reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

baba.jaga - to ja gotowalam wczoraj kasze manne na wodzie - jak dziewcyzny tu keidys radzily - plaska lyzeczke na mniej wiecej pol szklanki wody - zywadawlo m isie zebyt wodniste i dodalam wiecej kaszy manny troche. Gotowalam 2 minuty okolo i dodalam do sloiczkowego obiadku.

reklama
Na życzenie baba.j.agi zakładam nowy wątek.
Od wczoraj Piotrek jest bez cyca i zdaje się tego wogóle nie zauważać. W nocy, której się najbardziej bałam, wydoił butlę mleka i poszedł spać dalej. Ja zamiast się cieszyć, że poszło to bezboleśnie siedzę i beczę, że mnie syn nie kocha i wcale nie potrzebuje :-( Podsumowując: dziecko szczęśliwe a mama wymaga terapii :dry:

Na życzenie baba.j.agi zakładam nowy wątek.
Od wczoraj Piotrek jest bez cyca i zdaje się tego wogóle nie zauważać. W nocy, której się najbardziej bałam, wydoił butlę mleka i poszedł spać dalej. Ja zamiast się cieszyć, że poszło to bezboleśnie siedzę i beczę, że mnie syn nie kocha i wcale nie potrzebuje :-( Podsumowując: dziecko szczęśliwe a mama wymaga terapii :dry:

Gosieńko przytulam mocno, smutne te Twoje posty, napewno Ci musi być mocno ciężko, oj mi też będzie.........

A u nas Janek lubi zupki :-D. Gotuje mu na króliczku, jak narazie ma 2 warianty: ziemniaki+pietruszka+koperek+dynia, lub ziemniaki+pietruszka+koperek+buraczki.

Czyżby Jasio zaprzyjaźnił się nareszcie z jedzeniem?

Nie wiecie czy dziecku można dać każdą rybę? Bo mam w zamrażalniku jakąś pangę chyba i chciałam Piotrkowi zrobić i nie wiem czy mogę

Dziewczyny - jak ktoras jest zainteresowana to sciagnelm sobie 888 przepisow na posilki dla dzieci :-)

RapidShare Webhosting + Webspace

nalezy wybrac opcje FREE, potem kod z obrazka i docelowe miejsce w kompie
To sie otwiera w Excelu - trzeba kliknac na nazwe dania i sie otworzy (ciekawe jak to ktos zrobil...:confused:) Wprawdzie pisze ze przepisy dla rocznych dzieci, ale moze cos tam jednak jest dla mlodszych...

znalazlam dla mlodszych-okolice 790 przepisu

Współczuje, niestety znam ten ból... Nie zrób mojego błędu i nie spróbuj dać mu cyca po raz ostatni, raz jeszcze, po kilku dniach. U mnie Janke zrobił piekło, beczałam jeszcze przez kilka dni. Ale teraz jest lepiej. To że mały nie zauważa braku cyca może wynikać z tego, że to co najważniejsze ma przy sobie i tak - mamę. Może i mleko nie te same, może nie ten sposób podania, ale ciepło i miłość jest, więc to najważniejsze. No a poza tym Piotruś to duży chłop i mama to już nie skład mleczka, ale interaktywna zabawka :-p.
Mogę tylko powiedzieć, że będzie lepiej, choć mnie też troszkę kłuje czasami jeszcze...

Czyżby Jasio zaprzyjaźnił się nareszcie z jedzeniem?

Nie wiecie czy dziecku można dać każdą rybę? Bo mam w zamrażalniku jakąś pangę chyba i chciałam Piotrkowi zrobić i nie wiem czy mogę

Zjadł diś 110 ml zupki. Nie wiem czy się zaprzyjaźnił, ale jakoś po 100 ml zupek jada dziennie :-D.

Panga jest raczej niepolecaną rybą. Sztucznie hodowana, karmiona jakimiś świństwami by szybciej rosnąć, dla dzieci raczej odradzana. gdzies znalazłam że polecany jest łosoś, dorsz, ktos pisał coś o morszczuku i soli, a ja chętnie dowiem się jakie są najlepsze :-)

co do ryb to nie wiem, ale na pange bym uwazała, boona nawet dla dorosłych moze byc niezdrowa (jakas chemia dodawana)

a w ogole słyszałam wczoraj, ze rybe podawac nalezy po 12 m-cu ("mamo to ja") a słoiczki sa juz od 8 m-ca, tu znów slysze, ze wy juz podajecie - są jakies słoiczki od 6 m-ca z rybą?

reklama
dałam sobie spokój z rybą. właśnie gotuję wołowe. jak zrobię zupkę to ile może stać w lodówce? 1 dzień czy 2?

Do góry