reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
olineczka- my jak narazie marchewka, dynia z ziemniaczkami i brokuły... jutro spróbuje ziemniaczków ze szpinakiem. Ja po prostu kupuję te odpowiednie dla jego wieku i wprowadzam po kolei;-) Zaczełam od warzyw, później przejdę do owoców. Narazie dawałam pół słoiczka, ale wczoraj mały tak sie rzucał na marchewkę ze nie miałam serca zeby mu odmówic i cały słoiczek zjadł :tak:Wyszło tak ze jedną porcje mniej mleczka na dobę zjadł niz zwykle. Czyli ta marchewka była juz zastąpieniem jednego posiłku mlecznego. Bo takto to raczej jako dodatki te warzywka są. Na szczescie nic mu nie było, bardzo zadowolony zarówno reszte dnia wczorajszego, jak i dizsiaj, kupka śliczna bez jakichś problemów z jej zrobieniem wiec jestem strasznie happy :-D No a oprócz warzywka w ciagu dnia, daję mu do porcji mleczka na noc kleik ryzowy lub kukurydziany, przemiennie co kilka dni :tak:

Ja dzisiaj dalam tego kleiku owocowego i MAly wpalaszowal cala miseczke, troche sie balam ze moze za duzo ale byl taki szczesliwy jak jadl, ze zal bylo nie dac. Wlasnie z tymi sloiczkami mam lekki problem bo tu najwiecej hippa, a gerbera i inne musze poszukac w polskim sklepie a kolo mnie nie maja. Ale dzieki za rady, jutro sie przejde poszukam dyni z ziemniaczkiem bo z tego co czytam prawie wszystkie dajecie wlasnie to, no i brokuly zobaczymy. Jutro jescze pojedziemy na kleiku, ale nastepna jego porcja bedzie z naturalnymi owocami.:-)

Ja podaję jeden posiłek bezmleczny i trochę soku (rozcieńczonego wodą).

Olineczka, a ile tam w tym Londynie kosztują takie słoiczki? Pewnie majatek??

tak ładnie opisujecie co Wasze pociechy jadły że żal mi córci że tylko na cycku, wprowadze jej jakieś danie tylko nie wiem jakie na początek może Wy majowe mamy mi podpowiecie:-)
Aletko super przepisy i ile ich normalnie :szok:, ale dzieci beda miały dobra diete
Myśle moze że kleik ryżowy ale jaki smak jest dobry na poczatek i o jakiej porze go dać w dzien czy na wieczór?

Ja podaję jeden posiłek bezmleczny i trochę soku (rozcieńczonego wodą).

Olineczka, a ile tam w tym Londynie kosztują takie słoiczki? Pewnie majatek??
Te najmniejsze sloiczki hippa pierwszy smak sa po 39pensow czyli jakies 2-3zl, a wieksze ok 50pensow. Ale na te ceny to chyba nie duzo, a ile kosztuja w POlsce bo kompletnie sie nie orientuje, i ile np kosztuja kleiki ryzowe, bo tu w polskim sklepie sa po 1,70 czyli ok 10zl za torebke.

tak ładnie opisujecie co Wasze pociechy jadły że żal mi córci że tylko na cycku, wprowadze jej jakieś danie tylko nie wiem jakie na początek może Wy majowe mamy mi podpowiecie:-)
Aletko super przepisy i ile ich normalnie :szok:, ale dzieci beda miały dobra diete
Myśle moze że kleik ryżowy ale jaki smak jest dobry na poczatek i o jakiej porze go dać w dzien czy na wieczór?
Tutaj polecaja kleik ryzowy bez dodatkow, sa firmy hipp nazywaja sie baby rice, tylko ze mojemu Dawidkowi kompletnie nie smakowaly. Ja zarejestrowalam sie na stronie hippa i dostalam rozne reklamowki, miedzy innymi ten kleik i cala rozpiske z daniami na pierwszy miesiac. Dzieki temu mialam jakies pojecie od czego zaczac, ale tu na forum mysle dowiesz sie najwiecej, jednak najlepsza rada jak na wlasnej a raczej dzieciecej skorze sprawdzona:tak::-)

dziekuje dziewczyny kochane jesteście, krupko a jak swoje mleko zageszczalas kleikiem to ile go dawałas na ile mleka?
olineczko ja mieszkam w warrington i tu pielegniarki do 6 miesiaca nie kaza nic dawac jak sie karmi piersia ale ja chce sprobowac z tym kleikiem na noc to moze Maja bedzie lepiej spala i mniej sie w nocy budzila

reklama
Olineczka - to tyle co u nas mniej więcej - ale rzeczy dla dzieci chyba nie są tam takie drogie. Pamiętam że jak jechaliśmy do Anglii na wycieczkę to nabraliśmy pieluch po prostu strasznie dużo, bo baliśmy się że będądrogie strasznie. A tam kosztowały tyle samo :) To chyba we Włoszech było już drożej jeśli chodzi o te podstawowe rzeczy dla dzieci. Kleik ryżowy chyba trochę mniej - na mleku kosztuje bodajze 8 zł ale nie jestem pewna.

Do góry