reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
proporcje na kleiku dotycza chyba mleka Bebilon i tam jest napisane zeby dac do bodajze 5 miarek mleka, 3 miarki kleiku. Ja do 6 miarek Nutramigenu daje 2 czubate miarki kleiku i 180ml wody - wychodzi 200ml pokarmu, ktory Jasio wciaga z radoscia ;-)
Aha - ale musisz miec smoczek z wieksza iloscia dziurek albo ten trojprzeplywowy z Aventu.

Trochę mnie pocieszyłaś.

Hmm... może i faktycznie coś z tym mlekiem - ostatnio często była mizeria na obiad i wtedy przyjmowałam naprawdę dużo mleka w "czystej" postaci - smietana i kefir. :confused2:

o matko:confused::confused: juz???? ja na razie nie daje nic innego niz cyc. i na pewno nie dam dopoki kacper nie skonczy 6 miesiecy.
nie myślicie ze to a wczesnie???? ja tam se boje chociaz kapcerek to rosły i silny dzidzus, ale poczekam

szerlock mówią że do 6 miesiąca tylko cyc, ale powiem szczerze ze mam przyklad kuzynki meza, ktora dokladnie tak robila i wedlug mnie wykonczyla siebie a dziecko tez nie wygladalo na "wykarmione" :confused: inne doswiadczone mamusie tez odradzaly mi czekac az tak dlugo wiec my juz wprowadzamy ;-)

miałam zacząć od soczku ale jak już kupiłam deserki to zaczełam jednak jabłuszka :zawstydzona/y: kilka lyzeczek, wlasciwie niewiele wiecej niz jest na nakretce - Piotrus sie krzywil smiesznie i plul ale cos tam zjadl :tak: ciezko sie takiego maluszka karmi lyzeczka:eek:
na razie nic mu nie jest jutro dostanie reszte deserka i soczek, a mamy tez kupione bananiki :-D

aha, czyli właściwie muszę to zrobić na oko ;-) ale ważne że mogę moje mleczko zagęścić, tylko teraz muszę kupić ten kleik :tak:
a co do smoczków to już dawno mamy 3 dziurki (avent) :tak:

swoją drogą to dużo Jaś je - Piotruś zjada tak 100 - 120 ale co 2 - 3 godziny - wiec chyba wychodzi na to samo ...wolalabym zeby zjadl wiecej a robil dluzsze przerwy pomiedzy karmieniami ...

No tak jakos sie przyzwyczail do takiego jedzenia ze 200ml musi zjesc i koniec. No, a zeby nie jadl czesto to daje mu herbatke minimum 2 razy dziennie (po 80 - 100ml).
Aczkolwiek teraz akurat na wieczor zjadl 100ml mleka z kleikiem i zasnal jak kamien :baffled: Glupio bo pewnie zamiast sie obudzic jak zwykle okolo 04:00 to sie obudzi o wiele wczesniej... :dry:

reklama
witajcie, długo mnie nie było, dlaczego - to napiszę w odpowiednim wątku.

Moja Zuzia przechodzi chyba kryzys, bo podobnie jak synuś Natki nie chce cyca, od kilku dni jak przystawiam ją głodną do cyca, odchyla głowę jakby była zainteresowana czymś innym tylko nie cycem, no to znowu ją przystawiam, a wtedy zaczyna się taki wrzask, jakbym własne dziecko obdzierała ze skóry!!!!:wściekła/y::wściekła/y::angry: więc ja ja przytulam i znowu do cyca, po ok. 15 minutach płaczu, aż do czerwoności i braku powietrza zuzia dostaje butlę i natchmiast jest spokojna .... mam nadzieję, że jej to przejdzie ....:confused::-(

Do góry