reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

To ja Rafałka muszę pochwalić bo już pieknie gryzie takie mniej rozdrobnione zupki.
A jak fajnie ciamka czasem przy tym.

reklama
Mój też juz ładnie gryzie większe kawałki (ale nie przejmuj się Mysz, bo on jeszcze ze 3-4 tyg. temu robił dokładnie tak jak Twój Jasio)

Mleko nr 2 jest po 4 m-cu, więc oczywiście takie dajemy

Muszę Quintenowi chyba wprowadzic ekstra butle znaczy się miseczkę bo picie butelka nie wchodzi w rachubę, coś nie je az boję się go na wagę wsadzić od 6 miesiąca chyba go nie ważyłam:baffled: a jak piszecie, ze dajecie kaszkę to taka na mleku z dodatkiem tej kaszki Bobovity?

No i musze to mleko kupić bo mam tylko 1.

Mamo Q mozesz jeszcze do kaszki dodawac troszke deserku owocowego :0
albo takie deserki na noc dla maluszków np z biszkoptami lub czyms takim.
Bobovita ma super kaszke bananowa na mleczku lepsza od nestle wg smaku mojego i Wojtka

My też raczej z bobovity, większy wybór bo z neslte to większość powyżej 10 mies. Czasem daję ryżową czasem mleczno-ryżową. Z nestle mamy teraz tylko kleik ryżowy.
I zastanawiam się nad kupnem tej pszennej bo niby już mannę je więc chyba mimo że pisze od 10 miesiąca to chyba mozna już dać. czy już któryś maluszek jadl taką??

A deserki z jogurtem dajecie już dzieciaczkom?

.

Marti, u nas już się unormowało i jest teraz tak:
8 - mleko (180 czyli 6 miarek)
11 - kaszka ok 170 ml
14-15 - obiadek 190 lub więcej (dziś pożarł 290 :szok:)
17-18 - deserek 190
20 - mleko 180

Czyli śpi od 20-7:30 :tak:

Bardzo sie cieszę :-) I jaki duży obiad zjadł :szok: Super!!! :-D

My robimy kaszke tylko ryzową bo na Bebilonie :dry: Więc mleko nr 2 dosyc szybko wprowadziliśmy bo te nowe zalecenia dotyczą białka (późniejszego wprowadzania wiekszych ilości stąd od 6 miesiaca) wiec nas to nie dotyczy ;-)

Co do jogurtu to właśnie nim mamy zrobić "próbę na białko" bo być może po alergii małego nie ma już śladu ;-)Ale strasznie się boję i ciągle to zwlekam :sorry2: Słoiczków juz nakupowałam i stoją i się nudzą :sorry2: Chyba muszę w końcu spróbować ale strasznie sie boję że coś będize nie tak...

reklama
My tez tylko kaszki ryzowe na Nutramigenie... Ale Jasio nie przepada za ich slodkim smakiem - daje mu do porannego mleka tylko 2 miarki (obecnie ryzowa - bananowa), a wieczorem i w nocy zageszczam bezsmakowym kleikiem kukurydzianym. Ale od wczoraj Jasio ma maly apetyt wieczorem i zjadl tylko 120ml :dry:

Do góry