reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

I znów bubel na rynku... :wściekła/y: ech, zanieczyszczenia w mleku! czy oni oszaleli?? Takie coś do obrotu udostępnić?? :szok:Czy oni mają w ogole jakąkolwiek kontrole jakosci? Masakra... Mysz ja też myśle ze w pierwszej lepszej aptece powinni to przyjąc a juz napewno wymienic na inne opakowania... Ale co zjadł to zjadł :-(

reklama
Mysz - mi też wydaje się, że możesz wymienić mleko w każdej aptece :tak:

Kasro - II w smoczku trójprzepływowym to nie to samo co normalna 2 ;-). Trójprzepływowy powinno się stosować głównie do kaszek :tak:
Ja zagęszczam mleczko kleikiem i przez II trójprzepływową dobrze leci (z normalnej 4 Michaś nieźle się męczył). Do mleczka i herbatek używam 3

pytalam w najblizszej aptece i o wycofaniu Nutramigeniu nie wiedzieli :baffled: Babka ma zadzwonic do hurtowni i wtedy da mi znac czy moze go przyjac. Juz Jasio zjadl kilka puszek i w sumie nic mu nie bylo (przynajmnije nie bylo objawow) ale oczywiscie te dwie pelne ktore zostaly bede chciala zwrocic ale na zasadzie wymiany na dobry :-)

Jasio pije mleko zwykle i herbatki smoczkiem nr 2 a mleko z kleikiem tym trojprzeplywowym - latwo sie przystosowal :-)

Mysz,spróbuj pójść do apteki,gdzie zwykle kupujesz.Przyznam szczerze,że nie wiem,co pacjent ma zrobić w takiej sytuacji,bo apteka zwraca wszystko co ma do hurtowni.Pójdź więc do swojej apteki i powiedz,że znalazłaś w internecie taka informację o wycofaniu,masz te dwie puszki i chciałabyś je wymienić,a te dwie niech zwrócą do hurtowni.Może się uda,bo kiedyś był taki problem z lekiem na obnizenie cholesterolu i chyba nawet nie był konieczny paragon.Tzn z fiskalnego punktu widzenia jest on konieczny,ale myśmy przyjmowały i wycofuwały stare sprzedaże i tyle.

jejku to mój nadal na 1 ciągnie mleczko :eek: Na opakowaniu ejst ze do pół roku jest 1. Mam taki jeden smoczek nuka gdzie jest troszke wieksza dziurka (a niby też 1) to z niego sie krztusi. Pewnie zaczne z niego korzystac jak juz troche kleikiem zaczne zageszczac...
I mam pytanko? Wiecie może czym sie rózni mleko początkowe od następnego? Szczególnie jesli chodzi o mieszanki mlekozastępcze... Mysz ty juz dajesz Nutramigen 2?

ja jak juz daje butle z herbatką to cały czas mamy smoczek od noworodka. uzywany psoradycznie, więc z nim wszystko ok. kacper sie moze i męczy, ale przynajmniej nie bedzie gardził cycem:-D skoro i tu i tu ciężko leci:-D

Niby my też tylko cycem, ale jak trza butlą( a czasem trza ) to do tej pory było 1 z aventu i było ok. Nukiem jak dostawał to za bardzo mu leciało. Tydzień temu doszłam jednak do wniosku że chyba musze wymienić smoki i kupiłam trójprzepływowy. Trochę szybko leci bo sprawdziłam ale nie narzekał. Pił tylko troche po brodzie ciekło. Dzisiaj karmiła babcia i chyba też problemów nie miała bo by powiedziała.
Ale generalnie to cycek.

reklama
Nam zostal jeden smoczek nr 1 z Aventu i czasem tez go jeszcze uzywam do herbatki, ale reszte wyrzucilam i ten tez powinnam bo przeciez smoczki powinno sie wymieniac tak samo jak smoczki te uspokajajace.

Marti - na Nutramigen 2 przejde jak pojde do lekarki na szczepienie z Jasiem - poki co mam recepte jeszcze na 6 puszek jedynki i jak sie uda wymienic te dwie z trefnej serii to bede miala 8 tak wiec na Nutramigen 2 przejdziemy za osiem puszek :-D Czyli za jakis miesiac i tydzien mniej wiecej.

Do góry