reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
Piotrek właśnie dosłownie wciągnął pół słoiczka jabłuszka :szok: Normalnie rzucał się na łyżeczkę :-D Zjadł by pewnie cały ale postanowiliśmy na pierwszy raz nie przesadzać z ilością. Chyba za dużo na raz mu wprowadziłam ale jemu to tak smakuje :baffled::sorry2:

No to pierwszy raz moja Julka przespala mi dzis cala noc, ale Nam mily prezent zrobila :tak::-D [a ja wstalam cala mokra ;-)- dawno juz mi sie to nie zdarzalo :tak:] tymczasem nie wiem czemu ale odkad wprowadzilismy ta butle raz dziennie Julenka juz tak przy piersi tez nie wydziwia no normalnie zaczela jesc bez placzu wyginania itd :-)
Barszczyk ciekawa jestem czy dalej odciagasz ? do kiedy chcesz tak karmic? podziwiam...

No ja niestety nei mam dostępu do jakiegos sprawdzonego rolnika :no: W supermarketach raczej nie kupuję warzyw i owoców tylko na takim osiedlowym ryneczku ale i jego nie jestem pewna...

gosia- to super ze małemu tak od razu posmakowało :-) pewnei bedzie otwarty równiez na wszelakie inne nowosci, smakosz i juz :tak: No a z iloscią to sie okaże jak brzucholek to przyjmie, ale napewno wszystko bedize dobrze :-D

Kasro,ja,jako wyrodna matka ;-) od początku nie gotuję wody dla małej.ale kiedyś to robiłam-i fakt,kranówa dawała osad,tak samo Żywiec.no i przestałam gotować.Teraz używam przeważnie Primavery (reklama Aletki jest skuteczna,firma powinna płacić jej tantiemy :-D),ale zdarza się jaiś Żywiec czy Nata,gdy akurat brakuje Primavery w sklepiku pod blokiem.

slyszalam,ze "swieta zasada mam sloiczkowych" brzmi,ze owoce-z hippa,ale dania (pozniej,takie bardziej obiadowe) z bobovity lub gerbera,bo hipp dodaje sol.

To ja postąpiłam wbrew tej zasadzie, bo zaczęłam od gerbera ;-)

A słoiczki w połączeniu z połówką czopka wreszcie pomogły i mój syn po 5 dniach zrobił kupę!!! Smród był taki, że mieszkanie wietrzyliśmy. Na szczęście mąż był w domu, bo mnie męczą mdłości od kilku dni i chyba bym nie dała rady go przewinąć.

reklama
nie Gosia,dobrze,chodzi o te dania obiadowe,ze zdecydowanie nie z hippa.ale nie jestem autorytetem,niech sie podwojne mamy (Aletka,Zgred,Mamaoli,MadziulkaS) wypowiedza,bo maja wieksze doswiadczenie.

Do góry