reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Jasio majac dwa tygodnie je okolo 50 - 60ml co 3-4 godziny, co daje nieco ponad 400ml na dobe. Patrzac na normy podane przez Aletke dla miesiacznego dziecka to moge stwierdzic ze jest ok. No i wazylismy go dzisiaj - na wadze domowej ktora pokazuje tylko 1 miejsce po przecinku - wazyl 3,7 a tydzien temu mial 3,2. Moze uznac wage za w miare dokladna bo wazylismy tez kilogram cukru i faktycznie wyszedl kilogram :-D

reklama
kurcze a ja sie martwie jedzeniem dominika,bo powinna jesc juz ponad dobre 100ml,a zjada po 60-80mlkoło 8 razy-wciagu doby daje to wynik niecałe 500ml,niby dobrze przybiera na wadze ale za mało je

oko nie jest dobrym wskaznikiem pomiaru szczegolnie ze my z naszymi dziecmi jestesmy non stop.
No i co do przybierania to w pierwszym miesiacu zycia norma jest 500-1000gram.

od wagi urodzeniowej, czy tej po spadku??

No co Ty żyrafa? Przecież najważniejsze, że dobrze przybiera! Wiadomo, że Pudzian zje więcej niż Małysz ;)

zyrafa - pewnie takie ma wlasnie potrzeby i tyle - nie wszytskie dzieci musza jesc tyle samo :-)
Moj je sporo, a potem wymiotuje za to... :baffled: Wolalabym zeby byl mniej lapczywy, ale zeby te wymioty byly mu oszczedzone :-(

hurrrraaaaaa!!!!!!!!!!!!!!:-):-)
mój Cesarz od wczoraj ciągnie prosto z CYCAAAA!!!
bo do wczoraj ściągałam mu i dawałam wyłącznie moje mleczko ale butelką,
miałam brodawki jak kamienie, ale przez notoryczne używanie laktatora,
zmiękły i w jedenastym dniu życia ZŁAPAŁ CYCA i bez najmniejszego problemu "przesiadł się " na cyca,
z opcji ściągniętego do butelki mleka korzystam jak z mężem wychodzę na zakupy
(wczoraj 2,5h) i wtedy Kama bez problemu go karmi.
JESTEM HAPPY!!
Najgorsze to te nocne dojenia... Spać się chce a ty tu człowieku siedż i dymaj ...:szok:
Dla lepszej laktacji piję herbatkę HIPP - NATAN baardzo tankuje cucuchy.
Mam silną anemię bo mój junior ma ooooogromny apetyt i wyciąga wszystko na maksa, więc muszę się doładowywać.:-DNo i pobieram żelazo sorbifer .

reklama
Do góry