reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Ja mam hopla na punkcie otyłości - tzn. nie chce dopuścić, aby moje dzieci miały takie problemy, jak ja, wiec w zasadzie się ciesze, że mały raczej je za mało niż za dużo. Gdyby był obżartuchem, to pewnie tak jak gosia, oszukiwałabym go wodą i herbatkami :tak:

reklama
hym ja karmie piersią i nie wiem ile mój szkrab wypija mleczka, a też nie chciałabym aby była grubaskiem, choć jest na najlepszej do tego drodze bo juz w piątek ważyła 6600:szok: mając 2 miesiace 1 tydzien i 6 dni, może powinnam ja poic wodą jak jest gorąco a nie dawać cycka jak woła? Położna mowiła że mam dawać tylko cycuszka i nic więcej, czy możecie mi poradzić Majowe Mamy?

Żania - nie zaszkodzi na pewno - staraj się ustalić posiłki mniej więcej co 2,5-3 godzinki a w międzyczaise adwaj wodę oczywiście stopniowo

Aga

No i w sumie czemu 2 miesięczne niemowlę miałoby nie budzić się w nocy na karmienie?? Myślę, że jest wszystko OK, Myszko :tak:

Myszko- nie martw się, mojej zuzi teraz się syćko przestawiło, bo jak spała po karmieniu wieczornym np. do 5 lub 3, tak teraz budzi się od dwóch dni ok. 24-1 w nocy, potem ok.4-5 i jak się budzi koło północy to jest głodna jak wilk:szok: a karmię ją i butlą i piersią i też czasem dam wodę lub herbatkę, też nie chciałabym żeby była otyła, koleżanka pow. mi, że najważniejsze, to dawać regularnie co 2,5-3 h, nie częściej, a w miedzyczasie jebatka lub woda:tak:

p.s. oczy mam jak zapałki, bo zuzia jest strasznie płaczliwa, jak nigdy!:-( raz chce cyca raz nie chce, za chwilę chce butlę, a potem jej też nie chce, potem chce cyca, potem chce na ręce, a za chwilę nie chce, na matę, za chwilę płacz, aż w końcu umęczona zasypia ....

no i zagescilam mu wieczorna porcje tym kleikiem - biedny - jadl strasznie dlugo bo nie chcialo leciec przez ten smoczek z 2 dziurkami :-D Ale dal rade wypic te swoje 200ml okolo 21:00 a potem sie obudzil po 03:00 :-) wiec troche pozniej niz ostatnimi czasy :-) Po 03:00 byl glodny jak wilk i znowu wypil 200 a po 06:00 tylko 100 na szczescie :-) Potem marudzenie i o 09:00 herbatka na trawienie, a sniadanie po 11:00 ;-) Tak jak mama... :-D

no wlasnie dzis kupie mu inny smoczek to tej porcji z kaszka bo faktycznie ssal ile sil a szlo bardzo powoli - ale i tak byl cierpliwy i ssal do konca ;-)
Mam butelki Avent i zastanawiam sie nad smoczkiem trojprzeplywowym gdzie jest jakas regulacja, ackzolwiek nie wiem na czym ona polega tak naprawde :sorry: wiec moze jednak kupie po prostu z 3 dziurkami smoczek.

My już dawno zmieniliśmy smoczek na 3 dziurki aventu bo z dwóch sie za bardzo męczył i nie zjadał tyle co trzeba bo usypiał albo sie po prostu nudził :-D

a przez kilka dni było nawet super bo maly budził sie tylko raz o 4 rano a teraz znowu mu sie przestawiło i potrafi obudzić sie 3 -4 razy :-(juz nie mogę doczekac się jak skonczy 4 miesiace to bede mu na noc jakies kaszki dawac bo jak sie budze co 2 godziny na karmienie to normalnie nieprzytomna jestem :-(

reklama
wspolczuje barszczyku Ci bardzo. Jasio Bogu dzieki spi dluzej bo najpierw 5 godzin (kiedys 6, ale mam nadzieje ze to znowu wroci;-)), potem sie budzi z rykiem i wsciekloscia i wilczym glodem, je i budzi sie po trzech godzinach ale wtedy nie jest specjalnie glodny bo je tak 100 - 130ml, wiec moze bede mu dawac o tej porze herbatke. Potem spi do okolo 09:00 :-)

kupilam te smoczki do butelek trojprzeplywowe - zanim zajarzylam o co w nich chodzi minelo pol godziny :-D :-D:-D:-D:-D

Do góry