reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

ewitko-myszko-
1 mały ziemniaczek
pół ugotowanej marchewki
mielone drobiowe
majeranek
kaszka manna
masło firmy masło:-p:-D

Mysz ty chcesz kochana przepis na pulpeciki? jeżeli dobrze kumejszon, to ja pisać for you:
mięso mielone doprawiam tylko majerankiem,
oczywiście dałam żołtko, zamiast całego jojca do tego mięsa,
zamiast bułki, dodałam chlebek (oczywiście wczesniej zmoczyłam go w ciepłej wodzie, doprowadzając do miękkości)
rzucałam na wodę uformowane kuleczki
po ugotowaniu kuleczek, wodę zagęściłam kaszką manną
sos polałam też na ziemniaczka:-)
(kuleczkę na talerzu pogniotłam widelcem, Zuzia łatwo połykała)

zmieniak: ugotowałam 1 ziemniaczka razem z marchewką
marchewkę starłam na tarce
ziemniaczka rozgniotłam na puree, dodałam odrobinkę masła, a na to majeranek

szybko poszło, zuzia zjadła ze smaczkiem

ja daję tylko 2 danie, jak daję w takiej postaci, bez zupki;-)

reklama
Mamo Q- a moze spróbuj dać troszkę mleka z kaszką i np. odrobiną owoców które lubi, łyżeczką albo najlepiej spróbuj rano, kiedy jest najbardziej głodny, moze się przekona? albo po prostu zmień mleko... moja zuzia nie bardzo lubi nestle, ale bebiko zjadała od razu:sorry:

No własnie testujemy drugie mleko Nan i dzisiaj rano bardzo głodny wypił 10 ml:no::no::no: po czym wsunął kanapke bede go tak probowała rano i wieczorem może z czasem się przyzwyczai.:eek:

No i u nas pożegnanie z cycusiem :-(
Od dwóch dni nie karmię piersią, bo małej zwyczajnie nie wystarcza :-( No i ogólnie mam bardzo mało pokarmu odkąd musiałam ją odstawić od cyca miesiąc temu na tydzień bo musialam wziąc antybiotyk.
Najbardziej mi przykrośc sprawia, że Niunia w ogóle nie szuka cyca :wściekła/y:

No więc sobie tak to wszystko przemyślalam i myślę, że to jest ten moment kiedy pożegnamy cyca.
Trzymajcie za mnie kciuki, bo Oliwka to z pewnością ma się świetnie bez cyca :-)

Patryk uwielbia krupniczek!!! troszkę ziemniaczków, marchewki, pietruszki (biała + zielona) por no i kasz biała do tego klopsiki mielone zajada aż mu się uszy trzęsą!!!:-)

Kurcze dziewczyny jakie Wy pyszności robicie swoim Skarbom :-)
Ja to jestem zupełnie zielona w kuchni, ale muszę się od Was nauczyć :-)

Ale obiadki:tak: pyszności normalnie:-) u mnie Quinten od dwoch dni nie je nic oprocz mojego chudego mleka nie wiem co się stało bo tak kanapeczki lubil i obiadki tak ładnie wcinał może ma przesyt:sorry2:.

reklama
Do góry