reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
bałaś sie z powodu truskawek czy kefiru??
czy z obu powodów?
Chyba bardziej kefiru, bo to nieznany produkt mleczny, a synuś to taki niepotwierdzony alergik, choć truskawek też, bo na razie dawałam mu max 2-3 sztuki, a ja lubię taki bardzo mocno truskawkowy (wiecej truskawek niz kefiru) i taki też zrobiłam.

To ja sie juz calkiem naraze Wam jak napisze ze dalam Jasiowi kilka razy "Monte"... A dopiero potem przecyztalam ze niby jest dla dzieci od 3 roku zycia :baffled:

To ja sie juz calkiem naraze Wam jak napisze ze dalam Jasiowi kilka razy "Monte"... A dopiero potem przecyztalam ze niby jest dla dzieci od 3 roku zycia :baffled:
i pewnie Jasiowi smakowało i nic mu nie było:-)
ja Mai daje wszystko w granicach rozsądku :-)
ewitko a mus truskawkowy ze śmietanką słodka robimy to córcia sie najesc nie moze i nic jej nie jest;-)

eee... no co Ty Mysz... Na pewno lepsze to niz klapsy ;-):-D

wiesz Żania, jesli dasz dziecku troszkę wódki na łyzeczce, to tez pewnie nie zaszkodzi - no przynajmniej tego nie zauważysz :-p

po gorzkiej czekoladzie bedzie mial zaparcia :-D

Ale Monte juz mu nie dam bo sama zjadlam :-D

Kupilam te jogurty z Nestle i ta ksie zastanawiam nad ich niezwyle dlugim terminem przydatnosci do spozycia - to az nienormalne zeby jogurt byl wazny do listopada... :szok:

to mogłabyś mu zrobić koktail na mleku modyfikowany jakie pija albo sam muss z truskawek. :tak:
Sam mus albo same truskawki w małych ilościach jadł, nawet dałam do kaszki, na razie ostrożnie od obserwacją.
Żaniu ja też bym chętnie synkowi dawała mleczko, smietankę i inne produkty mleczne, tylko synuś dopiero co mi wyrasta z alergii na białko mleka krowiego, więc nie mogę przesadzić.

Postanowilam przejsc na serek bialy tylko o takiej gladkiej konsystencji (nie tez z grudkami) "Bieluch" czy cos w ty mstylu. Moze w tym jest najmniej chemii :confused:
Mam nadzieje ze nie bedzie za kwasny - mam taka schize ze jak cos bedzie za kwasne to Jasio mi bedzie wymiootowal... Nie mam dowodow na to ze odziedziczyl nadkwasote po mnie, no ale... :confused:

Kasro - Jasio tez polubil znowu kaszke - dostaje ja na drugie sniadanie a kanapke ma przeniesiona na wieczor.

A moze podawac kanapke dwa razy dziennie??? Co myslicie???

reklama
Dzieki Aletko :-) Widze ze Twoj synek to juz prawdziwy dojrzaly facet, skoro potrafi zjesc mizerie :szok::szok::szok: Kurcze - ja to tchorz jestem jesli chodzi o jedzenie Jasia... :baffled:

Do góry