Piotrek tez jest juz po risotto ze słoiczka zjadl i nie prostestowałpogniecione ziemniaczki czy banan do reki wcina bez zastanowienia hehewogole taki mały zarłok z niego ...chyba mu sie ostatnio przytyło
reklama
Antylopka
Potrojna mamuska
na obiadek to Wiki już wcia cały słoiczek (190 bobovity, gerber i 220 hipp-ale ona śmierdzą, więc kupiłam 2 i już więcej nie kupię). Dzisiaj na drugie śniadanko dostanie pierwszy raz "Pyszne śniadanko - mleczna owsianka" bobovity od 6 miesiąca. zaczniemy od połowy porcji, bo nie chce jej napaść zbytnio, ona i tak jest kluseczka. Kaszki już pije z butli z radością, bez względu na smak. Wciąga po 200ml! Dobrze, że jeszcze ją karmię piersią, bo obawiam się, że byłaby jeszcze grubsza...
Karolki
Podwójna mama:)
Antylopka 200 ml to u nas porcja jaka Karol by najchetniej wypijal co 2.5 h ale oczywiscie nie dostaje za kazdym razem tyle tylko na noc i rano. A tak to zeby sie nie zapychal tymi kaszkami dostaje oprocz obiadku i owocow - mleczko (150, 180 ml )a i tak je mi co 3h ciagle a czasem co 2.5h.
aneta456
kocham i jestem kochana
Karolki-no to nieźle widzę że apetyt dopisuje.Gdzie Karolek to wszystko mieści przecież on taki jest chudziutki.Moja córcia mimo swoich gabarytów wcale tak dużo nie je.
Antylopka-Teraz to ja jej sama gotuję,ale czasami jak nie mam czasu to dam słoiczek,ale nigdy nie wciagnęła mi 190ml najwyżej 130ml.
Antylopka-Teraz to ja jej sama gotuję,ale czasami jak nie mam czasu to dam słoiczek,ale nigdy nie wciagnęła mi 190ml najwyżej 130ml.
Antylopka
Potrojna mamuska
Aneta456 - Wiki od początku je tyle samo każdego obiadku - czy ugotowany przeze mnie, czy kupiony. Staram się podawać na zmianę, ale czasem zdarzy się, że 2 razy pod rząd dostanie słoiczek, jak braki w gotowaniu (ba ja pracuje i od rana mała jest beze mnie.)
Karolki - ja jej nie chcę więcej dawać. Cieszę się, że wypija tyle kaszki, bo długo to trwało zanim zaakceptowała kaszkę w butelce. Łyżeczką jadła, ale ja dla wygody chciałam z butli.W ciągu dnia to ona je co ok. 3 godziny.(rano rzadziej, wieczorem częściej) ok 6-7 rano pierś, o 9-9.30 owsianka mleczna-pyszne śniadanko, 12.30-13 obiadek, 15 pierś (wracam z pracy i musi się napić, bo jedzeniem tego bym nie nazwała), 16.30-17 owocki, 19 kaszka i ok 20 po kąpieli pierś( na dopełnienie, hehe)
Karolki - ja jej nie chcę więcej dawać. Cieszę się, że wypija tyle kaszki, bo długo to trwało zanim zaakceptowała kaszkę w butelce. Łyżeczką jadła, ale ja dla wygody chciałam z butli.W ciągu dnia to ona je co ok. 3 godziny.(rano rzadziej, wieczorem częściej) ok 6-7 rano pierś, o 9-9.30 owsianka mleczna-pyszne śniadanko, 12.30-13 obiadek, 15 pierś (wracam z pracy i musi się napić, bo jedzeniem tego bym nie nazwała), 16.30-17 owocki, 19 kaszka i ok 20 po kąpieli pierś( na dopełnienie, hehe)
Ja wczoraj dodalam do zupy troche pora, noi jak na razie Szymcio przyjal to ladnie. A jakis miesiac temu jak dostal zupke ze sloiczka w ktorym byl por to mu sie przez pol dnia tym porem odbijalo.
A chcialam zapytac, bo juz niektore dzieci dostaly pomidorka, czy byly to pomidory w zupkach sloiczkowych czy gotowalyscie same?
A chcialam zapytac, bo juz niektore dzieci dostaly pomidorka, czy byly to pomidory w zupkach sloiczkowych czy gotowalyscie same?
kama1102
Mama Bartka i Nikoli
Bartuś nie jada jednorazowo za dużo - chodzi mi o mleczko, bo zupkę to owszem, dużo wcina. Ale ostatnio muszę go pochwalić - na sen, po kąpaniu daję mu 200 ml mleczka i już od 3 dni wypija to ładnie a potem w nocy daję mu tylko ok. 1-2 - no ale to dopiero od 3 dni, ale może się utrzyma:-).
reklama
Antylopka
Potrojna mamuska
Wiki dostawała ze słoiczków, chyba z gerbera jest indyk z warzywami w pomidorach. Trochę nie ufam pomidorkom, które teraz są dostępne, jeszcze poczekam na normalne, gruntowe polskie pomidorki.
Podziel się: