reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
Piotrek właśnie dosłownie wciągnął pół słoiczka jabłuszka :szok: Normalnie rzucał się na łyżeczkę :-D Zjadł by pewnie cały ale postanowiliśmy na pierwszy raz nie przesadzać z ilością. Chyba za dużo na raz mu wprowadziłam ale jemu to tak smakuje :baffled::sorry2:

No to pierwszy raz moja Julka przespala mi dzis cala noc, ale Nam mily prezent zrobila :tak::-D [a ja wstalam cala mokra ;-)- dawno juz mi sie to nie zdarzalo :tak:] tymczasem nie wiem czemu ale odkad wprowadzilismy ta butle raz dziennie Julenka juz tak przy piersi tez nie wydziwia no normalnie zaczela jesc bez placzu wyginania itd :-)
Barszczyk ciekawa jestem czy dalej odciagasz ? do kiedy chcesz tak karmic? podziwiam...

No ja niestety nei mam dostępu do jakiegos sprawdzonego rolnika :no: W supermarketach raczej nie kupuję warzyw i owoców tylko na takim osiedlowym ryneczku ale i jego nie jestem pewna...

gosia- to super ze małemu tak od razu posmakowało :-) pewnei bedzie otwarty równiez na wszelakie inne nowosci, smakosz i juz :tak: No a z iloscią to sie okaże jak brzucholek to przyjmie, ale napewno wszystko bedize dobrze :-D

Kasro,ja,jako wyrodna matka ;-) od początku nie gotuję wody dla małej.ale kiedyś to robiłam-i fakt,kranówa dawała osad,tak samo Żywiec.no i przestałam gotować.Teraz używam przeważnie Primavery (reklama Aletki jest skuteczna,firma powinna płacić jej tantiemy :-D),ale zdarza się jaiś Żywiec czy Nata,gdy akurat brakuje Primavery w sklepiku pod blokiem.

slyszalam,ze "swieta zasada mam sloiczkowych" brzmi,ze owoce-z hippa,ale dania (pozniej,takie bardziej obiadowe) z bobovity lub gerbera,bo hipp dodaje sol.

To ja postąpiłam wbrew tej zasadzie, bo zaczęłam od gerbera ;-)

A słoiczki w połączeniu z połówką czopka wreszcie pomogły i mój syn po 5 dniach zrobił kupę!!! Smród był taki, że mieszkanie wietrzyliśmy. Na szczęście mąż był w domu, bo mnie męczą mdłości od kilku dni i chyba bym nie dała rady go przewinąć.

reklama
nie Gosia,dobrze,chodzi o te dania obiadowe,ze zdecydowanie nie z hippa.ale nie jestem autorytetem,niech sie podwojne mamy (Aletka,Zgred,Mamaoli,MadziulkaS) wypowiedza,bo maja wieksze doswiadczenie.

Do góry