Ja dzisiaj dałam trzy małe łyżeczki jogurtu naturalnego ale mały sie mocno krzywił. Z mlekiem jeszcze poczekam, tym bardziej ze małemu smakuje modyfikowane. Jeśli już wprowadzacie mleko krowie to powinno być 2%.
reklama
milka1980
sierpniowa mama' 07
A ja Helusi juz pomalutku do mleczka daje krowie mleczko pelne wproszku NIDO i jak narazie zadnej reakcji:-) a uwielbia te mleczko ze Jej.Jak wypija to az wzdycha ....aby tak dalej a za tydzien jak nic jej nie bedzie to zwieksze porcje.
Tydzien temu zrobilam zupke ogorkowa,ale Helusi nie odpowiada hehe krzywila sie,najlepiej smakuje Jej pomidorowa,marchewkowa i buraczkowa mmmmmmmm
Tydzien temu zrobilam zupke ogorkowa,ale Helusi nie odpowiada hehe krzywila sie,najlepiej smakuje Jej pomidorowa,marchewkowa i buraczkowa mmmmmmmm
Kludi
Mama Filipka i Franusia
U nas ogórkowa nie przeszła, Filip się strasznie krzywił i męczyliśmy ją pół dnia,w sumie zakładałam ze tak moze być bo przy jogurcie naturalnym się krzywił to co dopiero przy kwaśnej ogórkowej no ale trzeba próbować.
A u nas była kiedyś taka sytuacja że tarłam czosnkiem grzanki i Filip ciągle sięgał po ten czosnek jak leżal na stole i jak udało mu się chwycić to go bach do buzi a ja mu szybko go odciągalam kładłam ma stó a on znów i w kółko to samo więc się wkurzyłam i dałam mu go prosto do buzi jak tak bardzo chciał a on nic nie wzruszony tylko zaczął memlać ale mu go zaraz wyjęłam bo sie bałam że w każdej chwili go zacznie piec
A u nas była kiedyś taka sytuacja że tarłam czosnkiem grzanki i Filip ciągle sięgał po ten czosnek jak leżal na stole i jak udało mu się chwycić to go bach do buzi a ja mu szybko go odciągalam kładłam ma stó a on znów i w kółko to samo więc się wkurzyłam i dałam mu go prosto do buzi jak tak bardzo chciał a on nic nie wzruszony tylko zaczął memlać ale mu go zaraz wyjęłam bo sie bałam że w każdej chwili go zacznie piec
edyta80
Mama 2001 i 2007 :-)
Ja też spróbowałam ogórkowej no i pomimo bardzo drobnej koteczki Ola zwymiotowała po dwóch łyżeczkach wiec zmiksowałam całość i nawet nawet jadła. Niestety w nocy strasznie płakała wiec podejrzewam ,że po zupce bo nigdy nie budzi się z płaczem.
wiki17082007
Sierpniowa mama'07
u nas narazie ok wczoraj małej zaserwowałam szpinak jadła aż rumotało ona uwielbia zielone zupku ;-) a wiecie może coś na temat szczawiu można już dawać w ogrodzie mi rośnie i aż się prosi żeby go zjeść
aneta456
kocham i jestem kochana
Wiki ja jak chcę coś wprowadzić to korzystam ze strony Osesek.pl i tam jest napisane że po 9 miesiący szczaw już można.
Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 9 miesiąc życia.
Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 9 miesiąc życia.
Ja tez dzis zaserwowalam malej ogorkowa ale napet lyzecdzki nie chciala, mysle ze to ogorki juz starawe byly bo nawet mi nie smakowaly, poczekamy na malosolne.
A poniewaz nie chciala ogorkowej to zjadla tatusiowi cale jajko sadzone (zoltko) z kartofelkami i nawet zsiadlego mleka sprobowala
Ja mysle ze mimo najszczerszych checi bedziemy musieli wkrotce przejsc na dorosle objady bo te jej poprostu nie smakuja
A poniewaz nie chciala ogorkowej to zjadla tatusiowi cale jajko sadzone (zoltko) z kartofelkami i nawet zsiadlego mleka sprobowala
Ja mysle ze mimo najszczerszych checi bedziemy musieli wkrotce przejsc na dorosle objady bo te jej poprostu nie smakuja
Aneta-stronka super
A ja Wam powiem ze mi juz brakuje pomysłów
Ogórkową zrobiłam-2 łyżeczki zjadł i koniecjakby mu ktoś buzie zasznurowałpaskuda mala
Robiłam mu gotowanego kurczaczka z ryzem-nie ma mowy zeby zjadl,ale kurczaka samego wcina,ryż teżciekawe....
chyba zaczne jak Ewelia dawac wszystko jak my jemy
Ostatnio u babci podjadl kaszy gryczanej z gulaszem-smakowało,a jakże,brukselke wcinał,fasolke i indyka-innym razem jak bylismy
Dzis na obiad dostal ziemniaka z marcheweczka-smakowalojuz konczą mi sie powoli pomysly-trzeba zacząć korzystac z przepisow dostepnych na tym smacznym wątku
A ja Wam powiem ze mi juz brakuje pomysłów
Ogórkową zrobiłam-2 łyżeczki zjadł i koniecjakby mu ktoś buzie zasznurowałpaskuda mala
Robiłam mu gotowanego kurczaczka z ryzem-nie ma mowy zeby zjadl,ale kurczaka samego wcina,ryż teżciekawe....
chyba zaczne jak Ewelia dawac wszystko jak my jemy
Ostatnio u babci podjadl kaszy gryczanej z gulaszem-smakowało,a jakże,brukselke wcinał,fasolke i indyka-innym razem jak bylismy
Dzis na obiad dostal ziemniaka z marcheweczka-smakowalojuz konczą mi sie powoli pomysly-trzeba zacząć korzystac z przepisow dostepnych na tym smacznym wątku
reklama
Podziel się: