reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety maluszków

My nadal na samym cycu, ale dzis chyba bedzie ten wielki dzien i ugotuje mu dynie, on tak placze jak ja jem chce mi wyrwac zawsz cos z reki i pcha do swojej buzi.

reklama
Aga gdzieś czytałam, że takie zachowanie jest jednym ze zwiastunów gotowości dziecka do rozszerzania diety, także próbuj, powodzenia ;-)

Z jednej strony chce mu juz dac, a z drugiej czuje, ze jakis etap pomalu sie bedzie kończył:) No, ale pozostaje mi się cieszyć, ze tyle czasu jest tylko na moim mleku, po tych wszystkich trudach.

Aga jak ja cię rozumiem, mój też gapi się w otwartą buźką jak ja albo m jemy, ale odwlekam moment rozszerzania diety, bo po trudach jakie przeszłam tak pokochałam karmienie UU, że nie chcę się z tym rozstawać

Aga jak ja cię rozumiem, mój też gapi się w otwartą buźką jak ja albo m jemy, ale odwlekam moment rozszerzania diety, bo po trudach jakie przeszłam tak pokochałam karmienie UU, że nie chcę się z tym rozstawać

Ja tez uwielbiam karmienie UU jak mały mnie szarpie za bluzkę i rzuca się na cyca :)
Parę łyżeczek dyni za nami, ale chyba jeszcze codziennie nie będę mu dawać.

A ja daje mojej jedynie 50 g zupki. I dalej na cycku jedziemy. Chce miec powprowadzane rózne smaki tak aby od stycznia spokojnie ja zostawiać jak wróce do pracy. Nie chce jej dawać mm. Więc wolę zupki. Podejrzewam ze i tak w styczniu ściąganie pokarmu mnie zmeczy i wprowadzę kaszki na modyfikowanym - ale mała już 7 miesięcy będzie miała więc moze będzie mi lżej

Kochane,
Prośba o wskazówkę. Kupiłam poniższą kaszkę. Chciałabym ją podawać na noc, ale w sposobie przyrządzania jest napisane, że na 150ml wody dajemy 4-5 łyżek stołowych kaszki. Wychodzi z tego papka do podania łyżeczką.
BoboVita kaszka Smaczna Kolacja mleczna ryżowo-kukurydziana z bananami | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
Czy Wy też podajecie swoim dzieciom takie kaszki łyżeczką, czy np. stosujecie inne proporcje tak żeby mogły ją wypić w butli albo np. dodajecie tej kaszki do np. mm? Jak jest u Was? Bo ja wolałabym na noc podać jednak butlę a nie miseczkę...
Będę wdzieczna za wskazówkę.

Ostatnia edycja:
Iwon a myślisz że takie 20 ml to coś mu w ogóle daje :confused: może to nie głód...
a moja Kropka dziś zjadła z butelki 210 i jeszcze dojadła 3 minuty z piersi :szok: myślicie że po takiej porcji z butli powinnam jej jeszcze pierś proponować???

Ja myślę, że ona chce pierś nie dlatego, że jest głodna, tylko butelka to dla niej coś nowego, a przy piersi czuje się bezpiecznie i swojsko :) JA nigdy po butli nie daję piersi (odczekuję do pierwszego marudzenia czasem godzina, czasem normalny czas do karmienia), a moja wypija ledwo 100ml, więc przypuszczam, że piersią by nie pogardziła, ale nie chcę żeby traktowała to jako 'nagrodę' za wypicie butelki :)

Kochane,
Prośba o wskazówkę. Kupiłam poniższą kaszkę. Chciałabym ją podawać na noc, ale w sposobie przyrządzania jest napisane, że na 150ml wody dajemy 4-5 łyżek stołowych kaszki. Wychodzi z tego papka do podania łyżeczką.
BoboVita kaszka Smaczna Kolacja mleczna ryżowo-kukurydziana z bananami | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
Czy Wy też podajecie swoim dzieciom takie kaszki łyżeczką, czy np. stosujecie inne proporcje tak żeby mogły ją wypić w butli albo np. dodajecie tej kaszki do np. mm? Jak jest u Was? Bo ja wolałabym na noc podać jednak butlę a nie miseczkę...
Będę wdzieczna za wskazówkę.

dziewczyny na butelkowym cos moze podpowiedza. Bo ja daje kaszke na swoim przygotowana

reklama
Ja tez myślałam, żeby kaszkę mannę podać jako pierwszą rzecz z glutenem. Ewentualnie tu jest taki deserek, który tez zawiera gluten. Jeszcze pomyślę.

Do góry