reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
Tym razem snilo mi sie ze udalo mi sie z jednej piersi odciagnac troche pokarmu - czyli w snach jest juz postep :-D Ale snilo mi sie rowniez ze Maluszkowi dalam mleko (z butelki) o smaku czekoladowym :eek:

redds odkad sie pojawil byl moim ulubionym piwem - nigdy nie mialam po nim problemow zoladkowych i wczoraj napilam sie troszke (tak 1/3 puszki - mam nadzieje ze Maluszek nie byl zly :eek: )

dowiedziałam sięod mamy karmiącej, ze w czasie tego nawału pokarmu w 3-4 dobie to lepiej nie ściagac laktatorem mleka, bo cycki oszaleja:) trzeba dziecko przystawiac bardzo często zeby uregulowało laktacje, a zapalne stany leczyc okładami z kapusty i dawac nawet chorą piers. dzidzia wszystko naprawi.

Ja bym bardzo chciala karmic piersia, mam nadzieje ze mi sie to uda

Mam pytanie do mam , ktore maja juz dzieciaczki czy zaraz po porodzie jak sie przystawi maluszka do piersi czy leci siara, bo u mnie sie pojawila siara ale tylko jak scisne piers to wyleci kilka kropel i boje sie ze nie bede miec pokarmu

reklama
to sie nie bój, bo kazda kobieta ma mleko!!! każda! i nawet na początku jest w stanie wykarmic malucha tylko musi go wtedy częściej przystawiać. ja to wiem z opowiadan mojej znajomej mamy, dla ktorej karmienie było sprawa zasadnicza. niektore matki p oprostu nie chca sie meczyc zeby walczyc o karmienie naturalne, a potem jak dziecko płacze, bo cos zjadły nie takeigo to sie zniechęcaja i przestaja karmic cyckiem, bo butla łatwiej. dlatego nawet jak od razu nie bedziesz z mogła podac cyca, bo np. zabiora dzidzie na badania czy cos to determinacja i cierpliwoscia mozesz nauczyc dzidzie pić nawet po miesiącu. sama czytałam taką historie własnie tu na forum.

Do góry