reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety maluszków

bo za miesiąc wracam do pracy i będę tam po 12h więc muszę mieć czas na zmniejszenie laktacji... chcę karmić piersią rano i odciągać przed snem

reklama
oj to rzeczywiście ciężko... może wieczorem i w nocy też uda ci się karmić piersią, laktacja powinna się dostosować

kurcze dziewczyny mam doła... od dwóch dni ryczę na myśl o odstawianiu Misi od piersi... wiem że muszę ale czuję że kończy się jakiś etap...

Przytulam :elvis: I nie myśl w kategorii odstawienia, przecież będziesz ją karmić - dwa razy (bo przed snem przecież też możesz), ale jednak! Niech to będzie czas tylko dla Was :happy:

Te z hippa w proszku sa już na mleku modyfikowanym wiec ich uzywać nie zamierzam.

Ja na razie dawalam mannę do zupki lub kaszki ryżowej bobovity.
manne mam taką zwykła błyskawiczną z lubelli. pół łyżeczki zalewam wrzątkiem, mieszam, po 2 minutkach łączę albo z zupka albo z kaszką ryżową (ja daje 2 łyzki do zupy na 100 ml mojego mleka).

Jednak od wczoraj miałam leniwca i kupiłam ta hipp-owską kaszkę na dobranoc z biszkopcikiem:
I jej daję 1/3 słoiczka. Mam jeszcze porcje na jutro. Bardzo smaczna najwidoczniej bo mam awanture jak porcja się skończy...

Kupiłam jeszcze taką: BabySun (w sklepie ze zdrową żywnością) orkiszową. Ją też będę podawać ale jeszcze nie próbowałam. Zamierzam ją do kaszki dodawać ale najpier spróbuje bo moze w smaku okaze się dobra i do deserków
A kaszka w słoiczku to na jakim mleku?

oj to rzeczywiście ciężko... może wieczorem i w nocy też uda ci się karmić piersią, laktacja powinna się dostosować
w grudniu będę pracować do 22 więc jak wrócę do domu to Misia będzie już dawno spała a w nocy nie je mniej więcej od kiedy skończyła 2 m-ce

Przytulam :elvis: I nie myśl w kategorii odstawienia, przecież będziesz ją karmić - dwa razy (bo przed snem przecież też możesz), ale jednak! Niech to będzie czas tylko dla Was :happy:
Kropka w nocy nie je a nie chcę jej mieszać w główce że jak będę w domu to dostanie pierś a jak mnie nie będzie to nie :baffled:

Lena nasi chlopcy w niemalże jednakowym wieku są i widzę, że masz te same problemy z wprowadzaniem nowych pokarmów. Dla mnie gluten jest jedną wielką niewiadomą - z jednej strony słyszę że po 5 miesiącu wprowadzać, a z drugiej że nie można za wcześnie bo mogą zaniknąć kosmki jelitowe (to akurat sprzedała mi koleżanka, ale jakoś średnio w to wierzę). A też gdzieś piszą że nie można za późno bo wtedy właśnie wzrasta nietolerancja na gluten. Powoli robię się zielona.

No dokladnie. Dobrze ze sama nie jestem taka hmm ''zielona'':-D

Macku ja dawalam jabluszka banany a nawet Igorek jadl juz jogurcik brzoskwiniowy wczoraj i bardzo mu smakowalo. Teraz che mu zaczac dawac danonki np. jeden na tydzien

reklama
Kasia współczuję:-( Ja wiem jaki mam problem z odstawieniem na kilka godzin, więc u Ciebie musi być tragedia. Mocno tulę...

Do góry