Dziewczyny jakie jogurty podajecie maluszkom? Chce mu na probe dac jakis naturalny, ale nie wiem jaka firma najlepsza, a wiem ze niektore z Was juz daja? Bylismy dzis u lekarza i pani wlasnie polecila dac jogurcik, ino nie dopytalam jaki :-)
reklama
Antylopka
Potrojna mamuska
tomola - mysle, ze na poczatek to jakiś desr z Hippa lub bobovity owoce z jogurtem. Czasami tez robie taki decerek sama na jodurcie naturalnym Danone bez cukru i dodaje zmiksowane lub pokrojone owoce.
Antylopka
Potrojna mamuska
no to super , aneta, że tak dobrze z jedzonkiem. Mi sie tak wydaje, że alergia w wielu przypadkach, to za duże słowo. Niektóre dzieci przyswajają sobie w innej kolejności. (jeden mleczko takie, inny owakie, bo kto widział, żeby mleak było więcej rodzajów niz gatunków krów;-);-)) Nasze maluszki jeszcze roczku nie maja, a zobaczcie ile różnych rzeczy jedzą??
U nas w ramach wczasow przeszly lody i frytka oczywiscie w ilosciach miniaturowych, ale fryteczka to smakowala wyjątkowo. Pozatym to daje kanapeczke z rzodkiewka i pasztecikiem, takim delikatnym (ciocia z niemiec specjalnie przywiozla) a wczoraj ugotowalam na parze rybke i z kartofelkami i groszkiem zielonym byl obiedek, nic nie zmielone tylko troche pogniecione, groszek w calosci Ale smakowalo. Niestety musialam odrobinke posolic, bo inaczej nie przechodzi.
A wy solicie juz odrobinke dania?
Aneta - gratulacje dla Ali,
Tomola - ja tez daje naturalny, Danona przewaznie, tylko dorzucam owoce i ewentualnie troszeczke slodze
A wy solicie juz odrobinke dania?
Aneta - gratulacje dla Ali,
Tomola - ja tez daje naturalny, Danona przewaznie, tylko dorzucam owoce i ewentualnie troszeczke slodze
Ostatnia edycja:
Kludi
Mama Filipka i Franusia
U nas truskawki przechodzą a raczej sok z truskawek ze smietaną i z cukrem,albo w postaci koktajlu też zmiksowane truskawki ze śmietaną i z cukrem, jak dałam Filipowi samą truskawkę to się krzywił chyba za kwaśna mu była hehe.
Na sniadanie danonek a póżniej jak u Tomoli pół kanapeczki ale tylko z masełkiem bo jeszcze nie próbowałam z zadnym serkiem itp. ale chyba będe musiała spróbować.A co do obiadów to rosołek tak jak u Antylopki z lanymi kluseczkami marcheweczką startą na małe oczka i kurczaczkiem pokrojonym na kawałeczki i do tego kopereczek świeży mały wcina że hej a i mnie lepiej taki smakuje jak normalny;-).A wczoraj to dałam tez Filipkowi to co my jedliśmy czyli zupę botwinke i wcinał że w szoku byłam bo bałam się że nie zje a on ponad normę A i słoiczkowe też jeszcze czasem dajemy jak nie mam czasu ugotować ale to naprawde rzadko.
Na sniadanie danonek a póżniej jak u Tomoli pół kanapeczki ale tylko z masełkiem bo jeszcze nie próbowałam z zadnym serkiem itp. ale chyba będe musiała spróbować.A co do obiadów to rosołek tak jak u Antylopki z lanymi kluseczkami marcheweczką startą na małe oczka i kurczaczkiem pokrojonym na kawałeczki i do tego kopereczek świeży mały wcina że hej a i mnie lepiej taki smakuje jak normalny;-).A wczoraj to dałam tez Filipkowi to co my jedliśmy czyli zupę botwinke i wcinał że w szoku byłam bo bałam się że nie zje a on ponad normę A i słoiczkowe też jeszcze czasem dajemy jak nie mam czasu ugotować ale to naprawde rzadko.
NataK
Mamusia Kubusia :-)))
u nas ostatnio z jedzonkiem coraz lepiej, przyznam, ze to za sprawą mleka koziego ( wiem nie jest ono super, ale i tak lepsze od nutramigenu), mały zacząl jesc kaszki ze smakiem gotuje mu normalne obiadki, najnormalniejsze, jakie tylko moj maly alergik moze wsunąc, dzis np. byl rosołek na indyczku z ryzem, marchewką, odrobiną pietruszki i porem-wszamal cała michę, wczoraj miał risotto z warzywkami+kalafiorek+biały sosik, tez sporo zjadł, ziemniaczek jakos mu nie wchodzi, ale jutro ponowie probę( no bo ile tego ryzu mozna)ze szpinaczkiem i sosikiem potrawkowym+jagnięcinka, oby tak dalej, nawet nie wiecie jak mi ulzyło odkad zaczal jesc, nie sa to co prawda kosmiczne ilosci, ale je ze smakiem i to jest najwazniejsze, cudowny widok, jak dziecko samo otwiera dziubek i domaga się kolejnej łyzeczki mam pytanie dla mam alergikow-próbowałyscie wiśni??? chcę zrobic malemu kaszkę manną + wisienki, ale nie wiem czy aby go po tym nie uczuli
reklama
Podziel się: