reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

zielono_mi krupka ma rację lepiej brokuły samemu ugotować smaczniejsze są

mam pytanie do was czy robicie coś ze szpinakiem? bo ja chcialam Mai zrobić ale nie mam pojęcia jak?

reklama
My tez jemy pomidoki bardzo dobre bo z potasem:-), a u nas szpinak bleee i nie daje go wcale.

Kupiłam ostatnio takie deserki od 4 miesiaca na mleku w smaku jak danonki tylko, że na mleku modyfikowanym i mały bardzo po nich zwracał:no::wściekła/y: nie daję już tego:wściekła/y:.

SIAMAMA i dużo go dajesz?

zwykle niecałą szklankę ale gotuje go osobno i potem mieszam z różnymi innymi cudami np. szpinakiem, brokułami, kalafiorem, jarzynami

a co do sposobu przygotowania szpinaku to ja robię tak:
na suchą patelnię wrzucam mrożony szpinak, dodaję troszkę oliwy z oliwek delikatnie to grzeje a potem dodaje do np. ryżu i jeszcze zmiksowane - marchewka, pietruszka, selerek ...
a jeśli to wszystko po zmiksowaniu jest za gęste to dolewam odrobinę wywaru z gotowania warzyw ...
młody wcina!!! że hoho !!
no ale on wszystko lubi
a kocha banany i pały flipsowe...:szok:

p.s.
ja w czasie karmienia deserkiem lub obiadkiem daje troszkę popić , bardzo to lubi...

Ania spróbuj mu wlać trochę do buziaka ze swojej szklanki. Jak wypluje tzn., że poprostu nie lubi pić i wystarcza mu cyc jako przepojenie. A jak będzie pił to spróbuj niekapka albo pojenia "po dorosłemu".

Ania spróbuj mu wlać trochę do buziaka ze swojej szklanki. Jak wypluje tzn., że poprostu nie lubi pić i wystarcza mu cyc jako przepojenie. A jak będzie pił to spróbuj niekapka albo pojenia "po dorosłemu".

Cała szklankę tak może wypić:sorry2:, nie dawac tej butelki jak nie chce? A jak potem z mlekiem mogę dawac łyżeczką?

Cała szklankę tak może wypić:sorry2:, nie dawac tej butelki jak nie chce? A jak potem z mlekiem mogę dawac łyżeczką?

Nie ma go co zmuszać! Jak każdy człowiek ma prawo do własnego zdania :tak:

A Piotrek wczoraj jadł po raz pierwszy jogurt naturalny. Wymieszałam mu z jabłkiem ugotowanym i zjadł. Dzisiaj rano już nie chciał - może nie był głodny.
W związku z zakończeniem karmienia piersią ustaliłam nareszcie stałe pory posiłków. 7, 10, 13, 16, 19 i o 2 w nocy.

A moj synus strajkuje, nie chce ani zupek,ani deserkow ani kaszek tylko cyca :) Mleko modyfikowane czasami ale to chyba tak od "swieta" ;)
Wiec jedziemy tylko na cycusiu,herbatkach i soczkach :)

Za to lubi ciastka, czekolade,mandarynki mymlac ;) noo i ziemniaki i chleb.
;)

A moj synus strajkuje, nie chce ani zupek,ani deserkow ani kaszek tylko cyca :) Mleko modyfikowane czasami ale to chyba tak od "swieta" ;)
Wiec jedziemy tylko na cycusiu,herbatkach i soczkach :)

Za to lubi ciastka, czekolade,mandarynki mymlac ;) noo i ziemniaki i chleb.
;)
O RANY! niezła dieta:szok:

zielono_mi: brokuły są dużo bezpieczniejsze dla brzuszka od kalafiora..ten ostatni uważa się za wzdęciowy(nie zaleca sie go nawet jesć karmiącej mamie...zwłaszcza na początku)...brokuły są w słoikach juz od 4 miesiąca, ale te słoiczkowe faktycznie bardzo roznią się w smaku...powiedziałabym nawet że śmierdzą i są obrzydliwe (kupa po nich, też:-D)

mamoQ...ja też polecam spróbować tać z kubeczka...Ja wczoraj dałam Igorowi tak wodę- był zachwycony (normalnie wody raczej nie chce pić)

gosiu_f i jak idzie z "odstawianiem"- opowiadaj...chyba że już w innym poście opisałaś?...A MOZE BY TAK ODDZIELNY WĄTEK ZAŁOŻYĆ (byłabym bardzo zaintereswana Waszymi radami)

reklama
a co do jogurtów- ja nie daje nawet tych deserków z jogurtem...bo mleka i tak dostaje dużo...rano kasza, w dizeń troszkę cycania (do spania), potem wieczorem butla mleka, usypianie i spanie tez przy cycku

a kto gotował kasze...chyba Ty Mysz, tak? gotowałaś kaszę manną ...jak to robiłaś...na wodzie???...bo my jemy kaszę manną ale tylko tą gotową już (z bananami...bo innych na rynku nie ma...no chyba że mleczne)...

Do góry