reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
Gaaliyah - Mysz ma rację z trójprzepływowym smoczkiem :tak:;-). Szkoda tylko, że trzeba się pilnować z ustawianiem :blink::-p

Michaś od kilku dni nie chce ssać piersi :-:)-:)-(. Odstawia cyrki i straszliwie płacze :szok:. Nawet jak jest głodny to nie zje z piersi :no::-(. Odwraca się w drugą stronę
Pokarm ściągam (niestety niezbyt dużo ok 50 - 60 ml jednorazowo z obu piersi :-() i podaję butelką
Strasznie mi brakuje cycania :-(

ja probuje nie jeść słodyczy, a w sklepie jak przechodze przez dział słodkiści lub obok to język mi ucieka jak to się mówi do d...i ślina mi na buty kapie:-D

natka, a moze3 to kilkudniowy strajk?
Gdzieś wyczytałam, że dziecko gdy zda sobie sprawę, że pierś nie należy do niego, i że Ty możesz mu ją zabrać w każdej chwili, to.... się obraża!! :zawstydzona/y: Taki strajk trwa zwykle kilka dni - małe nie chce ssać, płacze i generalnie cyrkuje. Nie kazali z tym w zasadzie nic robić - nie dawać smoczków, butelek, tylko pierś. W końcu musi zjeść ;-) I w końcu się "odobraża" :-D

natka czytałam o buncie - nie martw sie - trwa jakies 2-3dni, podczas ktorych cały czas ładujemy cyca z uporem.zafnych buli i dokarmiania. to jest normalne u dzieci, niektore tak maja. treba to przezyc isie nie załamywac

reklama
Dzięki za pocieszenie :tak:, mam nadzieję, że to bunt i w końcu mu przejdzie :sorry2:

Dzisiaj w nocy o 3 zjadł z obu piersi, a o 6 nawet nie chciał złapać :baffled::-(. Był taki wrzask jakbym mu krzywdę robiła :-(. Odkręcał się, wyginał i w dodatku obudził cały dom :wściekła/y::tak:. Poddałam się i dałam butlę :-(. W ciągu dnia tylko 2 razy zjadł z piersi :baffled:
Jestem zła na całą sytuację :-:)angry:. Po prostu oszaleję z tym karmieniem :baffled:I tak nie mam zbyt dużo pokarmu a tu takie cyrki

Staram się go przetrzymywać i nie podawać od razu butelki :tak:. Ale jak wrzeszczy ok. 30 min., robi się cały czerwony i nie może złapać powietrza :-( to się poddaję :-(

Do góry