reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Aniu, poczytaj w waszym watku - pisałam o tym tam.
Wszystko zależy od jednostki a lekarze maja to do siebie ze nie sprawdzajac metabolizmu daja "zalecane" dawki

Jeżeli o te wiadomosci chodzi to tak przypominam już sobie Dzięki Aletko. Ja wiem, że oni "walą" za przeproszeniem jak popadnie według schematu. A przecież każde dziecko to jednostka i nie wszystko się da pod schemat przypiąć, choć lekarze pewnie bardzo by chcieli.:no:

reklama
MÓJ gUNIO MA ZALECONE 3 KROPLE BO WAŻY PRAWIE 10KG

;-)

dziś biore się za produkcje słoiczków, poprzednie zjedzone
nakupowałam różnych cudów i lece do garów:tak:
jak wyprodukuje to się "pochwale";-)

My mielismy 1 krople, ale potem 2 bo Jasio sie pocil dosyc.

A tak w ogole to mam pytanie z innej beczki - jakie jest dzienne zapotrzebowanie na kalorie u naszych dzieci??? Gdzies przecyztalam ze dziecko do 3 r.z powinno codziennie jesc produkty majace w sumie 1000kcal. no, ale to pewnie to 1000 dotyczy dzieci pewnie jakos tak bedziej dwuletnich a nie polrocznych...
Jak zliczylam sobie mleko i obiadek i deserek to wychodzi mi okolo 600 -700 kalorii. nie za duzo????

No to podołałam :-) Pierwszy raz ugotowałam małemu zupki :-D I do tego smakują :tak: Co prawda jeszcze nie jadł w wiekszej ilosci bo tylko na spróbowanie każdej po troszku, ale otwierał pyszczek po kolejne łychy, więc mozna uznać ze docenił starania mamusi :-);-) Tak się nagotowałam że aż mi słoiczków zabrakło :szok: I musiałam wziac takie zwykłe te z mniejszych a i tak zostało jeszcze trochę... A że pierwszy raz, więc wstawiam owoc mojej pracy (4-godzinnej:sorry2:):

reklama
Do góry