reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

hmmm... A ten Norweski to trudny jest? :-p Bo A2 jakoś nie widać, już wiadomo że ^%%#$#^% zechcą nam dać mniej z racji okęcia (czy oni specjalnie czekali na strefę ograniczonego urzytkowania?), więc może jednak zdecydować się na przeprowadzkę... Poczekam jeszcze do wyborów z decyzją :-p

Jaś dziś powinien dostac dyni, ale nie mam siły go karmić... Może rozbiorę go do pieluchy ponakrywam tetrami i poprodzę Tomka o nakarmienie...

reklama
Kluliczek - tam prawie kazdy mowi po angielsku :-) Tak mi sie wydaje - w Szwecji na przyklad bez problemu mozna bylo sie dogadac... No, ale tak czy inaczej wypadaloby sie nauczyc norweskiego, ktory wydaje mi sie ze specjalnie latwy nie jest...
My o emigracji nie myslimy raczej - pobylam w Anglii rok, pozwiedzalam co sie dalo i wystarczy :-)

Kupilam mnostwo nowych sloiczkow, kaszke kukurydziana i ryzowe z roznymi owocami... Mam nadzieje ze bedzie to jadl :-D

krupko to jaki smoczek mam kupić? Bo ja nie uzywam butelek maja nie pije herbatek ani wody nie lubi i mam jeszcze smoczki do butelek 1 bo nie potrzebowałam wiekszych

zania, ja miałam straszny problem ze smokiem, bo z jednego zuzia nie chciała pić, ale w końcu się przekonała do trójprzepływowego i pije też mleko zagęszczone kleikiem z "3"- u nas leci, więc spróbuj! powodzenia!!!

no to taniocha kurde w tym Londynie! W porównaniu oczywiście do naszych warunków.

krupko, faktycznie jest taniej w przypadku niektórych rzeczy i tak jak dziewczyny piszą w stosunku do ich zarobków oczywiście!
Jak moja mama była u mojego taty i brata to nakupowała tyle ciuchów dla zuzi, za grosze!!!! ubrania są bardzo tanie.

18 tys:szok::szok::szok: Wow

Olineczka, Żania ile wam sypneli za urodzenie? Jeżeli oczywiście moge spytać?

Mi dali 1000 euro za urodzenie, a co miesiąc dostajemy 78 euro tzw rodzinnego.
jA za urodzenie nic nie dostalam, a na rodzinne jescze czekam tu jest 18 funrtow tygodniowo, z tego co wiem to mozna dostac 500f od panstwa ale to dla tych ubozszych. chyba ze czegos nie wiem, ale nic nie dostalam i moje znajome, ktore tu rodzily tez nic nie mialy,
Wlasnie to ejst dla mnie dziwne bo slysze, ze w innych panstwach dosc duzo dostaja. A czy Ty musialas sie o to ubiegac czy sami dali? I jak to wygladalo? moze cos przeoczylam choc bardzo watpie,
Co do cen to fakt, ze nie jest zle. Sloiczki w porownaniu z cenami to jakby placic 50groszy za jeden. PAmpersy tez sa w dobrej cenie, no i ubranka przedde wszystkim sa piekne, a jescze jak sie trafi na przecene to w ogole za grosze a raczej pensy mozna kupic. :-)

dziekuje dziewczyny kochane jesteście, krupko a jak swoje mleko zageszczalas kleikiem to ile go dawałas na ile mleka?
olineczko ja mieszkam w warrington i tu pielegniarki do 6 miesiaca nie kaza nic dawac jak sie karmi piersia ale ja chce sprobowac z tym kleikiem na noc to moze Maja bedzie lepiej spala i mniej sie w nocy budzila
JA wiem, tutaj w ogole polecaja, zeby nie dawac nic do 6 miesiaca, bez nzaczenia czy karmione piersia czy butelka.

Wczoraj ugotowałam Rafałowi Zupkę z marchewki i ziemniaka z dodatkiem oliwy z oliwek i ...... wszystko wywaliłam :tak:bo nie chciał jeść. Krzywił się pluł i w końcu dostał słoiczek z bobovity jarzynowa z marchwi , zieminiaka, pietruchy i pora. To chyba wszystko przez tą oliwę z oliwek. Mi też to nie smakowało więc i jemu się nie dziwię. Jutro może spróbuję znowu swoich zdolności kulinarnych tylko teraz z masełkiem.

jA za urodzenie nic nie dostalam, a na rodzinne jescze czekam tu jest 18 funrtow tygodniowo, z tego co wiem to mozna dostac 500f od panstwa ale to dla tych ubozszych. chyba ze czegos nie wiem, ale nic nie dostalam i moje znajome, ktore tu rodzily tez nic nie mialy,
Wlasnie to ejst dla mnie dziwne bo slysze, ze w innych panstwach dosc duzo dostaja. A czy Ty musialas sie o to ubiegac czy sami dali? I jak to wygladalo? moze cos przeoczylam choc bardzo watpie,
Co do cen to fakt, ze nie jest zle. Sloiczki w porownaniu z cenami to jakby placic 50groszy za jeden. PAmpersy tez sa w dobrej cenie, no i ubranka przedde wszystkim sa piekne, a jescze jak sie trafi na przecene to w ogole za grosze a raczej pensy mozna kupic. :-)

Firma mojego faceta wysyłała papier że urodzi nam się dziecko do tej organizacji co płacą nam co miesiąc pieniądze na dziecko, oni wysłali papier do nas do wypełnienia lekarz podpisał, że jestem w ciąży i w 7 miesiącu dostalismy pieniążki.

Słoiczek za 50 groszy????

Ja dzisiaj za słoiczek Hippa 190 gram płaciłam 1,20 euro, a pampersy jumbo box 22,99 euro, a do polskiego sklepu po kaszkę wybieram się jutro, ciekawe ile sobie krzykną;-)

reklama
No to nic tylko eksportować słoiczki do Belgii ;-)

a w ogóle to coraz bardziej mnie drażnią te słoiczki - jest w nich więcej wody niz czegokolwiek innego:wściekła/y: Zobaczcie sobie na skład - woda jest zawsze na drugim miejscu, a to oznacza, ze również w składzie % zajmuje to samo miejsce. Czasem marchewka, czasem jabłko na I, a zaraz za tym woda. To czym niby to moje dziecko ma sie najeść??? A Gerber już całkiem przesadził - kupiłam dziś deserek marchew-jabłko i coś tam, no ale to miało taką konsystencję, że prędzej by to wypił niż zjadł!! Rozlewa sie wszystko i wiecej laduje na sliniaku niż w buzi :wściekła/y:
No i jeszcze sok winogronowy w niektórch daniach - po kiego grzyba??!! Bo jak nie bedzie słodkie, to dzieciak się nie uzależni od ich produktu?? Do tego jakieś przeciwutleniacze i cukier w niektórych sokach!! Porażka! :no:
Muszę się zmobilizować i zacząc na powrót gotować:tak:

Do góry