reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

mój też uwielbia krupniczek:tak:
ostatnio musiałam kupić butelke 330ml,
bo jak wieczorem dawałam mu pełne 260ml kaszy z małej bytli,
to wytrąbił jednym tchem i chciał więcej,
teraz 330ml starcza akurat i po wypiciu tej dawki o godz. 19.30
śpi do 8.00 bez dokarmiania i dopajania:tak:

reklama
U nas zupka błe (gęste ma być, albo nie je), większe kawałki ble (nadają się najwyżej do ozdabiania włosów mamy, pokoju i Opisa). Ech... I kupiłam jaja przepiórcze chyba. Podobno lepiej przyswajalne sa niż kurze, a na żółtko kurze nadal biegunka, niby nie dużo, raz czy 2 razy zrobi, ale lejące się okropnie, śmierdzące i nawet jak zaraz przewinę to kuperek czerwony i do leczenia smarowidełkami :-(. No i brak apetytu potem.

teraz 330ml starcza akurat i po wypiciu tej dawki o godz. 19.30
śpi do 8.00 bez dokarmiania i dopajania:tak:

Ale zazdroszcze.... :-)

My tez mamy butelke 330ml wlasnie z mysla o wieczornym mleku bo w tej mniejszej jak robilam 250ml to nie chcxialo sie dobrze rozmieszac...:dry:

myszko, ja ZAWSZE najpierw do butelki wlewam wode potem wsypuje mleko bo ja odwrotnie to się gluty robią nie do rozmieszania:tak:

A u nas wczoraj na śniadanie była wędlinka na kanapeczce i wcinał aby mu sie uszy trzesły. A na obiadek kasza gryczna z sosem i z mięskiem. Sos był z warzyw zmiksowanych i piers z kurczaka do tego. Tez mu smakowało.

Ja sie też zastanawiałam czy dwa mleka starczą bo czasem bym mu nie dała tej porcji o 16. Mleko jest u na srano ok 8, potem o 16 i na kolację przed 20 i z tej o 16 chętnie bym zrezygnowała , ale sie trochę boję. w sumie jak by wliczyć jeszcze nocnego cyca to by wyszło o jedno więcej ale ten cyc to jakby go nie było.

SIMAMA - ja oczywiscie tez tak robie ze zawsze wlewam najpierw wode a potem mleko, no ale jak mialam praktycznie do pelna w tej butelce 260ml to nic dziwnego ze sie nie chcialo wymieszac :-D

Zgred, co za godzina? Widzę, że nie tylko ja siedzę po nocach.

Hehe.. A wtedy to było tak że zasnęłam jak chciałam "na chwilkę" poseidzieć przy Ignaśku bo jakoś miał problem z zaśnięciem i obudziłam się właśnie chyba o 1 czy później wściekła że cąły wieczór straciłam i posiedziałam chwilkę na BB...

Aga

u nas dzisiaj pulpeciki mielone w sosie własnym speciall for Zu, marchewkan na ciepło, ziemniaczki z majerankiem i masłekiem. zjadła syćko.:-)

reklama
A u nas po kanapce z wędlinka była zielona kupa :-(
Gaal a jak dajesz drugie danie to zupke też? I ile? I jaką porcję ziemniaczków i marchewki zjada Zu? Ja jeszcze nie eksperymentowałam z drugim daniem temu się pytam.

Do góry