reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

zielono_mi u nas są w Polskim sklepie sloiczki od 4 miesiąca do 9 i wszystkie miesiące po kolei
tu w Anglii słoiczki są po 4, miedzy 4-6, 6, 7, 7+ a wyżej narazie nie patrzyłam bo kupuje słoiczki sporadycznie jak nie wiem co jak przygotowac np szpinak nie wiem czy go podsmażyć czy co z nim zrobić tak samo dynia to dla mnie zagadka:)

reklama
to chyba bede musiala szukac dalej, bo wydaje mi sie to wrecz niemozliwe, zeby byl taki przeskok miedzy sloiczkami.

U mnie z gtowaniem byloby raczej kiepsko, przy dwojce malych lobuzow, ale mam nadzieje, ze chociaz w weekendy uda mi sie cos samej dla nich przyzadzic.

to chyba bede musiala szukac dalej, bo wydaje mi sie to wrecz niemozliwe, zeby byl taki przeskok miedzy sloiczkami.

U mnie z gtowaniem byloby raczej kiepsko, przy dwojce malych lobuzow, ale mam nadzieje, ze chociaz w weekendy uda mi sie cos samej dla nich przyzadzic.

U nas Hippa są 4, 6, 8, 12:-).

A ja w polskim sklepie kupiłam herbatkę na lekki brzuszek, ale Quinten sie kwasi jak pije chyba mu nie smakuje.:baffled:

mamo Q - moj Jasio jak pierwsyz raz dostal herbatki na trawienie (Hipp -ten sam sklad co ta na lekki brzuszek wiec i pewnie smak podobny...) to przerazliwie ryczal i bylam pewna ze herbatke bedzie musial wypic moj maz (bo mi tez niepodchodzi :-D) ale za drugim razem wypil bez mrugniecia okiem ;-) Tak wiec sprobuj ponownie za jakis czas:-)

mamo Q - moj Jasio jak pierwsyz raz dostal herbatki na trawienie (Hipp -ten sam sklad co ta na lekki brzuszek wiec i pewnie smak podobny...) to przerazliwie ryczal i bylam pewna ze herbatke bedzie musial wypic moj maz (bo mi tez niepodchodzi :-D) ale za drugim razem wypil bez mrugniecia okiem ;-) Tak wiec sprobuj ponownie za jakis czas:-)

Spróbuje za kilka dni znowu, chciałabym, żeby sobie cos popijał, a u nas po ostatnim nadgonieniu troszkę wagi znowu wszystko jest blee, zjadł o 7.00 rano a potem dopiero o13.00 troszkę:no:.

doszlam do wniosku, ze moj syn miesozerny :-Dwciagnal dzisiaj pol sloiczka ziemniaczkow z kukurydza i kurczaczkiem, oblizywal sie i wolal o wiecej:tak: ale mnie taki widok cieszy:) Za to Max nie mysli nawet,zeby buzie otworzyc:no: a jak uda mu sie juz lyzeczke do buzki wsadzic to od razu pluje tym, co na lyzeczce sie znalazlo:(

zielono mi - to szybko Sonke zaakceptowal nowe smaki - przeciez dopiero co zaczelas rozszerzac diete :-)
A Max widocznei potrzebuje wiecej czasu - moze zacznij od sloiczkow jednoskladnikowych??
U nas dzis pol duzego sloiczka zupki jarzynowej z cielecina - bardzo Jasiowi smakowalo :-)

tak szybko to tez nie:-)jak do tej pory dostal tylko troszke ziemniaczkow z marchewka, banana i dzisiaj troszke sloiczka z mieskiem.Jutro znow ziemniaczki z marchewka. Nie chce tez, zeby za duzo na raz poznawal. jak beda(odpukac) jakies sensacje zoladkowe bede wiedziala chociaz od czego to. A tak, jakby dostawal wszytsko od razu bylby z tym problem.

reklama
Rafał zjadł dziś duży słoik warzyw w potrawce z indyka z owocową nutą. Trochę było grudkowate bo to po 6 miesiącu więc mu troche zmiksowałam bo się bałam że będzie sie dławił, ale jadł i takie z grudkami.

Do góry