Joanka Piotrek też jest łasuch i pałaszuje wszystko co mu się da. Cyc jest praktycznie 2 razy w dzień. Za to w nocy nadrabia 3-4 karmienia i ja się nie przejmuję, bo to jest mój "cycuś mamuni" i wiem, że co jak co ale cyce kocha nad życie ;-)
reklama
Noukie
Majowa mama 2007
Joanka Piotrek też jest łasuch i pałaszuje wszystko co mu się da. Cyc jest praktycznie 2 razy w dzień. Za to w nocy nadrabia 3-4 karmienia i ja się nie przejmuję, bo to jest mój "cycuś mamuni" i wiem, że co jak co ale cyce kocha nad życie ;-)
Ja tez kocham te cycanie, Quinten mniej;-).
Wczoraj byłam u pediatry i zaleciła do słoiczków łyżeczkę dobrego oleju dodawać, kurdę musze kupić bo mam tylko taki tani do frytek a tego mu nie dam.;-)
M.M
Mamusia majowa'07 :)
Mam mały dylemat.. Otóż chciałabym małemu dawać taką gęstą kolację, w formie papki. Mało ostatnio przybiera i troszkę zaczynam sie tym martwić :-( Otóż do tej pory dodawałam kleiku ryżowego, kukurydzianego lub purre ryżowe marchewkowo-groszkowe do mleczka do butli wg dawkowania podanego na opakowaniu. Ale to przecież płynne jest Czy mogę to robić gęste dodając wiecej łyżeczek kleiku?? Nie chcę narazie dawać takich gotowych kaszek smakowych z cukrem, tylko wolałabym sama robić kleik i dodać np jabłuszko starte itd... Jak wy robicie?
Kluliczek
Babka z laską
Janek nie cierpi leistego kleiku ryżowego, więc ma papkę. Czasem bardziej wodnistą, czasem taką bardziej że łyżka staje, zależy od jego humoru. I jest ok.
M.M
Mamusia majowa'07 :)
Dziękuję za szybka odpowiedź:-) Mały jest własnie po mega kolacji Nie rozumiem czemu te zalecenia na opakowaniach są takie Bałam sie troszkę ze może sypiąc wiecej byłby jakiś aż przesyt wit itd na jedną porcję...
Aletko a jeśli chodzi o kleik dosypywany do zupek to taki od razu sypki wsypujesz czy najpierw rozrabiasz troche z wodą?
Aletko a jeśli chodzi o kleik dosypywany do zupek to taki od razu sypki wsypujesz czy najpierw rozrabiasz troche z wodą?
Żania7
mama kochanych urwisków
Maja właśnie miętoli biszkopcik i jaka zadowolona
reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Niestety moj maly smoczkow nie chce, doslownie dlawi sie nimi Daje mu juz 2 piersi, jest lepiej,potrafi wytrzymac ponad 2 godziny bez jedzenia, no i w koncu spi w dzien
Podziel się: