reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
A ja doszłam jedank do wniosku że Rafałowi to chyba zęby dokuczają i nie chce tyle cycać. Po prostu ssanie piersi sparawia mu ból bo musi pracowac. Jak dam z butelki to je bo samo prawie leci. Ciekawe czy jak bym smoka odstawiła to by wtedy chciał cyca. Boże ja chyba osiwieję od tego myślenia.:szok: Czy tylko ja mam takie problemy.

A ja doszłam jedank do wniosku że Rafałowi to chyba zęby dokuczają i nie chce tyle cycać. Po prostu ssanie piersi sparawia mu ból bo musi pracowac. Jak dam z butelki to je bo samo prawie leci. Ciekawe czy jak bym smoka odstawiła to by wtedy chciał cyca. Boże ja chyba osiwieję od tego myślenia.:szok: W życiu chyba nie rozgryzę własnego dziecka i książka nie pomoże (mam na myśli Język niemowląt, chyba musze ją jeszcze raz przeczytać. Może coś nowego wyczytam)

Uwaga na Nutramigen
http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/WC/WC_2007-09-10-084.pdf

Poczytajcie i sprawdzcie jaka macie serie - ja mam niestety ta feralna - jeszcze 2 pelne puszki i polowa obecnej a Jasio zjadl ich juz kilka... No i nigdzie do apteki ich nie oddam, bo kupowalam jak bylam u rodzicow :-(

To już teraz zalecają wprowadzanie zupek przy karmieniu piersią po 4 miesiącach???:shocked2::shocked2:. Jakiś czas temu jeszcze zdanie: Karm wyłącznie piersią na żądanie do ukończenia 6-go m-ca życia dziecka było niemal jak jedenaste przykazanie:unsure::confused: Pogubić się można.

O kurcze! Alez ostatnio bubli wynajdują :no:

Mysz, mi sie wydaje, że jak produkt jest wycofywany z rynku, to można go zwrócić gdziekolwiek (znaczy zamienić na dobry) i to nawet bez pokazywania dowodu zakupu.

A to info o Nutramigenie chyba warto byłoby puścić na ogólnym wątku "niemolęta"...

Człowiek sie stara żeby te nasze maluchy wszystko miały, a to takie buble wszędzie o których nawet nic nie wiemy dajcie spokój:wściekła/y:

reklama
Kasro może z trójki za szybko jej leci. Piotrek herbatki to dalej przez jedynkę ciągnie.
A mleko zagęszczone kaszką nie mam pojęcia przez jaki smoczek mu daję ale z małej butelki nuka - one mają chyba generalnie większe dziury, bo Piotrek na początku się nią krztusił, bo za dużo leciało.

Głupio mi trochę proponować ale mam całą puszkę herbatki na laktację hippa (użyłam raptem raz) a po ostatnich przygodach wiem, że nie mogę jej pić i szkoda mi wyrzucić :-( Jakby któraś z Was chciała to chętnie oddam.

Do góry