reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Ja mam hopla na punkcie otyłości - tzn. nie chce dopuścić, aby moje dzieci miały takie problemy, jak ja, wiec w zasadzie się ciesze, że mały raczej je za mało niż za dużo. Gdyby był obżartuchem, to pewnie tak jak gosia, oszukiwałabym go wodą i herbatkami :tak:

reklama
hym ja karmie piersią i nie wiem ile mój szkrab wypija mleczka, a też nie chciałabym aby była grubaskiem, choć jest na najlepszej do tego drodze bo juz w piątek ważyła 6600:szok: mając 2 miesiace 1 tydzien i 6 dni, może powinnam ja poic wodą jak jest gorąco a nie dawać cycka jak woła? Położna mowiła że mam dawać tylko cycuszka i nic więcej, czy możecie mi poradzić Majowe Mamy?

Żania - nie zaszkodzi na pewno - staraj się ustalić posiłki mniej więcej co 2,5-3 godzinki a w międzyczaise adwaj wodę oczywiście stopniowo

Aga

No i w sumie czemu 2 miesięczne niemowlę miałoby nie budzić się w nocy na karmienie?? Myślę, że jest wszystko OK, Myszko :tak:

Myszko- nie martw się, mojej zuzi teraz się syćko przestawiło, bo jak spała po karmieniu wieczornym np. do 5 lub 3, tak teraz budzi się od dwóch dni ok. 24-1 w nocy, potem ok.4-5 i jak się budzi koło północy to jest głodna jak wilk:szok: a karmię ją i butlą i piersią i też czasem dam wodę lub herbatkę, też nie chciałabym żeby była otyła, koleżanka pow. mi, że najważniejsze, to dawać regularnie co 2,5-3 h, nie częściej, a w miedzyczasie jebatka lub woda:tak:

p.s. oczy mam jak zapałki, bo zuzia jest strasznie płaczliwa, jak nigdy!:-( raz chce cyca raz nie chce, za chwilę chce butlę, a potem jej też nie chce, potem chce cyca, potem chce na ręce, a za chwilę nie chce, na matę, za chwilę płacz, aż w końcu umęczona zasypia ....

no i zagescilam mu wieczorna porcje tym kleikiem - biedny - jadl strasznie dlugo bo nie chcialo leciec przez ten smoczek z 2 dziurkami :-D Ale dal rade wypic te swoje 200ml okolo 21:00 a potem sie obudzil po 03:00 :-) wiec troche pozniej niz ostatnimi czasy :-) Po 03:00 byl glodny jak wilk i znowu wypil 200 a po 06:00 tylko 100 na szczescie :-) Potem marudzenie i o 09:00 herbatka na trawienie, a sniadanie po 11:00 ;-) Tak jak mama... :-D

no wlasnie dzis kupie mu inny smoczek to tej porcji z kaszka bo faktycznie ssal ile sil a szlo bardzo powoli - ale i tak byl cierpliwy i ssal do konca ;-)
Mam butelki Avent i zastanawiam sie nad smoczkiem trojprzeplywowym gdzie jest jakas regulacja, ackzolwiek nie wiem na czym ona polega tak naprawde :sorry: wiec moze jednak kupie po prostu z 3 dziurkami smoczek.

My już dawno zmieniliśmy smoczek na 3 dziurki aventu bo z dwóch sie za bardzo męczył i nie zjadał tyle co trzeba bo usypiał albo sie po prostu nudził :-D

a przez kilka dni było nawet super bo maly budził sie tylko raz o 4 rano a teraz znowu mu sie przestawiło i potrafi obudzić sie 3 -4 razy :-(juz nie mogę doczekac się jak skonczy 4 miesiace to bede mu na noc jakies kaszki dawac bo jak sie budze co 2 godziny na karmienie to normalnie nieprzytomna jestem :-(

reklama
wspolczuje barszczyku Ci bardzo. Jasio Bogu dzieki spi dluzej bo najpierw 5 godzin (kiedys 6, ale mam nadzieje ze to znowu wroci;-)), potem sie budzi z rykiem i wsciekloscia i wilczym glodem, je i budzi sie po trzech godzinach ale wtedy nie jest specjalnie glodny bo je tak 100 - 130ml, wiec moze bede mu dawac o tej porze herbatke. Potem spi do okolo 09:00 :-)

kupilam te smoczki do butelek trojprzeplywowe - zanim zajarzylam o co w nich chodzi minelo pol godziny :-D :-D:-D:-D:-D

Do góry