reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

I znów bubel na rynku... :wściekła/y: ech, zanieczyszczenia w mleku! czy oni oszaleli?? Takie coś do obrotu udostępnić?? :szok:Czy oni mają w ogole jakąkolwiek kontrole jakosci? Masakra... Mysz ja też myśle ze w pierwszej lepszej aptece powinni to przyjąc a juz napewno wymienic na inne opakowania... Ale co zjadł to zjadł :-(

reklama
Mysz - mi też wydaje się, że możesz wymienić mleko w każdej aptece :tak:

Kasro - II w smoczku trójprzepływowym to nie to samo co normalna 2 ;-). Trójprzepływowy powinno się stosować głównie do kaszek :tak:
Ja zagęszczam mleczko kleikiem i przez II trójprzepływową dobrze leci (z normalnej 4 Michaś nieźle się męczył). Do mleczka i herbatek używam 3

pytalam w najblizszej aptece i o wycofaniu Nutramigeniu nie wiedzieli :baffled: Babka ma zadzwonic do hurtowni i wtedy da mi znac czy moze go przyjac. Juz Jasio zjadl kilka puszek i w sumie nic mu nie bylo (przynajmnije nie bylo objawow) ale oczywiscie te dwie pelne ktore zostaly bede chciala zwrocic ale na zasadzie wymiany na dobry :-)

Jasio pije mleko zwykle i herbatki smoczkiem nr 2 a mleko z kleikiem tym trojprzeplywowym - latwo sie przystosowal :-)

Mysz,spróbuj pójść do apteki,gdzie zwykle kupujesz.Przyznam szczerze,że nie wiem,co pacjent ma zrobić w takiej sytuacji,bo apteka zwraca wszystko co ma do hurtowni.Pójdź więc do swojej apteki i powiedz,że znalazłaś w internecie taka informację o wycofaniu,masz te dwie puszki i chciałabyś je wymienić,a te dwie niech zwrócą do hurtowni.Może się uda,bo kiedyś był taki problem z lekiem na obnizenie cholesterolu i chyba nawet nie był konieczny paragon.Tzn z fiskalnego punktu widzenia jest on konieczny,ale myśmy przyjmowały i wycofuwały stare sprzedaże i tyle.

jejku to mój nadal na 1 ciągnie mleczko :eek: Na opakowaniu ejst ze do pół roku jest 1. Mam taki jeden smoczek nuka gdzie jest troszke wieksza dziurka (a niby też 1) to z niego sie krztusi. Pewnie zaczne z niego korzystac jak juz troche kleikiem zaczne zageszczac...
I mam pytanko? Wiecie może czym sie rózni mleko początkowe od następnego? Szczególnie jesli chodzi o mieszanki mlekozastępcze... Mysz ty juz dajesz Nutramigen 2?

ja jak juz daje butle z herbatką to cały czas mamy smoczek od noworodka. uzywany psoradycznie, więc z nim wszystko ok. kacper sie moze i męczy, ale przynajmniej nie bedzie gardził cycem:-D skoro i tu i tu ciężko leci:-D

Niby my też tylko cycem, ale jak trza butlą( a czasem trza ) to do tej pory było 1 z aventu i było ok. Nukiem jak dostawał to za bardzo mu leciało. Tydzień temu doszłam jednak do wniosku że chyba musze wymienić smoki i kupiłam trójprzepływowy. Trochę szybko leci bo sprawdziłam ale nie narzekał. Pił tylko troche po brodzie ciekło. Dzisiaj karmiła babcia i chyba też problemów nie miała bo by powiedziała.
Ale generalnie to cycek.

reklama
Nam zostal jeden smoczek nr 1 z Aventu i czasem tez go jeszcze uzywam do herbatki, ale reszte wyrzucilam i ten tez powinnam bo przeciez smoczki powinno sie wymieniac tak samo jak smoczki te uspokajajace.

Marti - na Nutramigen 2 przejde jak pojde do lekarki na szczepienie z Jasiem - poki co mam recepte jeszcze na 6 puszek jedynki i jak sie uda wymienic te dwie z trefnej serii to bede miala 8 tak wiec na Nutramigen 2 przejdziemy za osiem puszek :-D Czyli za jakis miesiac i tydzien mniej wiecej.

Do góry