reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety maluszków

ja mam taka błyskawiczną - firmy Kupiec chyba (koło 3 kosztuje). 2-3 g to jakieś pół łyżeczki suchej kaszki. Zalewam wrzątkiem - też w niewielkiej ilości - ok łyżki. I mieszam. Ona nasiąka (ewentualnie jak za gęsta to dodaje ciutke więcej wody) mieszasz aby grudek nie było i następnie mieszasz z czym tam chcesz. Zupką, owocami, mlekiem.

reklama
Lena my kupiliśmy zwykła kaszkę mannę i robię tak: do około 100 ml gotującej się wody wrzucam pół łyżeczki kaszki (bo to właśnie około 2,3 gramy) i gotuję 5 min. Potem przelewam to wszystko (wodę z ugotowaną kaszką) do butelki, dolewam tyle, ile chcę zrobić mleka, dosypuję mm i gotowe.

Mam pytanie dot. kaszki manny waniliowej z Hippa - czy któraś z Was już wyliczała ile mogę jej jednorazowo dać, żeby były zachowane te 2,3 gramy glutenu?

Tak kasiu, pytam o Hippa (niespodzianka nawet nie wiedziałam, że bobovita też ma :-)), dzięki za info.

Iwon moja Misia uwielbia i tą waniliową i z biszkoptami też aż żal że tylko 1/3 słoiczka może dostać ale przynajmniej nie ma problemu że nie zechce :-D

Niespodzianka tak myślałam bo bobovita ma chyba na swojej stronie taki przelicznik :tak:

Iwon my też mamy nie wprowadzać kleików i kaszek bo Misia super przybiera i szkoda ją tuczyć czy żołądeczek rozciągać :-)

Domowy posiłek dla niemowlaka, czyli alternatywa dla słoiczkowego fast foodu | SOSrodzice.pl

Kilka ciekawych przepisow na koncu artykulu. Zeby nie bylo - nie pietnuje podawania jedzonka ze sloiczkow - sama podawalam i bede podawac od czasu do czasu.

Znalazlam tez stronke, na ktorej jest lista produktow, ktore wprowadzac w danym miesiacu. Tylko, ze zauwazylam, ze jest troche inaczej niz na sloiczkach. Np. Wprowadzenie szpinaku proponuja dopiero w 9 miesiacu, a bananow w 8 - z tego co wiem, na sloiczkach sa od 4. No, ale to do nas nalezy decyzja :) Poza tym jest tam przykladowa rozpiska posilkow, na ktora nie zwracalam uwagi :-p

Schemat żywienia niemowląt karmionych butelką - MójNiemowlak.pl

reklama
Niespodzianka - dziekuję.
Ja staram się otowac szkrabowi mojemu. Z tym że niestety nie mam niektórych produktów eko wiec wtedy sloiczek idzie.
Kupilam nawet w ikei taką przystawke do gotowania na parze.
Fajne przepisy sa na tek stronie - i częściowo pewnie bede korzystać.

Do góry