reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

ja mam problem z karmieniem-lekarka przepisała mi bebilon 1,a ja mimo wszystko odciagam pokarm (bo chciałabym karmic piersia-ale nie wiem co z tego wyjdzie) przelewam do butli i daje na zmiane ze sztucznym-normalnie koszmar

żyrafko- trzymaj się kochana, będzie dobrze :-)

reklama
Żyrafo - powodzenia z karmieniem :tak: . Trzymam kciuki, żeby się udało ;-)

Maciuś od urodzenia nie miał problemów z jedzeniem z butli czy z piersi :tak: (karmiałam go piersią, ale dokarmiałam butelką). Początkowo używałam oslonek na piersi i to pewnie ich zasługa ;-) . A ich odstawienie nie zrobiło na nim żadnego wrażenia :cool2:

Ciekawe jak teraz będzie :confused:

Żyrafa ja na forum kwietniówek znalazłam wczoraj ciekawa wypowiedz. jednej dziewczynie lekarz i połozna kazali dokarmiac sztucznie i ta dokarmiała, a w efekcie o mało co nie pozegnała sie z karmieniem cycem. i wtedy ona postanowiła ich nie słuchac i tak jak pisze to cały miesiac walczyła przystawiajac mała do cyca, zeby zechciala z niego pić. wniosek z tego taki nie poddawaj się!!!. wszystko jest możliwe, choc zdaje sie byc beznadziejnie. powodzenia. :tak:

a i czy mam kupowac w koncu butle choc nastawiam sie na cyca czy nie? bo jesli bede mogla karmic cycem to butla w zadnym razie mi sie nie przyda, przynajmniej przez 2 miesiące

szerlock - przeciez butelka zawsze sie przyda - nawet pozniej, a najwyzej smoczek wymienisz na taki dla wiekszego dziecka :-)
Ja mam zestaw startowy Aventu (4 butelki) i wiem ze to mi posluzy dlugo :-) Po prostu bede wymieniac smoczki na bardziej "dorosle" ;-)

Hej Żyrafa - no nie pękaj - ja też odciągam - dużo pomaga mi ten laktator elektryczny - z przestawianiem czekam aż mała będzie miala już te trzy kilo chociaż - na razie robimy takie sobie próby. Jedzenie z piersi jest trudniejsze i wymaga więcej siły - poza tym na początku dziecko tyle nie uciągnie co z butli więc myślę że mały spadek masy będzie nieunikniony. A co do mleka to nam polecili karmić Bebilon Nenatal - mleko dostępne w aptekach dla noworodków z małą masą urodzeniową - i mamy je stosować do 3 kg.

Ile zjada Wasz malutka? Bo nasza teoretycznie 60ml 8 x na dobę ale rzadko kiedy zjada 60 tak narpawdę chociaż dzisija już zdarzało się że zjadała nawet więcej - codziennie zjada więcej :)

Agnieszka

Dobrze robisz poza tym że odciągasz! Jeśli tylko sięuprzesz to na pewno Ci się uda!!! Próbuj przystawiać po prostu żeby się przyzwyczajała - o ile ona już potrafi szukać jedzonka i szeroko otwierać buzię bo nasza dopiero po jakimś czasie zaczęła.

Agnieszka

a jak to jest- jesli mam juz synka w domu i karmie go cycem. chce wyjsc gdzies, ale nie chce butelki szzykowac. co robic? zabrac ze soba malca czy starac sie uwinąc w 1,5 godziny do przyszłego karmienia? no nie potrafie sobie wymyslic tej organizacji.

a ja własnie przeczytałam na kwietniówkach, że jeżeli ma się kłopot z cycuszkiem po porodzie ( tzn. z mlekiem) to połozne polecają wypicie piwa Karmi- ponoć sprawdzona i skuteczna metoda :-):-);-):laugh2:

reklama
Do góry