reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

widzę że chrupki kukurydziane to hit sezonu :-D Piotruś też je uwielbia :-D martwiłam się że będzie się nimi ksztusił ale on sobie daje świetnie radę bo one się rozpuszczają ;-) no i zauważyłam że mojemu dziecku smakują najlepiej dorosłe rzeczy z maminego talerza ;-)

reklama
Moja żaba też się krztusi, ale oczywiście nam by z talerza wszystko jadła, gdyby tylko mogła :-D Czekam chociaż na 1 zęba z utęsknieniem ...
U nas ze słoiczków jemy deserki, a z nich ostatnio Zuzia polubiła "sałatkę z owoców lata":-)
-Dziewczyny, czy ja już mogę dawać Zuli to żółtko? bo ona weszła teraz w 7 mc, co prawda 6 mc kończy 24, ale "jesteśmy" już jedną nogą w 7 i się zastanawiam ....
-a każdy rodzaj rybki mogę dać? chciałabym jej dać więcej nowości, ale bez tych ząbków wydaje mi się być ciężko....
-a pomimo tego, że żaba nie ma ząbków to mogę jej dać chrupka? p.s. dajecie zwykłe flipsy, czy jakie?

zęby do jedzenia chrupek absolutnie nie są potrzebne! Wystarczy ślina :-D Ja daję zwykłe kukurydziane.

Żółtko możesz dawać - ja daję juz od 6-go m-ca i nic mu nie jest.

Krupko- dziękuję za błyskawiczną odpowiedź:-) to jutro kupuję chrupki, ale żaba się ucieszy :-D:-D:-D a to żółtko to najlepiej do zupki dawać, tak? ile razy w tygodniu?:zawstydzona/y:

u nas zwykłe bezsmakowe flipsy to absolutny HIT!!!
najlepiej wcina takie "wielkie pały":szok:
bo mu w rącze się dobrze trzyma...:-D

u nas zwykłe bezsmakowe flipsy to absolutny HIT!!!
najlepiej wcina takie "wielkie pały":szok:
bo mu w rącze się dobrze trzyma...:-D

U nas identycznie :-):tak:

a ząbki do chrupek wcale nie sa potrzebne bo dizeciaki tak się ślinią że chrupki się szybciutko rozpuszczają ;-) Choć gdy u nas ząbek sie pojawił to zrobił się fajny efetk "chrupania" przy ciućkaniu chrupek :-D

córcia dziś jadła buraczek, pietruszka, marchewka , ziemniaczek -obiadek
deser -jabłuszko
kawałek pierniczka mi ugryzła ( dałam jej polizać) ale jej smakowało i chciała jeszcze ale piszczała jak nie chciałam jej dać

Gaal co do rybki to ja fileta w kostce miałam bez ości i dałam jej kawalątek, ale wiem ze tu są jedzonka gotowe z rybą

reklama
no to jesteśmy po efekcie CHRUPEK FLIPS :-)
zuzia w 7 niebie! zjadła razem 3, a jak chciałam jej wyciągnąć na chwilę to była mega awantura, uciekałam do domu, bo wyła mi na ulicy jakbym ją kto katował, śmiałam się sama do siebie, ale byłam happy, że jej smakuje!:tak:

Do góry