reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

my tez nadal karmimy sie w nocy-tak miedzy 1-3 gdzies tam jest pora karmienia.jedyny plus,to szybkie zasniecie po konsumpcji :-)

reklama
w jakiejs ksiazce przeczytalam ze dziecko dwumiesieczne zaczyna przesypiac noce... Dobre, nie??? :-D
Nie wiem jaki procent dzieci dwumiesiecznych przesypia cala noc...:dull:

Ale ja i tak nie moge narzekac - po nocnym posilku Jasio zaraz zaypia, potem budzi sie okolo 07:00 bo boli go brzuszek (tak mysle), robi kupe, smieje sie jak szalony , pije herbatke i spi dalej :-D

Jednak to był tylko kilkudniowy kaprys :tak::blink: i od przedwczoraj je normalnie :tak::rofl2: tzn. najpierw cycusie a potem dokarmiany jest butlą. W nocy wystarczy tylko pierś :cool:
Tak się cieszę :-):-):-)

A mój synuś wyjątkowo wyspał się dzisiaj w dzień, po kąpieli obciągnął mi oba cyce (do 22), a teraz się bawi :no:
Żeby chociaż przez tę zabawę spal do rana... A tu on też jak synek Aletki stał się nocnym amatorem cyca, aż mi bok drętwieje od leżenia w jednej pozycji w nocy.

Brawo natka! :-)

Mój synek od całkiem niedawna zaczął molestować obydwie piersi podczas jednego karmienia. Zawsze starczała mu jedna. Mam nadzieję, ze to wynik zwiększonego apetytu, a nie zmniejszonej ilości pokarmu :nerd:

No niestety - samowolka diety mamusinej się skończyła :-( Mały ma zmiany skórne (takie suche miejsca w okolicach łokci i kolan) i jak się wczoraj dowiedziałam, może to być alergia. Na szczęscie nie kazano i od razu odstawić wszystkiego. Na razie muszę odstawić silne alergeny, a zostać przy przetworach mlecznych, aby nie zuabażać za bardzo pokarmu. Jeśli to nie pomoże, to wtedy zobaczyć , co będzie po odstawieniu mleka.

Także muszę się pożegnać z moimi ukochanymi pomidorami :-( Poza tym ryby (strasznie mi ich szkoda) i jaja (tu będzie łatwo, bo i tak mało jadłam).

Inne alergeny, czyli cytrusy, czekolada, kakao, orzechy i tak są mi obecnie obce, więc spoko. No może poza arbuzem - te bardzo lubię, a też nie można :no:

No własnie! Teraz mi przyszlo do głowy, że może te zmiany były właśnie po arbuzie! Bo przecież inne rzeczy jadłam i nic mu nie było. A arbuza zjadłam tylko raz - jakiś czas temu, nie wiem, czy nie po tym razie zaczęło sie coś dziać. Jakoś wcześniej tego nie łączyłam ze sobą...

A jeśli to nie arbuz, to moim zdaniem musiały zaszkodzić ulepszacze smaku - jakoś ostatnio więcej kostek i jarzynek zaczęłam stosować w kuchni :sorry:

reklama
my w nocy tez mamy co najmniej dwa karmienia - kolo 2 - 3 i kolo 4 -5 a potem to juz co dwie godziny rowniutko :( niby powinnam sie cieszyc bo maly ma apetyt ale generalnie juz nie pamietam kiedy sie ostatnio wyspalam :-(poczekam do 4 miesiaca i wprowadzam kaszki, lekarz powiedzial ze moge tylko mam nie wybierac tych na mleku, moze jak zje kaszke na noc to dluzej pospi :blink:

Do góry