reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

te dzisiejsze wędliny mają w sobie czasem tyle gówna, że nie dziwota, ze kupa zielona. Zreszta akurat zielonym kolorem to bym się nie przejela za bardzo.
Ja w każdym razie kupuję wędliny bez konserwantów - w "moim" sklepie jest szynka i polędwica w ziołach - mają normalne rozmiary i super smak!

reklama
ja najczesciej kupuej szynke drobiowa, albo szynke naturalna lub schab naturalny - jakos te dwie ostatnie wydaja mi sie nie tylko z nazwy takie z mala iloscia sztucznosci :baffled:

gal - dawaj przepis i napisz ile Zu je :-)

te dzisiejsze wędliny mają w sobie czasem tyle gówna, że nie dziwota, ze kupa zielona. Zreszta akurat zielonym kolorem to bym się nie przejela za bardzo.
Ja w każdym razie kupuję wędliny bez konserwantów - w "moim" sklepie jest szynka i polędwica w ziołach - mają normalne rozmiary i super smak!
Ja też
byle czego z wędlin nie kupuję, bo sama jestem wybredna. Jemu akurat dawałam pierś z indyka tradycyjną. Może nie pasowało mu, że wędzona...
No i nie wiem po czym, znowu znalazłam suche plamki uczuleniowe tym razem na rączce. I już sama jestem głupia, po czym, czy to po kupnej marchewce?

ja ogladalam kiedys na tvn style, ze dzis nie ma wedlin bez dodatkow, bo gdyby ich nie bylo to te wedliny od razu bylyby popsute. tylko z drugiej strony jak kiedys sobie ztym radzono? co, ludzie jedli starocie?

pytalam pediatry o ilosc mleka w tym wieku i powiedzial, ze 2 porcje stracza, a i tez czytalam o tym pozniej.

Też ogladałam ten program.:tak:
Mówiąc "bez konserwantów" ma się na myśli te chemiczne, no bo sól to też konserwant i wlasnie za jej pomocą sobie kiedyś radzono.

Bardzo dobre te polączenie wątków;-), a ja kupiłam mleko modyfikowane i mały tylko nim pluje:no: próbowałam dawać samo, butelką, łyżeczką, kubkiem z kaszką kleikiem a mały nie chce i tyle:baffled:.

mamo Q to juz wiesz, co ja przechodze i ja nie mam na to sposobu. zycze bys ty sobie takowy znalazla szybko i zeby synus zaczal pic mleczko.

taki chaos ogolny w tym wątku, srednio mi sie podoba, ale skoro tak ma byc to coz. przywykne:tak:

reklama
Na obu ale nie w tym samym miejscu ale dośc podobnie. Też tak sobie myślałam że może se otarł mimo że na tyłku nie chodził. Ale ta kaszka podskórna na buźce coś nie znika.

Do góry