reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzanie diety naszych maluszkow, przepisy dla malych smakoszy

od soboty Wiki jest na zwykłym mleku (tzn takim od krowy, choć pewnie temu ze sklepu i tak daleko do krowiego:zawstydzona/y:) Kupuje mlekovity 3,2 % i dolewam troszke wody przegotowanej. W sumie to zawsze piłam łaciate albo łowicz, ale one sa UHT, a te z mlekowity, które teraz dla małej kupuje jest pasteryzowane i homogenizowane, więc chyba lepsze??:confused::baffled: W sumie to nie wiem dlaczego łaciatego jej nie podałam....
W każdym bądź razie mleczko bardzo smakuje, rano dostaje z pół łyżeczki miodu i wypija pełna butle i czasem jeszcze troszkę dolewki. Wieczorkiem albo płatki8 z jogurtem natruralnym, albo jakas kaszka.

reklama
Antylopka-Adas tez jest na krowim mleczku od jakiegos tygodnia.smakuje bardzo i wszytsko ok.Kupuje praktycznie kazde jakie mi wpadnie w łapki:-)
NataK-Adas tez je juz praktycznie wszystko,mamy jeszcze blokade owocową:dry:uparciuch mały nie wszystkie chce:-D
Zupki uwielbia-rosołek,pomidorowa,kalafiorowa,ogórkowa a nawet kapusciana(z pekińskiej) i cytrynowa:tak:
Na drugie tez wszystko-kotleciki,gołąbki,ziemniaczki,zapiekanki,nalesniki,placuszki róznego typu i makarony.Nie moge narzekac:-)
Z kolacjami mamy problem:dry:bo nie ida i w rezultacie mamy mleczko na noc:-)

Kira - juz jej podałam łaciate, bo mi się mieszały te mleka w lodówce:szok::-D
nata - Wiki chętnie by pewnie zjadła jakąs większa kolacyjke, ale ona jest taki troche pulpecik i wole pod wieczór już jej podawac owoce, warzywa i jakieś jogurtowo-płatkowe rzeczy, bo i tak chce pić jeszcze mleko:tak:

Do góry