reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

a ja patrzylam kilka razy juz i zadnych sloiczkow z ryba u nas nie widzialam:no: Ugotowalam raz sama, ale nie posmakowala, biorac pod uwage, ze maluchom smakuja TYLKO sloiczki:)wściekła/y:) kupilabym chetnie i sprobowala, no ale nie wyczaruje jak nie ma.
Mamo Q a Ty widzialas u siebie rybke? Jesli tak, to jakies firmy? Moze to ja jakas slepa jestem, bo naprawde dziwne mi sie to wydaje,zeby rybek nie bylo.

moze trzeba Ci przysła?

My od soboty dajemy kanapeczki z wedlinką alez małemu smakuja dzis próbowalam dac mu troszke sałaty ale jeszcze jest za mały bo salata przyklejała mu sie do podniebienia i kasłał próbował zwymiotowac - wiec wiecej sałatki na razie nie dostanie

reklama
A moja Oliwka wcina rybę rewelacyjnie :-) Pierwszy raz podałam jej już miesiąc temu. I ja sama gotuję filecik, do tego ziemniaczek, marcheweczka, pietruszeczka, oliwa z oliwek potem bzzbzzz i Niunia zajada się, że ho ho :-)
A wczoraj dalam Niuni kanapeczkę z serkiem smietankowym Almette :-) Co to była za awantura jak się skończylo :-D
Na szczęscie nie zaszkodziło jej :-)

a ja patrzylam kilka razy juz i zadnych sloiczkow z ryba u nas nie widzialam:no: Ugotowalam raz sama, ale nie posmakowala, biorac pod uwage, ze maluchom smakuja TYLKO sloiczki:)wściekła/y:) kupilabym chetnie i sprobowala, no ale nie wyczaruje jak nie ma.
Mamo Q a Ty widzialas u siebie rybke? Jesli tak, to jakies firmy? Moze to ja jakas slepa jestem, bo naprawde dziwne mi sie to wydaje,zeby rybek nie bylo.

No:-) Hippa od 8 miesiąca z warzywami i w polskim sklepie Bobovity też czasami kupuje.

Pyzuncia- mam nadzieję, że Wojtuś poradzi sobie świetnie i jeszcze bardziej polubi kanapeczki, mleczko a mamusi cycusia nocnego zachowa w pamięci ;-)

Aletko to podpowiedz mi czy jeszcze mu dawac w nicy az do pierwszych urodzin i potem próbowac odstawic? czy znasz jakis sposób zeby przesypiał mały całe nocki dodam ze wieczorem wypija 210ml mleka modyf z kaszka a porem pół kajzerki z masłem i wedlinko wiec chyba nie jest głodny.

Jejku, 10 razy, masakra! Ja już tak miałam podczas ząbkowania, że pół nocy spał ze mną przy cycu, ale ja też sobie przysypiałam, więc dało się żyć.
A głodny to on na pewno nie jest przy takich ilościach jedzonka. Mój na kolacje pije samo mleczko z jednego cycusia, najczęściej około północy dociąga drugiego cycusia i śpi do 5-6.

Kurczę to Wojtus mało nie może. Rafał zjada wieczorem kaszę na modyfikowanym robionym na 180 ml wody. W sumie wychodzi ok 210 ml.
Budzi się w nocy i owszem, daję mu wodę a to nie pomaga to czasem cyca ale nim na pewno sie nie najada. No chyba że jest faktycznie głodny to robię czasem 120 ml mleka samego. Wutrąbi i idzie dalej spać. Ale z tym modyfikowanym to rzadko się zdarza.
Ja mam inny problem. Potrzebuje pomysłu na posiłek dla takiego szkraba. Bo nie wiem co mu dawać zamiast mleka mozna i kanapki z masełkiem i wedlina lub jajkiem. Co wy dajecie, i ile razy mleko. U nas wygląda to tak
ok 8 kasza kukurydziana , kanapka z bułeczki
12 obiad, zupka zazwyczaj
0k 16 własnie mam problem bo była kasza ryżowa, czaem biszkopt, lub herbatnik, albo chrupy, czasem trochę bułki. No bo nie bardzo o tej porze chce jeśc kaszę teraz i nie wiem co mu można dać.
ok 19.30-20 kasza ryżowa
Owoce albo ok 10 albo ok 14- 15. zależy kiedy chce. W między czasie popija herbatkę. No i jadł by zawsze gdy ktoś je. A ostatnio ma jakieś problemy z brzuniem. Boje siię że się przejada, ale w sumie to dużo nie je.

evvula - a co bys powiedziała na małego Danusia albo jak to sie pisze chyba sinlac z owocami.
Dziewczyny a kiedy mozna podawac biały serek.

Aletka - spróbuje najpierw z cycen ale tylko jak sie raz przebudzi i jak to nie bedzie pomagało i sie bedzie tak wybudzał to spróbuje modyfikowane.

reklama
Trochę się boję dawac mu nowych rzeczy po ostatnich nocnych ekscesach. Jogurtu jeszcze nie próbował, tylko twarożku trochę na kanapkę. Ale może w weekend spróbuję dac troche naturalnegp. A danonki od kiedy można dawać?

Do góry