reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
Tym razem snilo mi sie ze udalo mi sie z jednej piersi odciagnac troche pokarmu - czyli w snach jest juz postep :-D Ale snilo mi sie rowniez ze Maluszkowi dalam mleko (z butelki) o smaku czekoladowym :eek:

redds odkad sie pojawil byl moim ulubionym piwem - nigdy nie mialam po nim problemow zoladkowych i wczoraj napilam sie troszke (tak 1/3 puszki - mam nadzieje ze Maluszek nie byl zly :eek: )

dowiedziałam sięod mamy karmiącej, ze w czasie tego nawału pokarmu w 3-4 dobie to lepiej nie ściagac laktatorem mleka, bo cycki oszaleja:) trzeba dziecko przystawiac bardzo często zeby uregulowało laktacje, a zapalne stany leczyc okładami z kapusty i dawac nawet chorą piers. dzidzia wszystko naprawi.

Ja bym bardzo chciala karmic piersia, mam nadzieje ze mi sie to uda

Mam pytanie do mam , ktore maja juz dzieciaczki czy zaraz po porodzie jak sie przystawi maluszka do piersi czy leci siara, bo u mnie sie pojawila siara ale tylko jak scisne piers to wyleci kilka kropel i boje sie ze nie bede miec pokarmu

reklama
to sie nie bój, bo kazda kobieta ma mleko!!! każda! i nawet na początku jest w stanie wykarmic malucha tylko musi go wtedy częściej przystawiać. ja to wiem z opowiadan mojej znajomej mamy, dla ktorej karmienie było sprawa zasadnicza. niektore matki p oprostu nie chca sie meczyc zeby walczyc o karmienie naturalne, a potem jak dziecko płacze, bo cos zjadły nie takeigo to sie zniechęcaja i przestaja karmic cyckiem, bo butla łatwiej. dlatego nawet jak od razu nie bedziesz z mogła podac cyca, bo np. zabiora dzidzie na badania czy cos to determinacja i cierpliwoscia mozesz nauczyc dzidzie pić nawet po miesiącu. sama czytałam taką historie własnie tu na forum.

Do góry