reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

ja ryż do zupek daje od dawna, chyba od 5 mies. ...
- mój chrupki to wcina nałogowo jak tylko go wsadze do krzesełka, jadłby i zapijał przez cały dzień,
- biszkoptów też na raz 4 wciąga ale tak ze 2 razy dziennie,
- banan miksowany z misiowym ogródkiem ziemniak/dynia tak 1,5 łżeczki suchego wsypuje do zmik. banana,
-utarte jabłuszko + zmiksowany banan to też ulubiony deserek,
- "samorobny" obiadek,
- co popadnie i uda się wyrwać rodzicom i siostrze z gardła w wyniku kategorycznych żądań ,
- do woli herbatek - wieloowocowej/koperkowej/rumiankowej
- soczek z malin z babcinego ogródka
- mleko pepti2 + kaszka jakakolwiek każda smakuje 2-3 razy dziennie

no i ciągle by jadł... ale grubasek to on nie jest póki,
co tylko garderoba rozmiar 86-92 :szok:

reklama
Szerlock mój mały wcina kanapke po mleku tzn cyca troche ok 7.00 a ok 8.15 wcina jedną kanapkę pewnie dwie zjadłby jakbym mu dała no ale lekarka mówiła o jednej więc więcej nie daje.:sorry:

Ja już dawno dawałam słoiczki w których w skladzie był ryż.:-p

aniuchosz, ale co do tego, ze kaszka u was jest kilka razy dziennie to u nas zdecydowanie tak nie jest. u nas kazdy posilek raz, ale biszkopty to wiadomo częsciej. to rzeczywiscie twpj synek jest głodomorem i az sie wierzyc nie chce, ze przy takim pragnieniu jedzenia wazy normalnie.

no ze słoiczkow tez dania z ryzem dawałam, ale własnie ie wiedzialam czy taki z torebki moge dac, bo wiecie, nei znam sie:-D i głupia jestem trochę też.

ja daje sznyte chleba i do tego kubek kaszki do picia

szerlock ja daje ryż z torebki ale nie gotuję w torebce tylko tak normalnie ;-)

Po co folie gotować może się cos wydziela z tej foli. Ja też luzem do zupy sypię. A dziś zakupiłam kaszkę jaglana i jutro obiad będzie jadł z kaszką jaglaną.

reklama
Ja sypie surowy i gotuje w zupie ale można i ugotowany oddzielnie ale mi sie nie chce tyle garów brudzić. Nie lubię zmywać.:-)

Do góry