reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

dzieki zgred za podpowiedź
Aletko tylko jak tak patrze na wage innych dzieci w wieku Mai to są mniejsze i już panika mnie ogarnia że ją przekarmiam

reklama
wiecie może czy można zjeść zupę szczawiową jak się karmi piersią i gołąbki bo mam wielką ochotę a nie wiem czy nie zaszkodze maleństwu

No i ja już praktycznie nie daje cyca... Próbowałam zawalczyć laktatorem, ale 20 ml na dobe (zciągane srednio co 2 godziny) to porażka...
A co do smoczków to Jaś nadal na 1 aventu, bo 2 nie lubi.

u mnie po gazowanym nic nie bylo i po ogorkach, ale... jadłam ostatnio kalafior i to kapke i było - troche kacperka wzdymalo i byl niespokojny

to i ja zjem gołąbki i szczawiówkę :-Dmam nadzieje że i mojej małej nic nie bedzie
jadłam też ogórki i kalafior i nic córci nie było hym różnie reagują brzuszki naszych maluszków

a ja się kilka razy zapomniała i bez namysłu wpierdzliłam ciastka "digestive" w czekoladzie ....
a w ogóle ostatnio to jem mnóswto bitej śmietany, niestety mam schizy :-D:-D, bo na początku ciąży z zuzią też jadłam bitą śmietaną, prawie że z chlebem:-p:laugh2::laugh2::laugh2:
teraz mam nadzieję, że to hormonki mi szaleją i jestem przed kolejnym okresem ...:confused:

Kluliczek- no i trudno, może przy kolejnym dziecku się uda;-) nie martw się, żyj dalej i ciesz się chwilą spędzoną z synkiem, przytulaj go jeszcze więcej :-D:-D:-D i bądź szczęśliwą mamusią:-):-):-)

Mysz- weź wytłumacz i co kaman z tym 3przepływowym smokiem chodzi? i za ile kupiłaś taką butlę? na jarmarku widziałam taką butlę, która od razu jest z końcówką kubek niekapek, nazywa się treningowa i kosztuje 23 zł, zastanawiałam się czy taką kupić, bo moja zuzia ostatnio też jakoś głodna wiecznie, je jak dzikus, ssie cyca jak oszalała i jeszcze jej mało. .....:confused::shocked2:

reklama
gaaliyah - trojprzeplywowy smoczek chyba polega na tym ze w zaleznosci od ustawienia smoczka leci rozna ilosc plynu - wiem ze to dziwne, ale chyba wlasnie o to chodzi... Jak trzymam Jasiowi butelke gdzie jest ustwienie smoczka z 3 na gorze (tak pod jego nosem) to jest to najwiekszy przeplyw i to mleko z kleikiem leci.

A jesli chodzi o butelke treningowa to niby sa dla odrobine starszych fzieci aczkolwiek kupilam juz Jasiowi taka: - jest od trzeciego miesiaca
TOMMEE TIPPEE: BUTELKA TRENINGOWA ZIELONA (219229944) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry