reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

ja mam problem z karmieniem-lekarka przepisała mi bebilon 1,a ja mimo wszystko odciagam pokarm (bo chciałabym karmic piersia-ale nie wiem co z tego wyjdzie) przelewam do butli i daje na zmiane ze sztucznym-normalnie koszmar

żyrafko- trzymaj się kochana, będzie dobrze :-)

reklama
Żyrafo - powodzenia z karmieniem :tak: . Trzymam kciuki, żeby się udało ;-)

Maciuś od urodzenia nie miał problemów z jedzeniem z butli czy z piersi :tak: (karmiałam go piersią, ale dokarmiałam butelką). Początkowo używałam oslonek na piersi i to pewnie ich zasługa ;-) . A ich odstawienie nie zrobiło na nim żadnego wrażenia :cool2:

Ciekawe jak teraz będzie :confused:

Żyrafa ja na forum kwietniówek znalazłam wczoraj ciekawa wypowiedz. jednej dziewczynie lekarz i połozna kazali dokarmiac sztucznie i ta dokarmiała, a w efekcie o mało co nie pozegnała sie z karmieniem cycem. i wtedy ona postanowiła ich nie słuchac i tak jak pisze to cały miesiac walczyła przystawiajac mała do cyca, zeby zechciala z niego pić. wniosek z tego taki nie poddawaj się!!!. wszystko jest możliwe, choc zdaje sie byc beznadziejnie. powodzenia. :tak:

a i czy mam kupowac w koncu butle choc nastawiam sie na cyca czy nie? bo jesli bede mogla karmic cycem to butla w zadnym razie mi sie nie przyda, przynajmniej przez 2 miesiące

szerlock - przeciez butelka zawsze sie przyda - nawet pozniej, a najwyzej smoczek wymienisz na taki dla wiekszego dziecka :-)
Ja mam zestaw startowy Aventu (4 butelki) i wiem ze to mi posluzy dlugo :-) Po prostu bede wymieniac smoczki na bardziej "dorosle" ;-)

Hej Żyrafa - no nie pękaj - ja też odciągam - dużo pomaga mi ten laktator elektryczny - z przestawianiem czekam aż mała będzie miala już te trzy kilo chociaż - na razie robimy takie sobie próby. Jedzenie z piersi jest trudniejsze i wymaga więcej siły - poza tym na początku dziecko tyle nie uciągnie co z butli więc myślę że mały spadek masy będzie nieunikniony. A co do mleka to nam polecili karmić Bebilon Nenatal - mleko dostępne w aptekach dla noworodków z małą masą urodzeniową - i mamy je stosować do 3 kg.

Ile zjada Wasz malutka? Bo nasza teoretycznie 60ml 8 x na dobę ale rzadko kiedy zjada 60 tak narpawdę chociaż dzisija już zdarzało się że zjadała nawet więcej - codziennie zjada więcej :)

Agnieszka

Dobrze robisz poza tym że odciągasz! Jeśli tylko sięuprzesz to na pewno Ci się uda!!! Próbuj przystawiać po prostu żeby się przyzwyczajała - o ile ona już potrafi szukać jedzonka i szeroko otwierać buzię bo nasza dopiero po jakimś czasie zaczęła.

Agnieszka

a jak to jest- jesli mam juz synka w domu i karmie go cycem. chce wyjsc gdzies, ale nie chce butelki szzykowac. co robic? zabrac ze soba malca czy starac sie uwinąc w 1,5 godziny do przyszłego karmienia? no nie potrafie sobie wymyslic tej organizacji.

a ja własnie przeczytałam na kwietniówkach, że jeżeli ma się kłopot z cycuszkiem po porodzie ( tzn. z mlekiem) to połozne polecają wypicie piwa Karmi- ponoć sprawdzona i skuteczna metoda :-):-);-):laugh2:

reklama
Do góry