reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Skaza białkowa, to chyba też alergia, prawda?

A moze inne alergeny też powodują takie objawy? Lekarze chyba za szybko każą odstawiać przetwory mleczne. Jak się tak zastanowić, to kurcze wszędzie to mleko jest, więc już nic by nie można było jeść :-(

Zobaczę co się będzie działo.

Nie wiem, czy arbuz jest silnym alergenem, ale alergenem na pewno - tak jak inne obce owoce. Lekarka mówiła mi, żeby raczej spożywać "nasze" czyli polskie warzywa i owoce.

reklama
Pomyślałam sobie że warto mieć taki wątek, bo już niedługo nasze skarbeczki będą mogły próbować różnych smakołyków:tak: więc piszmy co im dajemy, w jakich ilościach i czy wszystko ładnie przyjmują :tak:

nam pan doktor pozwolił już dać soczek a jak soczek zostanie dobrze przyjęty to deserek jednoskładnikowy :tak: wiec jak tylko go kupię to próbujemy z soczkiem :-D

*********************************************************************************************************

https://www.babyboom.pl/forum/dziec...ie-diety-naszych-maluszkow-11221/index17.html

Nasz Antos pił już sok jabłkowy ok 100ml soku i 20 ml wody i baaaardzo mu smakował nie chciał odstapic od butelki az sie nie skonczył. :-)
Dzis kupiłam kolejne soki jablkowe , deserki jablko oraz jablko winogrona.
Kupilam takze herbatki owocowe od 4 i 5 mca i tez zaczniemy je pomalu pic :-)

Pozdrawiamy

Moja duża już teraz córa także miała takie czerwone suche place - w zgięciach rąk pod kolanami czasami pod oczami, strasznie to drapała i tak jak pisała Aletka była to własnie skaza białkowa.
Także zapytaj lekarza może lepiej jednak odstawic nabiał a pozniej reszte:-)

ja karmie tylko piersia, ale chyba zaczne mala karmic czyms dodatkowo wczesniej, chociaz jak wspomniala poprzedniczka zaleca sie dopiero niby od 6 miesiaca. zaczne chyba od gotowych sloiczkow:-)

asia-m - Twoj Antos jest najmlodszy sposrod majowych dzieci a chyba Ty pierwsza wprowadzilas cos innego niz mleko :-)

My na razie wprowadzilismy kleik ryzowy do wieczornej porcji mleka w celu zwiekszenia kalorycznosci. Jak Jasio skonczy 3 miesiace to kleik bedziemy dodawac do wszystkich posilkow :-)

MYSZKO najmlodszy to on może i jest albo z tej końcówki ale jest też jednym z większych dzieci jakie sie urodzily :-)
Maly je nadal tylko cycusia oczywiscie pije duzoooo herbatek wiec zamiast niej wole dac mu soczek, szczegolnie ze juz wiem ze nic mu po nim nie jest.
Natomiast z kaszkami itp rzeczami nie bede sie spieszyla, w sobote natomiast maly dostanie sok z marchewki z dzialki dziadkow czyli niby tzw. zdrowszej niz sklepowa z nawozami ;)

Jeśli to skaza, to ja się wypisuję z karmienia!!! Zupełnie nie wyobrażam sobie wyeliminowania białka z diety :no:

reklama
Do góry