reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Ja też raczej na czuja wszystko daję - nie można dać się zwariować!
Dzisiaj byliśmy w restauracji i Piotrek patrzył jak zaklęty na nasze jedzenie i picie, więc dostał kawłek ciasteczka korzennego ale wypluł, kilka łyczków herbaty (pychota) i okruszki chleba. Dziadek namawiał go na golonkę i piwo ale ich spacyfikowałam :-D

reklama
Ja dalam Jasiowi dzis troszke gruszki NIE ZE SLOICZKAale nie byl zachwycony - krzywil sie ale troche zjadl. Dostal tez okruszki ciasta ale tego to akurat nie chcial zdecydowanie - kaslal i robil taka mine "do wymiotow" :baffled:

dałam dizś córci ziemniaki ze szpinakiem Hippa ale zjadła tylko 3 łyżeczki i później pluła jedzeniem:baffled:chyba jej nie smakowało, jak mąż robił obiad powiedziałam mu żeby ugotował kartofelka i kawałek kalafiora osobno nie solone i Maja jadła aż jej się uszy trzesły:-D, popijała troszke wodą bo suche jedzonko ale zjadła sporo, jutro dostanie to samo:tak:

Ja też raczej na czuja wszystko daję - nie można dać się zwariować!
Dzisiaj byliśmy w restauracji i Piotrek patrzył jak zaklęty na nasze jedzenie i picie, więc dostał kawłek ciasteczka korzennego ale wypluł, kilka łyczków herbaty (pychota) i okruszki chleba. Dziadek namawiał go na golonkę i piwo ale ich spacyfikowałam :-D

My wczoraj byliśmy w pizzeri i dałam mu trochę chlebka własnej roboty do possania:blink:.

moj Jasio nie lubi chrupek kukurydzianych.
Wczoraj go wzielam na kolana jak siedzialam z rodzicami przy ciescie - rzucil sie na talerz z ciastem miazdzac jeden kawalek a potem probowal okruszki pozbierac :-D

Tak sobie mysle ze w sumie to malo jest sloiczkow bezmiesnych. Szpinak z ziemniakami odpadaja, dyni z ziemniakami nie probowalam ale skoro tyle osob uwaza ze jest obrzydliwa to pewnie Jasio bedzie tego samego zdania... :baffled:

moj Jasio nie lubi chrupek kukurydzianych.
Wczoraj go wzielam na kolana jak siedzialam z rodzicami przy ciescie - rzucil sie na talerz z ciastem miazdzac jeden kawalek a potem probowal okruszki pozbierac :-D

Tak sobie mysle ze w sumie to malo jest sloiczkow bezmiesnych. Szpinak z ziemniakami odpadaja, dyni z ziemniakami nie probowalam ale skoro tyle osob uwaza ze jest obrzydliwa to pewnie Jasio bedzie tego samego zdania... :baffled:

Jeżeli chodzi o warzywa to u nas Hippa jest ziemniak z marchewką, ziemniak ze szpinakiem, warzywna mieszanka i ryż z marchewką i brokułami to wszystko od 4 miesiaca a z owoców jest banan, brzoskwinia, jabłko z gruszką i jagody z jabłuszkiem;-).

reklama
Do góry