reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
wolowiny nie dawalam, ale cielecina bardzo Jasiowi smakuje (bardziej niz indyk).
Kurde - obiecuej sobei ze jak wroce do Gdanska to bede przynajmniej czasem Jasiowi cos sama gotowac :zawstydzona/y:

baba.j.aga ciesze się że nie uczuliło Igusia :) co do wołowinki jeszcze nie dawałam ale cielęcinę tak jak Myszka Jasiowi dawałam i Mai bardzo smakuje:)

co do ryżu dodam po jutrze bo dziś jż ugotowałam córci obiadek na 2 dni:)

a ja dzis pierwsyz raz dalam kaszy manny -kupilam juz ja ze 2 tygodnie temu ale zwlekalam az do dzis...Ugotowalam i dodalam do dzisiejszego obiadku.

Ryżu to ja jeszcze nie dawałam ani wołowiny.:no: Z mięsa to tylko królik, indyk, cielęcinka i chyba tyle. wczoraj daliśmy mu spróbowac pomarańczy:-), ale mu smakowała a właściwie sok bo tylko tyle mógł wymamlać z kawałka i dziś była powtórka z rozrywki.
Pomidorów też jeszcze nie jadł. Nawet zakupiłam ostatnio jakiś obiadek gdzie w składzie są pomidory ale bałam się podac i na razie stoi.
Aaaa i dałam mu też okruszek bułki drożdżowej i dobra była. Zresztą jemu to prawie wszystko smakuje.:-D Najgorsze jest to, że teraz jak widzi, że ja coś jem to i on się dopomina a do tej pory tego nie robił.

u nas dzisiaj ziemniaczki z kalafiorem.Sönke szczesliwy, wolal o wiecej. Ma chyba powoli swoje ulubione smaki, bo jak cos nie smakuje po pierwszej lyzeczce to buzki nie otworzy. Tak wlasnie z marchrewka iz ziemniaczkami bylo:tak:Zastanawiam sie nad brokulami, ale wydawalo mi sie, ze za ciezkie beda, a wlasciwie tez od 4 miesiaca...jak myslicie dziewczyny??

Brokuły polecam samemu ugotować - bez porównania z tymi kupnymi, a roboty niewiele

Mój mały wołowinę juz jadł i OK, a pomidory wprost uwielbia! - daję mu indyka z pomidorami z gerbera (jadłam dużo pomidorów w ciąży, to się pewnie nauczył - po mamusi wie co dobre ;-))

reklama
Do góry