reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych maluszkow, przepisy dla malych smakoszy

Piotrek tez jest juz po risotto ze słoiczka zjadl i nie prostestował:-Dpogniecione ziemniaczki czy banan do reki wcina bez zastanowienia hehe:tak:wogole taki mały zarłok z niego ...chyba mu sie ostatnio przytyło:-p

reklama
Ala tez już jest po obiadku słoiczkowym z szyneczką i było ok.Zwykły chlebek też już próbowała i przeszedł bez problemu.Obiadki z kawałkami już wchodzą coraz lepiej ale na początku było ciężko.

na obiadek to Wiki już wcia cały słoiczek (190 bobovity, gerber i 220 hipp-ale ona śmierdzą, więc kupiłam 2 i już więcej nie kupię). Dzisiaj na drugie śniadanko dostanie pierwszy raz "Pyszne śniadanko - mleczna owsianka" bobovity od 6 miesiąca. zaczniemy od połowy porcji, bo nie chce jej napaść zbytnio, ona i tak jest kluseczka. Kaszki już pije z butli z radością, bez względu na smak. Wciąga po 200ml! Dobrze, że jeszcze ją karmię piersią, bo obawiam się, że byłaby jeszcze grubsza...:szok:

Antylopka 200 ml to u nas porcja jaka Karol by najchetniej wypijal co 2.5 h ale oczywiscie nie dostaje za kazdym razem tyle tylko na noc i rano. A tak to zeby sie nie zapychal tymi kaszkami dostaje oprocz obiadku i owocow - mleczko (150, 180 ml )a i tak je mi co 3h ciagle a czasem co 2.5h.

oo to Karolek niezły łakomchusz:-DPiotrek nieraz nawet 4,5 godz nie je hehe a mleka to tak 180 ml max i tez na noc i z rana potem obiad i deserek:-)

Karolki-no to nieźle widzę że apetyt dopisuje.Gdzie Karolek to wszystko mieści przecież on taki jest chudziutki.Moja córcia mimo swoich gabarytów wcale tak dużo nie je.
Antylopka-Teraz to ja jej sama gotuję,ale czasami jak nie mam czasu to dam słoiczek,ale nigdy nie wciagnęła mi 190ml najwyżej 130ml.

Aneta456 - Wiki od początku je tyle samo każdego obiadku - czy ugotowany przeze mnie, czy kupiony. Staram się podawać na zmianę, ale czasem zdarzy się, że 2 razy pod rząd dostanie słoiczek, jak braki w gotowaniu (ba ja pracuje i od rana mała jest beze mnie.)
Karolki - ja jej nie chcę więcej dawać. Cieszę się, że wypija tyle kaszki, bo długo to trwało zanim zaakceptowała kaszkę w butelce. Łyżeczką jadła, ale ja dla wygody chciałam z butli.W ciągu dnia to ona je co ok. 3 godziny.(rano rzadziej, wieczorem częściej) ok 6-7 rano pierś, o 9-9.30 owsianka mleczna-pyszne śniadanko, 12.30-13 obiadek, 15 pierś (wracam z pracy i musi się napić, bo jedzeniem tego bym nie nazwała), 16.30-17 owocki, 19 kaszka i ok 20 po kąpieli pierś( na dopełnienie, hehe)

Ja wczoraj dodalam do zupy troche pora, noi jak na razie Szymcio przyjal to ladnie. A jakis miesiac temu jak dostal zupke ze sloiczka w ktorym byl por to mu sie przez pol dnia tym porem odbijalo.

A chcialam zapytac, bo juz niektore dzieci dostaly pomidorka, czy byly to pomidory w zupkach sloiczkowych czy gotowalyscie same?

Bartuś nie jada jednorazowo za dużo - chodzi mi o mleczko, bo zupkę to owszem, dużo wcina. Ale ostatnio muszę go pochwalić - na sen, po kąpaniu daję mu 200 ml mleczka i już od 3 dni wypija to ładnie a potem w nocy daję mu tylko ok. 1-2 - no ale to dopiero od 3 dni, ale może się utrzyma:-).

reklama

A chcialam zapytac, bo juz niektore dzieci dostaly pomidorka, czy byly to pomidory w zupkach sloiczkowych czy gotowalyscie same?
Wiki dostawała ze słoiczków, chyba z gerbera jest indyk z warzywami w pomidorach. Trochę nie ufam pomidorkom, które teraz są dostępne, jeszcze poczekam na normalne, gruntowe polskie pomidorki.

Do góry