reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
Rozmawialam z polozna na temat tych herbatek i piwa i powiedziala,ze to hormony pobudzaja laktacje i nic innego procz buzki dziecka nie pomoze. Ja juz nie mam sily. Cala dobe prawie spedzam na karmieniu. Nawet zjesc nie mam czasu.:-( Teraz udalo mi sie go jakims cudem ululac w wozku, to moze i do piersi troszke wiecej mleczka naplynie. A moze powinnam go po prostu przetrzymywac do 2 godzin? Nauczylby sie,ze je rzadziej?

Mamo Q podobno karmi wspomaga laktację a dokładnie chmiel, który zawiera.
Majandra według mnie położna nie ma racji. Ja piję herbatkę laktacyjną hipp i mam po niej więcej mleka. Możesz spróbować wydłużyć mu przerwy między posiłkami ale jeśli jest bardzo głodny to będzie wył.

He he to i tak dobrze mój to owocow owszem zje troszke ale kilka łyzeczek, natomiast zupek nie tknie wiecej niz 3 łyżeczki z czego połowe wypluje ;)

A mnie sie wydaje że żeby miec dużo mleka to trzeba po prostu dużo pić i nie ważne czy to jest zwykła woda czy herbartki laktacyjne czy karmi. Choć ja osobiście też karmi popijałam.
majandra a może twój synek po prostu ma ogromną potrzebę ssania i dlatego tak często dopomina się cyca. Spróbuj mu może dać smoczka uspokajacza.

a mi troche szkoda, ze mam malego lasucha, ktoremu wszystko smakuje, i ktory lubi podjadac dorosle zarelko, bo przez to odpada jedno karmienie cycem, a ja go bardzo lubie karmic;
dzisiaj w dzien wcale nie chcial cyca - w ogole nie byl glodny, zebralo mu sie na jedzenie dopiero po 16 - zjadl jedno duze jablko utarte lyzeczka, bylo malo to dostal pol kromki angielki (miekkie ze srodka) z maslem i popil cycem
i tak sie martwie, ze piers pojdzie w odstawke, bo mu prawdziwe jedzenie bardziej podejdzie

reklama
majandra - moj syn karmiony tylko piersia tez potrafil jesc co godzine, w koncu sie wyrownalo - ale co 3 h to do tej pory nie wytrzymuje,
tak jak pisza dziewczyny, wazne, zeby:
1 - duzo pic 2,5 - 3 l plynow dziennie
2 - jezeli dziecko potrzebuje karmic z obu piersi - moje potrzebowalo i twoje widac tez, mleko zdazy naleciec do nastepnego karmienia, bo wiecej czasu uplynie, bo maly bedzie bardziej najedzony
3 - moze chodzi o samo ssanie - moj maly mial silny odruch ssania i na poczatku potrafil wisiec na cycu przez 2 h, albo co 1 h wolac jesc, tylko po to, zeby sobie possac - prawdziwa meczarnia, pomogl tutaj smoczek

Do góry