala ponad 5 godzin ciurkiem :szok:co Jej sie juz dawno nie zdarzalo... :tak:moze jednak Jej troche brakuje, teraz mam wyrzuty ze Jej nie dawalam wczesniej, ze moze biedna glodna chodzila spac :-(a pozniej co godzine sie budzila... :confused:
szkoda ze mi sie medela zrypala bo mialam elektryczna ale juz byla wczesniej uzywana i mi padla :baffled:

Hurra:-):-):-) obyło się dziś bez butelki. Zaczęłam znowu pić herbatki na laktację i chyba wszystko wraca do normy.

Evvula, super, ze znowu karmisz małego.
My nadal tylko na cycu, mam nadzieję, że małemu starcza pokarmu, choć ostatnio chyba małemu apetyt się zwiększył, bo dziś obudził mi się przed północą i chyba był głodny :szok: bo wcinał tak, ze uszy mu się trzęsły, no i nie dal się samym silikonem udobruchać.

reklama
Do góry