reklama
Noukie
Majowa mama 2007
Sróbuj wspomóc się herbatkami laktacyjnymi i karmi, żeby było więcej mleka.
Karmi jest dobre na laktacje?
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Rozmawialam z polozna na temat tych herbatek i piwa i powiedziala,ze to hormony pobudzaja laktacje i nic innego procz buzki dziecka nie pomoze. Ja juz nie mam sily. Cala dobe prawie spedzam na karmieniu. Nawet zjesc nie mam czasu.:-( Teraz udalo mi sie go jakims cudem ululac w wozku, to moze i do piersi troszke wiecej mleczka naplynie. A moze powinnam go po prostu przetrzymywac do 2 godzin? Nauczylby sie,ze je rzadziej?
Mamo Q podobno karmi wspomaga laktację a dokładnie chmiel, który zawiera.
Majandra według mnie położna nie ma racji. Ja piję herbatkę laktacyjną hipp i mam po niej więcej mleka. Możesz spróbować wydłużyć mu przerwy między posiłkami ale jeśli jest bardzo głodny to będzie wył.
Majandra według mnie położna nie ma racji. Ja piję herbatkę laktacyjną hipp i mam po niej więcej mleka. Możesz spróbować wydłużyć mu przerwy między posiłkami ale jeśli jest bardzo głodny to będzie wył.
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Nakarmilam go z obu piersi po 3 godzinach przerwy, z czego prawie 2 przespal. Teraz zasnal przy akompaniamencie suszarki,ale zasnal
Pomysle o tych herbatkach.
Pomysle o tych herbatkach.
A mnie sie wydaje że żeby miec dużo mleka to trzeba po prostu dużo pić i nie ważne czy to jest zwykła woda czy herbartki laktacyjne czy karmi. Choć ja osobiście też karmi popijałam.
majandra a może twój synek po prostu ma ogromną potrzebę ssania i dlatego tak często dopomina się cyca. Spróbuj mu może dać smoczka uspokajacza.
majandra a może twój synek po prostu ma ogromną potrzebę ssania i dlatego tak często dopomina się cyca. Spróbuj mu może dać smoczka uspokajacza.
a mi troche szkoda, ze mam malego lasucha, ktoremu wszystko smakuje, i ktory lubi podjadac dorosle zarelko, bo przez to odpada jedno karmienie cycem, a ja go bardzo lubie karmic;
dzisiaj w dzien wcale nie chcial cyca - w ogole nie byl glodny, zebralo mu sie na jedzenie dopiero po 16 - zjadl jedno duze jablko utarte lyzeczka, bylo malo to dostal pol kromki angielki (miekkie ze srodka) z maslem i popil cycem
i tak sie martwie, ze piers pojdzie w odstawke, bo mu prawdziwe jedzenie bardziej podejdzie
dzisiaj w dzien wcale nie chcial cyca - w ogole nie byl glodny, zebralo mu sie na jedzenie dopiero po 16 - zjadl jedno duze jablko utarte lyzeczka, bylo malo to dostal pol kromki angielki (miekkie ze srodka) z maslem i popil cycem
i tak sie martwie, ze piers pojdzie w odstawke, bo mu prawdziwe jedzenie bardziej podejdzie
reklama
majandra - moj syn karmiony tylko piersia tez potrafil jesc co godzine, w koncu sie wyrownalo - ale co 3 h to do tej pory nie wytrzymuje,
tak jak pisza dziewczyny, wazne, zeby:
1 - duzo pic 2,5 - 3 l plynow dziennie
2 - jezeli dziecko potrzebuje karmic z obu piersi - moje potrzebowalo i twoje widac tez, mleko zdazy naleciec do nastepnego karmienia, bo wiecej czasu uplynie, bo maly bedzie bardziej najedzony
3 - moze chodzi o samo ssanie - moj maly mial silny odruch ssania i na poczatku potrafil wisiec na cycu przez 2 h, albo co 1 h wolac jesc, tylko po to, zeby sobie possac - prawdziwa meczarnia, pomogl tutaj smoczek
tak jak pisza dziewczyny, wazne, zeby:
1 - duzo pic 2,5 - 3 l plynow dziennie
2 - jezeli dziecko potrzebuje karmic z obu piersi - moje potrzebowalo i twoje widac tez, mleko zdazy naleciec do nastepnego karmienia, bo wiecej czasu uplynie, bo maly bedzie bardziej najedzony
3 - moze chodzi o samo ssanie - moj maly mial silny odruch ssania i na poczatku potrafil wisiec na cycu przez 2 h, albo co 1 h wolac jesc, tylko po to, zeby sobie possac - prawdziwa meczarnia, pomogl tutaj smoczek
Podziel się: