reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Maks je na razie małe słoiczki, myślę że z dużym będzie problem żeby go do końca opróżnił. Codziennie przed południem dostaje utarte jabłko, a na wieczór kaszkę

reklama
Ból sutków przy karmieniu chyba był najgorszy do tej pory mnie pięty bolą od wciskania w podłogę;-).

A teraz już tez raczej wszystko jem:-).

U nas raz tylko dałam szpinak, zjadł bo zjadł ale nie bardzo mu to smakowało.

Ile wasze dzieciaczki zjadają jednorazowo tej papki? Dajecie raz dziennie?

U mnie raz dziennie 190 gr, duży słoiczek Hippa.

oj Aniu to tylko Ci pozazdrościć synka jedzenia, zresztą gosi synek i anichosz też ładnie je, Maja zje 5 -6 łyżeczek i później juz zaciska usta a za chwiole dojada cyckiem

Jasio je po pol sloiczka - czasem tylko caly. Jak beda wieksze sloiczki to bedzie troche starszy, ale tez pewnie bedzie pol.

Zrobiłam w konia dziś Rafałka i do gotowanej przeze mnie zupki dodałam łyżeczkę szpinaku i wyobraźcie sobie że pochłonął bez krzywienia.
Marti.83 kupiłam wczoraj małemu herbatkę jabłkowa z melisą ale jeszcze nie dawałam. Może jutro spróbuję.
Dziś rafał pił tez soczek marchwiowo-jabłkowy (tylko w ten sposób mogę mu podac wit b i kwas foliowy)bo sam jabłkowy nie idzie.

ewula- to miejmy nadizeje ze herbatka posmakuje :tak: mój to nawet jej powąchać nie chce:sorry2:
mój opędzlował dziś duży 190 słoiczek hippa bo od jakiegos czasu gdy daję te mniejsze i sie skończą to on nadal otwiera dziubka, wiec chyba to dla niego za mało... No ale te duże słoiczki są tylko z mięskiem (albo ślepa jestem i nie widziałam innych:baffled:) a przeciez mięsko w 6 miesiacu 1-2 razy w tygodniu... Ech, chyba będę mu dawać dwa te małe (130) naraz no ale przeciez to za dużo chyba bedzie...

Ale z tych niektórych dzieciaczków to zupkowe żarłoczki.
A my na razie debiutujemy z zupkami własnej produkcji: marchewka, pietruszka i ziemniaczek albo ryż, takie mu nawet smakują, bo sama marchewka mu nie podchodziła. Synek od tygodnia zjada między 50 a 100ml, choć dziś zrobiliśmy sobie wolne. Gotowych słoiczków jeszcze nie próbowaliśmy. A czy i czym wasze dzieci popijają zupkę? Bo mojemu zaraz chce się pić i nigdy nie wiem jak długo powinnam odczekać, żeby podać mu pierś i podaję herbatkę. I jeszcze jedno pytanie, zauważyłam, że po zjedzeniu zupki w kupce są grudki niestrawionej marchewki, no i jest ona dość gęsta, czy to normalne?

reklama
Piotrek odkąd je zupki też ma gęstsze kupki, już takie bardziej "dorosłe" ale grudek w nich raczej nie ma... Ogólnie jest koloru pomarańczowego po marchewce lub zielonego po szpinaku itd;-)

Do góry