Gosia,porozmawiaj z pediatra o syropie na przeczyszczenie dla Ciebie,bo jest taki,ktory podaje sie nawet niemowletom- LACTULOSUM (albo po prostu laktuloza).jesli on nie przenika do mleka matki-a raczej nie przenika-to sptobuj.albo jak bedziesz na spacerze,to wstap do apteki i poczytaj ulotke.
reklama
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Ja brałam w ciąży na zmianę Elevit i Centrum Materna i nawet ładnie wyprowadził mnie wtedy z anemii. Teraz tez to biorę, ale nie wiem jak tam moje wyniki.
simama koniecznie jedz witaminy dla kobiet w ciazy i karmiacych!!! ja tez jestem po anemii w dosc skrajnym stadium, najpierw brałam zelazo, ktore mi w szpitalu zapisali, ale tragedia z kupą, ze tak powiem i u mnie i u malucha- dramat dla niego.i tak od 2 tyg nie biore i powiem ci, ze powoli samo mi przeszło. nawet nie mogłam pic swokow z burakow. czułam się tak jak ty. na laktacje sprobuj karmi i wez triche posciagaj laktatorem- zeby ta laktacje troche popędzic!!! ja tez jadłam czekolade i moj maluszek normalnie mamy łakomstwo przezyl.
gosia f nic sie nie martw brakiem kupki. pij herbate z kopru włoskiego i tez z miety (tylko ta nie wiem czy mozna jak sie karmi), łykaj ten syropik, co pisała betka i nie denerwuj sie!!!
gosia f nic sie nie martw brakiem kupki. pij herbate z kopru włoskiego i tez z miety (tylko ta nie wiem czy mozna jak sie karmi), łykaj ten syropik, co pisała betka i nie denerwuj sie!!!
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Kasiu a do wizyty lekarza karmiłaś go samą piersią czy już wprowadziłaś mieszanki? Ja cały czas karmię tylko piersią, na razie nie wiem jak mały rośnie, mnie się wydaje za mało, jeszcze nie byłam u lekarza, idę w przyszłym tygodniu, ale mam nadzieję, że lekarz nie zaleci mi dokarmiania mieszanką, bo pokarm w piersiach mam i chciałabym jak najdłużej karmić go piersią.
Ewitka
Majowo-lutowa mama
A czy karmicie z jednej piersi czy z obu? Ja właśnie chciałam sobie sprawdzić czy w piersi którą mały ssał przed pójściem spać mam jeszcze pokarm, naciskałam i nic nie leciało, potem poszła kropelka i w końcu nasikałam sobie do oka :-)
Kurcze dziewczyny jeśli dziecko pije z piersi i jest wszystko OK to nawet jak w tym pierwszym miesiącu za dużo nie przybierze TO CO
Wiadomo ze najpierw jest ten okres kiedy dzieciaczek sięuczy jeść i może się zdarzyć że za dużo nie zje... Gdyby waga SPADAŁA lub nie rosła to co innego, ale dajcie spokój jużdawno nie spotkała msię z ty mżeby lekarz zalecał dokarmianie mieszanką jak dziecko jeg ozdaniem mało przybiera - szczególnie ze ostatnio jest takie parcie na karmienie naturalne.
Naprawdę jeśli karmicie piersią i wszystko jest OK to nie dajcie sobie wciskać mieszanki bo to może być początek końca karmienia piersią
A pediatra nie jest Duchem Świętym - gdyby mi coś takieg opoweidział na pewno poszłabym na konsultacje do innego jakiegoś.
Szczególnie uważajcie na lekarzy którzy nie są pediatrami tylko "lekarzami rodzinnymi"
Agnieszka
Wiadomo ze najpierw jest ten okres kiedy dzieciaczek sięuczy jeść i może się zdarzyć że za dużo nie zje... Gdyby waga SPADAŁA lub nie rosła to co innego, ale dajcie spokój jużdawno nie spotkała msię z ty mżeby lekarz zalecał dokarmianie mieszanką jak dziecko jeg ozdaniem mało przybiera - szczególnie ze ostatnio jest takie parcie na karmienie naturalne.
Naprawdę jeśli karmicie piersią i wszystko jest OK to nie dajcie sobie wciskać mieszanki bo to może być początek końca karmienia piersią
A pediatra nie jest Duchem Świętym - gdyby mi coś takieg opoweidział na pewno poszłabym na konsultacje do innego jakiegoś.
Szczególnie uważajcie na lekarzy którzy nie są pediatrami tylko "lekarzami rodzinnymi"
Agnieszka
ja karmie tak, ze jak Kacper wypije wszystko z jednej piersi a dalej z checia by sobie polezał i pomymlał to daje mu druga. ale z reguły pije z jednej, bo mu stracza. na poczatku jak wrocilismy ze szpitala to jadł z jednej 20min potem 10 min z drugiej.
reklama
ja odkąd zaszłam w ciąże łykam feinatal n i teraz tez go biore bo witaminy są potrzebne. Tym bardziej że teraz niewiadomo co jesc tego nie wolno tamtego nie wolno juz mam dosc jałowego jedzenia i przennego chlebka z wędliną
Podziel się: