reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
ewitko moj tez teraz je do max10 minut. Norma to te 5.
To dobrze, bo jak po 10 min widzę, że cyc jest pusty, to zaczynam się obawiać, ze mam za mało pokarmu. Choć sądząc po wadze (zważyłam go dzisiaj prowizorycznie na elektronicznej wadze łazienkowej), to przez ostatni miesiąc przybył pełne kilo :szok: i waży już 6500.

A w nocy ostatnio je regularnie 1-2 a potem 5-6. Dziś o 7 się obudził, bo przemoczył śpiocha i nie chciał spać z powrotem.:-( Dopiero koło 8 zasnąl z mamą spiochem przy cycu.
W dzień je mi 3 max 4 razy dziennie, jesli liczyć jedzenie o 8 rano. Najczęściej 11, 13, 17.

Ja Piotrkowi daję słoiczek po porannym spacerze. Dzisiaj zjadł pół słoiczka brokuł i po chwili wołał o cyca. Nie wiem czy nie dojadł czy poprostu chciał popić?!
A kaszki dałam wczoraj łyżkę na 150 ml. mleka.

o matunciu! To moje dziecko jakiś głodomorek jest - je co 2-3 godziny i prawie się nie zdarza, żeby nie chciał cyca.
Wczoraj, żeby moje dziecko miało więcej jedzenia wypiłam herbatkę na laktację hipp. Myślałam, że w nocy umrę z bólu :wściekła/y: Miałam taki nawał, że szok. Nigdy więcej takich wspomagaczy!!!

Ja też zauważyłam, że jak nakarmię go przed snem i pośpi godzinkę (w dzień dłużej niż 1,5 h mi nie śpi) to jak się obudzi, to nie chce cycać. Wczoraj to nawet specjalnie go przystawiałam, bo wybieraliśmy się na dłuższy spacer do mnie do pracy, ale nie chciał. Ostatnio drzemki mu się wyklarowały, śpi godzinkę w okolicach 12-14, potem na spacerku to tylko lekko podrzemuje, ale raczej jest zainteresowany obserwacją świata, no i po południu też niewiele ponad godzinkę 17-19.

Gosiu, ja prawie cały czas na wspomagaczach herbatka lub Karmi a i tak zakupione wkładki laktacyjne nawet w nocy się nie przydają, bo mały w nocy za często je.

Ja bez wspomagania cały czas byłam ale wkładek laktacyjnych musiałam obowiązkowo używać i dalej muszę. A Piotrek w nocy je często, bo nawet 4-5 razy

Kurcze, ja to nawet nie wiem ile dziennie posiłków my jemy....Pewno Przez to że cyckiem karmie na żądanie- a u nas oznacza to, że jak mi sie przypomni że juz dawno nie jadł to go do cyca; albo jak marudzi; albo gdy wezmę go na ręcę a on wygin mi sie w kierunku cyca i próbuje złapać za bluzkę

więc to mało zorganizowanie wygląda.

co do posiłków "dodatkowych" to my dopiero od 3 dni jemy coś innego (KONKRETNIE ZUPKĘ Z MARCHWI I ZIEMNIACZKA). Daje mu jej nie wiele (powli przyzwyczajam) a po zupce daje cyca "do popicia/do przytulenia";-) OJ NIE BEDE MIAŁA SERCA CHYBA NIGDY ODSTAWIĆ GO OD PIERSI;-):-D

Lapis dzięki, mi też sie bardzo podoba..ale wiadomo ja w tej kwestii jestem mało obiektywna - wkoncu to mój synek:cool2:! a wiesz że to zdjęcie było zrobione 3 dni po urozeniu!? każdy jak je zobaczy myśli że Igi ma tam z 3 miesące

Jak tylko w jakiejś gazecie zobaczyłam reklamę wody Gerbera, to chciałam ją kupić, bo szczerze nie chce mi się gotować tej wody:zawstydzona/y: No ale nigdzie jej jeszcze nie widziałam. W żadnym markecie nie wspominając o małych sklepikach:dry:

Kasro,my pierwszy raz zobaczyliśmy wodę gerbera w Zatoce,a teraz weszla so Polomarketów.w Polo maja promocję-kup 4 produkty gerber lub bobofrut,a wode gerber dostaniesz gratis.oczywiście tę małą,półlitrową,ale zawsze coś :tak::tak:

kinga - jest chyba jeszcze cos takiego jak kleik kukurydziany - moze ten dawaj zamiast ryzowego?
natka - na 180ml mleka daje Jasiowi dwie (a czasem odrobine wiecej) miarki kleiku (Nutramigenu daje 6 miarek)

Aha - bylam dzis z Jasiem u pediatry i na moje pytanie dotyczace rozszerzania diety stwierdzila ze dopiero jak bedzie mial skoncozne 4 miesiace - jak przyjde z nim na szczepienie co nastapi jak bedzie mial juz prawie 5 miesiecy... A do tej pory tylko Nutramigen :dry:

reklama
Tak ja wiem, ze jest i kleik kukurydziany, i ustaliłyśmy z lekarka, ze jak po ponownym wprowadzeniu ryżowego znowu powtórzy sie sytuacja to spróbujemy kukurydziany.
mimo wszystko interesowało mnie czy może ktos spotkał sie z biegunka po wprowadzeniu kleiku ryżowego i czy to moze byc alergia.

Do góry