reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
olineczka- słoiczki tak samo kosztują, ale ten kleik to troche drogi skoro 10 zł... Ale moze wagowo inna torebka jest;-)

Ja kleiku (ryzowy lub kukurydziany) daję 4 łyżeczki na 200 mleka, wiec nie jest jakies bardzo gęste. Normalnie pzechodzi przez smoczek który do tej pory dawałam. Ale już kupiłam wieksze smoczki to moze zacznę troche gęsciejszy robić. No i jest to porcja na noc :tak:

Ech... czemu nie mieszkam w Norwegii...

co do cen to i w Norwegii gdzie byłam na wakacjach okazało sie ze PAMPERSY sa tansze niz w Polsce ( a z Polski sa sprowadzane :baffled:) a słoiczki hippa kosztuja dokładnie tyle samo.
Tylko ze przecietna pensja norweska jest kilka razy wyzsza niz polska
+ za urodzenie dziecka dostaje sie w przeliczeniu na nasze około 18tys zł. i miesiecznie dodatek na dziecko od państwa.......

18 tys:szok::szok::szok: Wow

Olineczka, Żania ile wam sypneli za urodzenie? Jeżeli oczywiście moge spytać?

Mi dali 1000 euro za urodzenie, a co miesiąc dostajemy 78 euro tzw rodzinnego.

no to taniocha kurde w tym Londynie! W porównaniu oczywiście do naszych warunków.

Żania, ja dawałam tak jak na przepisie - 3 łyżeczki na 100ml (normalny smoczek był za mały, nie przechodziło)

Wydaje mi sie ze w Anglii wcale ceny nie sa az takie wysokie biorac pod uwage srednie zarobki.
Ja kilka lat temu za pilnowanie dzieci dostawalam 85 funtow tygodniowo (mialam oczywiscie zapewniony nocleg i jedzenie) i naprawde na wiele rzeczy mi to wystarczylo (zwiedzanie, ubrania i inne przyjemnosci;-)) i jeszcze co nieco udalo mi sie zaoszczedzic :-)

Zaraz jade do REALa i choc jeszcze nie wiem co Jasiowi bedzie potrzebne to pewnie kupie kilka sloiczkow na poczatek (choc troche juz mam...) i kaszke bezmleczna :-)

ja tez musze zaczac sama przygotowywac zupki ale jakos nie mam zapalu :-( ale moze Piotrus bedzie je jadl chetniej bo deserki wciaga ze smakiem ale te zupki ze sloiczka to mu w ogole nie pasuja :-p ale wcale mu sie nie dziwie bo sa okropne :szok: jak probuje zeby sprawdzic czy sa juz cieple to mi sie zwracac chce normalnie :szok:

dziewczyny a jakie zioła można podawac dzieciom do zupek ?? bo soli to wiem ze nie wolno ...

krupko to jaki smoczek mam kupić? Bo ja nie uzywam butelek maja nie pije herbatek ani wody nie lubi i mam jeszcze smoczki do butelek 1 bo nie potrzebowałam wiekszych

Ja też miałam takie jedynki - mąż po prostu jeden z nich powiekszył (igłą), ale w sklepie na pewno kupisz odpowiedni - sprzedawczyni Ci lepiej doradzi, bo ja też za wiele o smoczkach nie wiem;-)

reklama
Zania - pewnie masz butelke AVENT??? Tak mi sie wydaje no bo to przeciez chyab angielska firma... :-) My kupilismy smoczek trojprzeplywowy do mleka z kleikiem ryzowym i dobrze leci :-)

Do góry