reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Ja używam dla małego i sama piję wodę gerbera. Troszkę jest droga ale można ją podawać Piotrkowi bez gotowania i smakuje mi.

reklama
A ja ostatnio piję wodę Cisowianka, przerzuciłam się z drogiej Nałęczowianki, hmm a jak małemu robiłam herbatki, to na filtrowanej Brittą kranówie. Nikt mi nie powiedział, że powinna być z butelki :-(
My się w nocy karmimy o 3,6,9 albo 1,4,8. A jak długo wasze maluszki się cycają w dzień? Bo ja przyzwyczaiłam się do długich seansów mojego synusia i jak je tylko 5-10 min, to wydaje mi się, że się nie najada.

No wlasnie - moze dziewczyny majace juz jakies doswiadczenie ze sloiczkami podziela sie z nami swoja wiedza i opiniami???
Co warto, jaka firma najlepsza a czego unikac? Wiem ze gusty sie roznia, ale moze jak kazda by sie wypowiedziala to cos byloby wiadomo:sorry2:

ewitka - Jasio od poczatku jest na filtrowanej Brita kranowie i nic mu nie jest - nie tylko herbatki, ale i przeciez mleko rowniez. A Gdansku woda jest beznadziejna, ale dzieki temu filtorwaniu da sie ja pic.

Piotrek od początku ssał bardzo intensywnie i najadał się w max 15 minut, więc nie martw się Ewitko Twój szkrab napewno nie głoduje :tak:
Piotrek dał mi tej nocy popalić :wściekła/y: Budził się na jedzenie co 2 godziny, więc karmiłam go chyba 5 razy. Jestem zmęczona i coraz bardziej przerażona perspektywą coraz bardziej nieprzespanych nocy :-(

Dziewczęta czy Wy dajecie już słoiczki karmiąc piersią? Bo mnie dzisiaj lekarka powiedziała że od 4 miesiąca mam dawać soczki owocowe pzrecierowe no i troszkę się zdziwiłam bo wszędzie słyszę ze do pól roku tylko pierś najlepiej. To jak u was jest?
j.ago-strasznie mi się zdjęcie Twojego synusia podoba, strasznie...:tak:

Ja karmię piersią i daję słoiczki od wczoraj :tak: Mi też pediatra początkowo mówiła, że od 5 m-ca nowości jak dziecko jest na cycu ale Piotrek ma problemy kupkowe i dostaliśmy zezwolenie na wprowadzanie wcześniej.

A moje dziecko właśnie wypiło ponad 100 ml. mleka modyfikowanego. Trochę oszukanego łyżką kaszki bananowej. Ciekawa jestem czy dłużej po tym pośpi. Jeśli nie to dam sobie spokój i zostaniemy tylko na cycu i słoiczkach dla przyjemności :tak:

reklama
Do góry