reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

dzieki zgred za podpowiedź
Aletko tylko jak tak patrze na wage innych dzieci w wieku Mai to są mniejsze i już panika mnie ogarnia że ją przekarmiam

reklama
wiecie może czy można zjeść zupę szczawiową jak się karmi piersią i gołąbki bo mam wielką ochotę a nie wiem czy nie zaszkodze maleństwu

No i ja już praktycznie nie daje cyca... Próbowałam zawalczyć laktatorem, ale 20 ml na dobe (zciągane srednio co 2 godziny) to porażka...
A co do smoczków to Jaś nadal na 1 aventu, bo 2 nie lubi.

u mnie po gazowanym nic nie bylo i po ogorkach, ale... jadłam ostatnio kalafior i to kapke i było - troche kacperka wzdymalo i byl niespokojny

to i ja zjem gołąbki i szczawiówkę :-Dmam nadzieje że i mojej małej nic nie bedzie
jadłam też ogórki i kalafior i nic córci nie było hym różnie reagują brzuszki naszych maluszków

a ja się kilka razy zapomniała i bez namysłu wpierdzliłam ciastka "digestive" w czekoladzie ....
a w ogóle ostatnio to jem mnóswto bitej śmietany, niestety mam schizy :-D:-D, bo na początku ciąży z zuzią też jadłam bitą śmietaną, prawie że z chlebem:-p:laugh2::laugh2::laugh2:
teraz mam nadzieję, że to hormonki mi szaleją i jestem przed kolejnym okresem ...:confused:

Kluliczek- no i trudno, może przy kolejnym dziecku się uda;-) nie martw się, żyj dalej i ciesz się chwilą spędzoną z synkiem, przytulaj go jeszcze więcej :-D:-D:-D i bądź szczęśliwą mamusią:-):-):-)

Mysz- weź wytłumacz i co kaman z tym 3przepływowym smokiem chodzi? i za ile kupiłaś taką butlę? na jarmarku widziałam taką butlę, która od razu jest z końcówką kubek niekapek, nazywa się treningowa i kosztuje 23 zł, zastanawiałam się czy taką kupić, bo moja zuzia ostatnio też jakoś głodna wiecznie, je jak dzikus, ssie cyca jak oszalała i jeszcze jej mało. .....:confused::shocked2:

reklama
gaaliyah - trojprzeplywowy smoczek chyba polega na tym ze w zaleznosci od ustawienia smoczka leci rozna ilosc plynu - wiem ze to dziwne, ale chyba wlasnie o to chodzi... Jak trzymam Jasiowi butelke gdzie jest ustwienie smoczka z 3 na gorze (tak pod jego nosem) to jest to najwiekszy przeplyw i to mleko z kleikiem leci.

A jesli chodzi o butelke treningowa to niby sa dla odrobine starszych fzieci aczkolwiek kupilam juz Jasiowi taka: - jest od trzeciego miesiaca
TOMMEE TIPPEE: BUTELKA TRENINGOWA ZIELONA (219229944) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry