reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

zielono_mi u nas są w Polskim sklepie sloiczki od 4 miesiąca do 9 i wszystkie miesiące po kolei
tu w Anglii słoiczki są po 4, miedzy 4-6, 6, 7, 7+ a wyżej narazie nie patrzyłam bo kupuje słoiczki sporadycznie jak nie wiem co jak przygotowac np szpinak nie wiem czy go podsmażyć czy co z nim zrobić tak samo dynia to dla mnie zagadka:)

reklama
to chyba bede musiala szukac dalej, bo wydaje mi sie to wrecz niemozliwe, zeby byl taki przeskok miedzy sloiczkami.

U mnie z gtowaniem byloby raczej kiepsko, przy dwojce malych lobuzow, ale mam nadzieje, ze chociaz w weekendy uda mi sie cos samej dla nich przyzadzic.

to chyba bede musiala szukac dalej, bo wydaje mi sie to wrecz niemozliwe, zeby byl taki przeskok miedzy sloiczkami.

U mnie z gtowaniem byloby raczej kiepsko, przy dwojce malych lobuzow, ale mam nadzieje, ze chociaz w weekendy uda mi sie cos samej dla nich przyzadzic.

U nas Hippa są 4, 6, 8, 12:-).

A ja w polskim sklepie kupiłam herbatkę na lekki brzuszek, ale Quinten sie kwasi jak pije chyba mu nie smakuje.:baffled:

mamo Q - moj Jasio jak pierwsyz raz dostal herbatki na trawienie (Hipp -ten sam sklad co ta na lekki brzuszek wiec i pewnie smak podobny...) to przerazliwie ryczal i bylam pewna ze herbatke bedzie musial wypic moj maz (bo mi tez niepodchodzi :-D) ale za drugim razem wypil bez mrugniecia okiem ;-) Tak wiec sprobuj ponownie za jakis czas:-)

mamo Q - moj Jasio jak pierwsyz raz dostal herbatki na trawienie (Hipp -ten sam sklad co ta na lekki brzuszek wiec i pewnie smak podobny...) to przerazliwie ryczal i bylam pewna ze herbatke bedzie musial wypic moj maz (bo mi tez niepodchodzi :-D) ale za drugim razem wypil bez mrugniecia okiem ;-) Tak wiec sprobuj ponownie za jakis czas:-)

Spróbuje za kilka dni znowu, chciałabym, żeby sobie cos popijał, a u nas po ostatnim nadgonieniu troszkę wagi znowu wszystko jest blee, zjadł o 7.00 rano a potem dopiero o13.00 troszkę:no:.

doszlam do wniosku, ze moj syn miesozerny :-Dwciagnal dzisiaj pol sloiczka ziemniaczkow z kukurydza i kurczaczkiem, oblizywal sie i wolal o wiecej:tak: ale mnie taki widok cieszy:) Za to Max nie mysli nawet,zeby buzie otworzyc:no: a jak uda mu sie juz lyzeczke do buzki wsadzic to od razu pluje tym, co na lyzeczce sie znalazlo:(

zielono mi - to szybko Sonke zaakceptowal nowe smaki - przeciez dopiero co zaczelas rozszerzac diete :-)
A Max widocznei potrzebuje wiecej czasu - moze zacznij od sloiczkow jednoskladnikowych??
U nas dzis pol duzego sloiczka zupki jarzynowej z cielecina - bardzo Jasiowi smakowalo :-)

tak szybko to tez nie:-)jak do tej pory dostal tylko troszke ziemniaczkow z marchewka, banana i dzisiaj troszke sloiczka z mieskiem.Jutro znow ziemniaczki z marchewka. Nie chce tez, zeby za duzo na raz poznawal. jak beda(odpukac) jakies sensacje zoladkowe bede wiedziala chociaz od czego to. A tak, jakby dostawal wszytsko od razu bylby z tym problem.

reklama
Rafał zjadł dziś duży słoik warzyw w potrawce z indyka z owocową nutą. Trochę było grudkowate bo to po 6 miesiącu więc mu troche zmiksowałam bo się bałam że będzie sie dławił, ale jadł i takie z grudkami.

Do góry