reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety naszych maluszkow, przepisy dla malych smakoszy

No to sporo już jedzą nasze dzieci :tak:
Ja nabiał już daje od miesiąca w sensie jogurty i serki. Podawałam danonka, smakował, ale jak na mój gust, to się nie opłaca tego kupować, bo drogie jak cholera, ale to jeszcze nic, najgorsze, że ponoć w testach konsumenckich napisane, ze nic nie warte. Ja daję dlatego jogurty i serki Activia z probiotykami, no i te w słoiczkach hippa.
Uważacie, że nie robię zle, że daję na śniadanie taki serek? Moja nie chce rano mleka, bo na śpiocha wypije cycka nad ranem, więc potem jak wstanie to zdecydowanie na śniadanie odmawia mleczka. Dlatego daję jej serek i trochę bułeczki do pociumkania.

Definitywnie pokarm mi się kończy, właściwie, to jest tylko na tyle, żeby sobie pociumkała w nocy i jak wrócę z pracy to się wtuli, ale wiele to tego nie ma. A jak u Was? Ja już sie psychicznie nastawiłam, że niedługo nie będzie cyckowania.

reklama
laura-U mnie cycusie jeszcze nieźle prosperują,najwięcej w nocy,w dzien to bardzo sporadycznie,ale się zdarza.

Laura, ja jeszcze jogurtów nie dawałam ale chyba niedługo zacznę. Dotąd dawałam tylko gotowe deserki jogurtowe np. gerbera. Może poczekam jak mały skończy 9 miesięcy, choć widzę że wiele z was już z powodzeniem daje. Acha, o danonkach też słyszałam tę opinię więc może coś w tym jest. Activia zapewne jest ok.:tak:

U nas tez narazie cycusie pelne, a nawet za pelne ostatnio przez ta grype zoladkowa, bo mala nic nie jadla tylko cycka. A takto jak wszystko ok to daje w nocy i w dzien czesto chce, mimo ze dostaje duzo jedzonka innego to sie domaga, teraz tez siedzi kolo mnie i cmoka bokiem, ona chyba lubi sie tak poprzytulac i cos possac. Pozatym usypiam ja przy piersi wiec tez dodatkowo je w dzien, a no i daje jej kaszke i owoce z moim mlekiem bo po tym wymiotuje.

Laura - nie zastanawialam sie nad takimi jogurtami wiec nie wiem co o tym sadza specjalisci, mi sie wydaje ze takie rzeczy typu Activia sa raczej dla doroslych ale jak pisalam nie wiem napewno, to jest tylko moje zdanie. A dlaczego Danonki sa nic nie warte?

Dziewczyny, a ja piję herbatkę laktacyjną i nic nie pomaga :-( Więc to u mnie już chyba naturalna kolei rzeczy, widocznie moje dziecko już tak mojego mleka nie potrzebuje.

Ewelia, danonki podobno są nic nie warte jeśli chodzi o poziom nabiału, itd.
A po activi nic Dominice nie jest, wiec chyba na razie będę jej podawać, zwłaszcza , ze ma probiotyki. To takie lekkie serki i jogurty.

Laura - no najwazniejsze ze malej smakuje i nic jej nie jest. A mlekiem sie nie przejmuj, pomysl, ze niektorym mamom zanika po miesiacu albo szybciej a Ty karmilas Dominike przez prawie 9 miesiecy i pewnie jeszcze pocmoka dlugo zanim zupelnie zaniknie:tak:

oj jestem w szoku ile juz niektore dzieci jedza, chyba musze przyspieszyc wzbogacanie Szymciowego menu ;-)
U nas chyba przeszly pomidorki, bo podalam mu w niedzile indyka z ryzem w pomidorach z bobovity, i chyba oki.

Dzis bylam u lekarza i pani powiedzila ze mam sprobowac podac mu cos mlecznego, np kaszke mleczna dac rano i obserwowac, kule ale sie troche boje, a tu widze ze juz niektore jedza danonki i inne jogurciki. Fajnie ze im samkuje i nic to nich nie ma :-)

dziewczyny, a czy ACTIVIA nie działa z lekka przeczyszczająco??? moze lepiej podac naturalny jogurt???

No ja właśnie też się zastanawiam czy nie przefczyszcza bo jak ja piłam regularnie to dawała o sobie znać i to często. Ja daje małej Danona albo bakusia bo faktycznie wiki danonki to zjadała dwa naraz

reklama
Do góry