reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

my tez nadal karmimy sie w nocy-tak miedzy 1-3 gdzies tam jest pora karmienia.jedyny plus,to szybkie zasniecie po konsumpcji :-)

reklama
w jakiejs ksiazce przeczytalam ze dziecko dwumiesieczne zaczyna przesypiac noce... Dobre, nie??? :-D
Nie wiem jaki procent dzieci dwumiesiecznych przesypia cala noc...:dull:

Ale ja i tak nie moge narzekac - po nocnym posilku Jasio zaraz zaypia, potem budzi sie okolo 07:00 bo boli go brzuszek (tak mysle), robi kupe, smieje sie jak szalony , pije herbatke i spi dalej :-D

Jednak to był tylko kilkudniowy kaprys :tak::blink: i od przedwczoraj je normalnie :tak::rofl2: tzn. najpierw cycusie a potem dokarmiany jest butlą. W nocy wystarczy tylko pierś :cool:
Tak się cieszę :-):-):-)

A mój synuś wyjątkowo wyspał się dzisiaj w dzień, po kąpieli obciągnął mi oba cyce (do 22), a teraz się bawi :no:
Żeby chociaż przez tę zabawę spal do rana... A tu on też jak synek Aletki stał się nocnym amatorem cyca, aż mi bok drętwieje od leżenia w jednej pozycji w nocy.

Brawo natka! :-)

Mój synek od całkiem niedawna zaczął molestować obydwie piersi podczas jednego karmienia. Zawsze starczała mu jedna. Mam nadzieję, ze to wynik zwiększonego apetytu, a nie zmniejszonej ilości pokarmu :nerd:

No niestety - samowolka diety mamusinej się skończyła :-( Mały ma zmiany skórne (takie suche miejsca w okolicach łokci i kolan) i jak się wczoraj dowiedziałam, może to być alergia. Na szczęscie nie kazano i od razu odstawić wszystkiego. Na razie muszę odstawić silne alergeny, a zostać przy przetworach mlecznych, aby nie zuabażać za bardzo pokarmu. Jeśli to nie pomoże, to wtedy zobaczyć , co będzie po odstawieniu mleka.

Także muszę się pożegnać z moimi ukochanymi pomidorami :-( Poza tym ryby (strasznie mi ich szkoda) i jaja (tu będzie łatwo, bo i tak mało jadłam).

Inne alergeny, czyli cytrusy, czekolada, kakao, orzechy i tak są mi obecnie obce, więc spoko. No może poza arbuzem - te bardzo lubię, a też nie można :no:

No własnie! Teraz mi przyszlo do głowy, że może te zmiany były właśnie po arbuzie! Bo przecież inne rzeczy jadłam i nic mu nie było. A arbuza zjadłam tylko raz - jakiś czas temu, nie wiem, czy nie po tym razie zaczęło sie coś dziać. Jakoś wcześniej tego nie łączyłam ze sobą...

A jeśli to nie arbuz, to moim zdaniem musiały zaszkodzić ulepszacze smaku - jakoś ostatnio więcej kostek i jarzynek zaczęłam stosować w kuchni :sorry:

reklama
my w nocy tez mamy co najmniej dwa karmienia - kolo 2 - 3 i kolo 4 -5 a potem to juz co dwie godziny rowniutko :( niby powinnam sie cieszyc bo maly ma apetyt ale generalnie juz nie pamietam kiedy sie ostatnio wyspalam :-(poczekam do 4 miesiaca i wprowadzam kaszki, lekarz powiedzial ze moge tylko mam nie wybierac tych na mleku, moze jak zje kaszke na noc to dluzej pospi :blink:

Do góry