reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

gaaliyah - absolutnie się nie dziwię, że masz dość! Pamiętasz, jak agask kiedyś opowiadała, że prawie nic jadła, a mała miała ciągle uczulenie? Okazało sie, że nie od jej diety, tylko od proszku:confused:
Mnie się wydaje, ze lekarze przeginają - gdy tylko jest problem, to pierwsze co odstawiają krowie mleko - najczęściej zupełnie niepotrzebnie. Może idź do jeszcze innego pediatry, co? Może będzie mieć zupełnie inną teorię na temat dolegliwości Zuzki?

Bo mnie się wierzyć nie chce, aby mleko matki miało szkodzić dziecku - gdyby przez każdą krostkę eliminować pół pożywienia z diety, to żadna z nas nie chciałaby karmić piersią!! To ma być przecież przyjemność, a nie męczarnia :eek:
Dlatego jem wszystko oprócz wzdymaczy - jak na razie jest OK :-)

reklama
Z ty mkarmieniem piersią jest na początku chyba tak,że po prostu musisz podjąć decyzję że karmisz i tyle. I karmić do upadu - im mniej się dokarmia butlą tym lepiej najlepiej wcale, po jednym dwu dniach już dzidzia się bedzie najadać z piersi
Później jak dizecko jest większe i się nauczy naprawdę jest lepiej -można karmić co 2,5-3 godzinki i jest super - przygotowywanie mleka w butlach przez pierwsze miesiące to kanał - finansowy i organizacyjny.
Naprawdę to się wydaje takiestraszne na początku. Trzeba się zaprzeć i już.

Ale wiesz co Gaaliyah, rozumiem Twój stan ducha - czułam się tak samo przy Ignacu - karmiłam go prawie całę noce bo jak tylko go odłożyłam to siębudził!

BYłam niewyspana sfrustrowana i zła nie miałam czasu na kąpiel nawet.

A potem, chyba już w 3 miesiącu Igi się budził tlyko raz w nocy, i jadł właśnie co około 3 godzinki.

Jak to mówią - byle do 3 meisiąca - wcześniej jest tylko chaos i rozpacz :)

Agnieszka

No to kurcze mój mały je za rzadko (co 3-4 godz.). Jednak będę go budzić - przynajmniej w dzień i karmić co 2 godz. Może w końcu stanie się pulchnym bobasem :baffled:

Krupka ma rację, i inne dziewczyny też. Mam pytanie Gaaliyah jakim mlekiem ją dokarmiasz? Bo jeśli miuałsby mieć alergię to chyba tylko pepti, sojowe albo nutramifgen? Przecież uczulene może mieć przede wszystkim od mieszanki.

O ile to uczulenie na mleko...

Ja tam poszlabym do innego lekarza ktory cieszy sie dobra opinia - kolega polecal mi pediatre w Sopocie ale nigdy tam nie bylam wiec nie sprawdzilam osobiscie, jak chcesz dam Ci numer (jak znajde :))

Aga

jeju - ile ja bym dała, żeby moje dziecie się budziło co 3-4h. Mój grubasek potrafi nawet co pół godziny budzić się i chcieć jeść. Niedługo to będę musiała do dietetyka z nim iść.
A cyce mi nie wyrabiają... Ale na początku jak on jadł mniej a ja miałam więcej mleka to pościągałam i pomroziłam. I teraz gdy mu mało to dostaje butle z mrożonki:-D

dokładnie Krupko- ciesz się wolną chwila, bo moja to by zjadła cyce jakby mogła, tylko sie jej nie opłaca, bo mało wartościowe i co chwile woła jeść!!!! :-D:-p:-(

zgred- dokarmiam ją Nan1, lekarz ten, który u nas był niby też ma bardzo dobrą opinię, nazywa się Folwarski czy jakoś tak. Ale daj namiary na tego z Sopotu:)

reklama
Ja bym się cieszyła, dziewczyny, gdyby mały przybierał prawidłowo na wadze. Nie mogę się doczekać przesyłki - mam nadzieję, ze dziś dotrze i wreszcie sprawdzę ile teraz waży (na oko za wiele nie urósł :-()

Do góry