reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

ewitka - sprobuj wyeliminowac moze najpierw to mleko to bedziesz wiedziala. Mleko czyli maslo wlasciwie :-D
A mi jakso trudno jest sie zmobilizowac i przestawic Jasia na troche zmienione te posilki (sniadanie od razu po przebudzeniu a na drugie sniadanie kaszka jedzoan lyzeczka...) Moze w weekend jakos sprobuje, choc to samo mowilam tydzien temu... :zawstydzona/y:

reklama
flipsy- kupuję je w BOMI na dziale, gdzie jest jedzenie dla dietetyków, bez soli i innych dodatków

przyprawy- robię zuzi ziemniaka z masełkiem albo dodatkiem jej mleka i troszku majeranku sypię, Zuzi smakuje i Ewitko też czytałam, że można!

deserki z jogurtem- jemy już od mc, z Hippa Zuzi smakują najlepiej i są od 6 mc chyba ... lubi deser na dobranoc ...

ja użyłam ostatnio koperku (mam zamrożony ze swojego ogródka) - baaaaaaaaaardzo mu smakowało:)

postanowilam nie czekac do weekendu i zaczac od dzis. Zwlaszcza ze Jasio obudzil sie przed osma :baffled: (a akurat dzis mialam do pracy na 12:00 :confused2:) no i przewinalem go i od razu dalam mu sniadanie. Nie zjadl calego bo przeciez jadl w nocy, no ale 150ml wypil. Okolo 11:00 dostal kaszke ryzowa zrobiona na Nutramigenie - w zyciu bym tego nie zjadla :szok::szok: No ale Jasio nie jest mną i zjadl :-D
Obiad potem o normalnej porze.
Podejrzewam ze i tak sie bedzie budzil (wczoraj sie budzil o polnocy, trzeciej i szostej...), no ale zobaczymy

Mysz- wiadomo, ze nie od razu, ale Jasio się oswoi z nowymi daniami to może w nocy w końcu sobie odpuści ... sądzę, że to kwestia 1-2 tygodni ...:baffled::eek:

Mysz, przecież było juz tak, że Jasio budził się raz w nocy. Co się znów stało? Budzi siena wodę, czy co?

ano na wode (i raz na mleko)- moze mu jest za goraco :baffled: Spi w spiworku ale oczywiscie bez koldry. Jak spal bez spiworka to sie obracal w rozne strony i balam sie ze zrobi sobei krzywde. No a poza tym Jasio zaczal spac w tradycyjnej pizamce i notorycznie wychodzi mu bluza ze spodni i ma gole plecy - stad ten spiworek...
No, ale moze to te zeby... :confused:

Moje dziecko wiecznie jest nienajedzone, ja już nie wiem czy mu za mało daje czy co???:baffled: Tylko by jadł,jadł i jadł. Przed samym jedzeniem jak widzi słoik czy łyżkę zachowuje się tak jakby cały dzień nic nie miał w ustach, cały się trzesie, zaciska piąstki a wcale mało nie dostaje
9 cyc
11 deser owocowy 130 g +4 biszkopty+50 ml herbaty
14 obiad 190 g + 50 ml herbaty
17 cyc
18.30 soczek 100 ml i kilka chrupek
20 kaszka + cyc
2 cyc
5 cyc

reklama
mi sie wydaje, ze normalnie, bo my mamy podobny schemat aniuchosz.

mozna podawac juz ryz np. do zupek własnej roboty?

i czy zjedzenie jednej kanapki na śniadanie to duzo czy malo? bo nie mam porownania. mamo Q ile zjada twoj łobuziak?

Do góry