reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

jako, że pediatra stw., że mała ma wysypkę od mleka itp. produktów muszę wyeliminować 'krówkę" z mojego menu. czy któraś z was zna jakis fajny adres strony z przepisami, bo ja nie mam pomysłu, co moge jeść, a przecież mała potrzebuje witamin, a ja samego chleba zytniego i masła roślinego nie moge jeśc. Kurde- a ja tak kocham żarcie typu karkówka z grilla, kurczaki pieczone, fryteczki z ziołami, spaghetti itp, a teraz to kurna jakis post, a ja będę wyglądała jak suchotnik po 2 mc diety:szok:

reklama
U nas była położna, a w środę idziemy do pediatry. To co braliśmy za potówki na buzi małego (od spania na cycu) to raczej alergia i mam od jutra być na diecie: zero przetworów mlecznych, mleka, wołowiny, cielęciny, owoców drobno pestkowych, jajek, pomidorów, itp. :-( . I tak przez 7 dni, a potem co 3 dni wprowadzać po jednym produkcie, z tym że przetwory mleczne i mleko na końcu... Zobaczymy co powie pediatra i czy nam mleko do dokarmiania zmieni z nan ha1 na inne...

Jak dobrze, że tutaj trafiłam... Od samego porodu mam problem z karmieniem piersią. Jak to położne określiły: mam nieprzystawne brodawki, czyli jakieś takie płaskie, że mała nie potrafi dobrze złapać. Przy każdym karmieniu muszę je zgniatać i wsuwać do buzi Karolinki. Dodatkowo ona uwielbia wisieć przy cycku i już wszystko mnie boli. Chodzę bez biustonosza, bo raz że boli, a po drugie ona co chwilę chce cycka!! Próbowałam ją smoczkiem oszukać ale nawet go nie chce do buzi wziąść - wypluwa i ryczy. Chyba mam za mało pokarmu, bo próbowałam odciągać pokarm na noc, żeby chociaż jedno karmienie mąż mógł jej z butli dać, ale przez cały dzień jestem w stanie odciągnąć 30ml:no: Chyba nasza przygoda z cyckiem się niedługo skończy, bo już nie daję rady. A tak bardzo chciałam ją karmić piersią przez pierwszych kilka miesięcy:-(
ja mam tak samo .. moj synek tylko w szpitalu ssał cycusia.. a teraz odkąd zostalismy rozdzieleni w szpitalu to ani cycusia niechce.. ani smoczka.. najlepiej mu wychodzi z ssanie butelki nawet jesli już opróżnił...
próbowałam sciagnąc mleko to sciagnelam 30ml. co dlaniego jest za mało!!! bym musiala sciagnąć tego mleka przynajmniej 60ml..
co raz bardziej sie zastanawiam by przeżucic go na mleko zastepcze... bo ja już wysiadam.. jak probuje mu dac piers to płacze preży sie... :-(

właśnie gaaliyah co tak restrykcyjna ta dieta? :eek: Ja mam wyeliminować konkretne produkty a z resztą szalej dusza piekła nie ma. Czyli pieczony kurak jak najbardziej (z jabłkami :tak:). Nie strasz mnie, że jak pójdę do lekarza to też dostanę restrykcyjną dietę :no:, bo mi wystarczyła ta w ciąży i już mam dość, dlatego wyeliminować mogę cierpiąc strasznie, ale do diastka nie wszystko!!!

P.S. zobacz tu: Dieta karmiącej mamy - arykuł

Wszędzie piszą, że truskawki są silnie alergizujące, a nie wiecie czy można jeść je w postaci niesurowej np. dżem truskawkowy albo placek z truskawkami? Taką mam chcicę na truskawki, ze nie wiem czy wytrzymam.

no to co w koncu mozna jesc?
ja sprobowałam truskawek, ale najpierw jadłam serki truskawkowe, kisiele truskawkowe. a truskawki jadłam kilka dni temu i zauwazyłam dzis czerwone plamki na klatce piersiowej Kacperka. nie wiem czy to od truskawek, bo od tego minęło kilka dni.

A ja nie wiedziałam o tych właściwościach alergizujacych i jem truskawki odkąd się pojawiły bez ograniczeń :szok: Czy gdyby małemu miało coś być, to już by było, czy później??

reklama
modl sie Kluliczku,zeby zalecial Wam normalne mleko,czyli tego nana ha,bo nutramigen to meczarnia dla dzieci i rodzicow-moje przejscia z tym mlekiem opisalam w rozmowach egzystencjalnych.nikomu tego nie zycze :no:

Do góry