reklama
Noukie
Majowa mama 2007
Muszę Quintenowi chyba wprowadzic ekstra butle znaczy się miseczkę bo picie butelka nie wchodzi w rachubę, coś nie je az boję się go na wagę wsadzić od 6 miesiąca chyba go nie ważyłam a jak piszecie, ze dajecie kaszkę to taka na mleku z dodatkiem tej kaszki Bobovity?
No i musze to mleko kupić bo mam tylko 1.
No i musze to mleko kupić bo mam tylko 1.
Słoneczko_Ktosia
Fanka BB :)
Mamo Q mozesz jeszcze do kaszki dodawac troszke deserku owocowego :0
albo takie deserki na noc dla maluszków np z biszkoptami lub czyms takim.
Bobovita ma super kaszke bananowa na mleczku lepsza od nestle wg smaku mojego i Wojtka
albo takie deserki na noc dla maluszków np z biszkoptami lub czyms takim.
Bobovita ma super kaszke bananowa na mleczku lepsza od nestle wg smaku mojego i Wojtka
My też raczej z bobovity, większy wybór bo z neslte to większość powyżej 10 mies. Czasem daję ryżową czasem mleczno-ryżową. Z nestle mamy teraz tylko kleik ryżowy.
I zastanawiam się nad kupnem tej pszennej bo niby już mannę je więc chyba mimo że pisze od 10 miesiąca to chyba mozna już dać. czy już któryś maluszek jadl taką??
A deserki z jogurtem dajecie już dzieciaczkom?
I zastanawiam się nad kupnem tej pszennej bo niby już mannę je więc chyba mimo że pisze od 10 miesiąca to chyba mozna już dać. czy już któryś maluszek jadl taką??
A deserki z jogurtem dajecie już dzieciaczkom?
M.M
Mamusia majowa'07 :)
.
Marti, u nas już się unormowało i jest teraz tak:
8 - mleko (180 czyli 6 miarek)
11 - kaszka ok 170 ml
14-15 - obiadek 190 lub więcej (dziś pożarł 290 )
17-18 - deserek 190
20 - mleko 180
Czyli śpi od 20-7:30
Bardzo sie cieszę :-) I jaki duży obiad zjadł Super!!!
My robimy kaszke tylko ryzową bo na Bebilonie Więc mleko nr 2 dosyc szybko wprowadziliśmy bo te nowe zalecenia dotyczą białka (późniejszego wprowadzania wiekszych ilości stąd od 6 miesiaca) wiec nas to nie dotyczy ;-)
Co do jogurtu to właśnie nim mamy zrobić "próbę na białko" bo być może po alergii małego nie ma już śladu ;-)Ale strasznie się boję i ciągle to zwlekam Słoiczków juz nakupowałam i stoją i się nudzą Chyba muszę w końcu spróbować ale strasznie sie boję że coś będize nie tak...
reklama
mysz1978
Fanka BB :)
My tez tylko kaszki ryzowe na Nutramigenie... Ale Jasio nie przepada za ich slodkim smakiem - daje mu do porannego mleka tylko 2 miarki (obecnie ryzowa - bananowa), a wieczorem i w nocy zageszczam bezsmakowym kleikiem kukurydzianym. Ale od wczoraj Jasio ma maly apetyt wieczorem i zjadl tylko 120ml
Podziel się: