reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

No niestety działa tak wiekszość produktow:no: np glupi balsam do ciała tez:baffled: przestajemy go uzywac i nagle mamy bardzo suchą skórę dlaczego:confused: bo nasza skóra przyzwyczajona do tych chemikaliów nie produkuje już sama nowodnienia.
Ogladałam dzis program o środkach czystosci zawierające chemię, powinne być zakazane do uzytku dziennego ponieważ moga przyczynic sie do powstania komorek rakowych:no:, w domu szczegolnie przy malych dzieciach powinno czyścić sie tylko wodą z octem, oliwą z oliwek, cytryna i sodą.

reklama
Ja też za bardzo nie mam zaufania do tego typu wspomagaczy, no i widzę, ze slusznie, zresztą tak jak do szczepionki przeciw grypie (działa podobnie rozleniwiając organizm, przeznaczona głównie dla ludzi starszych i chorowitych dzieci, a mnóstwo ludzi się szczepi).

moje dziecie jakis nawrot do "mlodosci" przezywa - od kilku dni cycanie trwa u niego godzine!!!, tak jak wtedy gdy mial kilka miesiecy; nie wiem, moze to skutek rozlaki gdy jestem w pracy i po prostu bardzo teskni; pyzuncia, ewitka - ile u was trwa karmienie?

Joanko, tak z kwadransik maksimum, nawet krócej, a w sumie to nad ranem nie wiem bo od razu zasypiam :-). Jak mu zęby szły, to trzymał cyca godzinami w nocy.

Mam pytanie odnosnie Danonków, kiedy i w jakiej ilości podajecie swoim maluszkom (jako który posilek), bo ja dzisiaj dałam małemu wyjątkowo na kolację (bo obiad był późno) Danonka z kromką chlebka i nie za bardzo mi się najadł :-( bo po kapieli nie mógł się oderwać od moich cyców.

tez najczescie jako drugie sniadanko albo podwieczorek - tyle ze nie danonka a duze danio i wtedy bez chlebka, chrupek i inncyh dodatkow, zdarza sie podac o 19, ale wtedy i tak cycus przed snem obowiazkowy

Ewitko ja dawałam danonka na pierwsze sniadanko (ale duzy) lub na deser po południu - teraz zrezygnowałam z danonków i daje niały serek lub jogurt naturalny z owocami.

ja daje Danonka (zwykle duzego) na podwieczorek (okolo 17:00) a d otego ze 2 biszkopty ;-) a czasem daje okolo poludnia

Ja nie daję danonków, wiec nie pomogę, ale muszę się wam pochwalić, ze mój synek jest baaaardzo owocowy :tak: i warzywny zreszta tez :-)
Lubi cukierki czkoladowe, ale chyba wieksze wrazenie zrobily na nim borówki :tak: W zasadzie je kazdy owoc, który dostaje - łącznie z agrestem. Pomidorem i ogórkiem tez nie pogardzi. On chyba zdecydowanie woli zbyt kwasne niz zbyt słodkie:-D Nawet cytryne zjadł, a zrezygnował dziś z ciastka w czekoladzie :cool2:

reklama
A propos cytryny. Mój syn przedwczoraj u babci wziął sobie ze stołu cytryne i zaczał ją lizać aż mu po brodzie kapało i w ogóle się nie wykrzywił :szok: chyba wdał sie we mnie.

Do góry