reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Krupko u nas tak jak u Was i u Myszki kupa 2/3 razy dziennie.:-)

Simamo u mnie Quinten tez wszystkiego próbuje, nie mogę mu odmówić bo jak na mnie spojrzy tymi swoimi oczami to mi serce pęka i daje mu odrobinę łagodniejszych rzeczy jemu nic nie jest więc się nie boję i mu daję.

Szerlok dodajesz oliwy lub oleju do papek? Bardzo pomaga na wypróżnianie, i jest coś jeszcze ze śliwkami, któraś z mam podaje tylko nie wiem która:baffled:.

dodaje oliwę, podaje śliwki suszone, soki z jabłek, plantex, herbatke na trawienie i dalej nic. a dzis jak zrobil bobelka to juz drugi raz widze, ze w nim są takie małe czarne kreseczki jakby drzazgi. co to moze byc? ma ktoras tak?

reklama
Szerlock- niestety nie :no: Ma czasem cimne kupki ale takie ogółem, nie tylko fragmenty... A co na to lekarz??

dodaje oliwę, podaje śliwki suszone, soki z jabłek, plantex, herbatke na trawienie i dalej nic. a dzis jak zrobil bobelka to juz drugi raz widze, ze w nim są takie małe czarne kreseczki jakby drzazgi. co to moze byc? ma ktoras tak?

Szerlok to ja juz sama nie wiem:baffled: do dobrego lekarza z tym.

U nas natomiast 2 dzień nie jedzenia:baffled:, dzwoniłam do lekarki kazała czekać do trzech dni i odstawić papki i tylko cycać dopóki nie wróci do normy bo w mleku jest woda i się nie odwodni jak coś. To juz, któryś raz z kolei on tak ma jak trochę wcześniej ma apetyt to potem nic:no:.

Szerlock nie mogę się doczytać o co chodziło z tymi kupami, ale chciałam Wam napisać żę ostatnio znajoma miała problemy właśnie że dziecko miało takie brzydkie sraki i zrobili badania kału i okazało się że miał mały amebę jakąś. Piszę Wam, może sięWam kiedyś przyda taka informacja, można jak są problemy dać kupki do badania pod tym kątem.

Aga

A co do tego że kupki są niejednorodne to normalka przecież, mogą być w nich pestki winogron (no może jeszcze nie teraz) i inne kawałki czegoś, co dizecko zjadło. Można jeszcze daćbadanie na pasożyty dla święteg ospokoju chociaż pasożyty to raczej białe jakieś rzeczy są w kupacha nei czarne.

Aga

Dziewczynu mam pytanie: ile mleka modyfikowanego dziennie powinna pic Maja
ile napojow?
chce wiedziec ile plynow powinna dostawac,,zebym jej nie odwodnila,bo zawsze do picia byl mimo wszystko cyc,a teraz....

No wedlug tabeli ktora jest na mleku to mleka modyfikowanego chyba 3 - 4 razy na dobe po okolo 180ml (moze oczywiscie wiecej ;-)) plus jakas kaszka pewnie (pisze "pewnie" bo ja nie daje - tylko dodaje 2 lyzeczki do porannego mleka, bo tak to byloby juz mu za duzo posilkow). No a herbatek, soczkow i zwlaszcza wody do woli ;-) Miedzy posilkami, choc ja podaje Jasiowi wode tez do obiadu. Ale nie martw sie jak Majan ie bedzie chciala pic - sa dzieci ktorym wystarczy lyk, a sa takie jak moj Jasio ktore pija ponad 0,5 litra na dobe...

A u nas kolejna proba, bylam dzisiaj juz tak zdesperowana, ze chcialam Maxowi podac obiadek ze sloiczka przez butelke,zeby chociaz troche zjadl, w koncu tam najwiecej witamin i skladnikow,ktorych teraz potrzebuje.Skonczylo sie na welkim krzyku i butelce mleka:no:Sama nie wiem juz co robic jak go do jedzenia przekonac:no:

Nato: Sönke pije w ciagu dnia ok 100-250 ml herbatki, do tego 2-3 razy butelka po 200-230 ml i jeden albo dwa sloiczki,zalezy od nastroju i czy glodny jest. Mysle, ze majeczka w jakikolwiek sposob da Ci znac i bedziesz wiedziala, kiedy chce jej sie pic, a kiedy jesc. Na pewno sie nie odwodni:-)

Hmmm... Ja myślę, że obaj uparci są, Sonke postanowił dostosować się do wieku urodzeniowego, a Max do tego, jaki miałby gdyby urodził się w terminie :tak:. A próbowałaś ugotować coś maxowi? może mu poprostu nie smakują słoiczki?

reklama
Hmmm... Ja myślę, że obaj uparci są, Sonke postanowił dostosować się do wieku urodzeniowego, a Max do tego, jaki miałby gdyby urodził się w terminie :tak:. A próbowałaś ugotować coś maxowi? może mu poprostu nie smakują słoiczki?

Też to chciałam napisać... Mój np przyzwyczajony do moich zupek ostatnio nie chce za bardzo jeść słoiczkowych, a daję akurat teraz trochę częściej słoiczkowe bo mam sesję i obiadki ugotuje dopiero w sobotę :sorry2:Je co prawda normalnie ale w mniejszej ilości niż moje i czasem się krzywi ;-) Spróbuj sama mu cos ugotowac, w gruncie rzeczy takie posiłki CAŁKIEM inaczej smakują :tak:

Do góry